Η Κατερίνα Παπουτσάκη είναι ένα από τα πλέον πολυσυζητημένα πρόσωπα της ελληνικής showbiz και κάθε της δήλωση και εμφάνιση γίνεται αντικείμενο συζήτησης. H ηθοποιός παραχώρησε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στο περιοδικό «Down Town Κύπρου» της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» και στον δημοσιογράφο Γιάννη Χατζηγεωργίου. Ακολουθεί ένα μέρος της συνέντευξης της γοητευτικής ηθοποιού:

Έχουν ήδη προπωληθεί για τις παραστάσεις στο «Παλλάς» 10 χιλιάδες εισιτήρια. Σου έχει τύχει ποτέ να παίξεις σε μία άδεια θεατρική αίθουσα;
-Μου έχει τύχει να παίξω με 10 θεατές, σε μία παράσταση, πριν από 7 χρόνια, η οποία δεν είχε πάει πολύ καλά. Μερικές φορές, όμως, σε τέτοιου είδους «αποτυχίες» γίνονται και οι πιο ωραίες παραστάσεις. Σαν να συμβαίνει μία μυστική συμφωνία και λες με το κοινό «αφού συμβαίνει αυτό, τουλάχιστον ας το ευχαριστηθούμε». Και τελικά πραγματοποιείται μία παράσταση, η οποία έχει εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Υπήρξαν στιγμές της μέχρι τώρα πορείας σου που να ένιωσες ότι απέτυχες;
-Όχι!

Τι αλλαγές βλέπεις στον εαυτό σου από τότε που ξεκίνησες στο θέατρο μέχρι σήμερα;
Καταρχάς, έχω μεγαλώσει αρκετά. Άλλωστε, έχουν περάσει 14 χρόνια από τότε που πρωτοξεκίνησα σε αυτή τη δουλειά. Επομένως, έχουν υπάρξει και αρκετές αλλαγές στον χαρακτήρα μου: Ωρίμασα, μεγάλωσα. Ωστόσο, πάντα δούλευα πάρα πολύ, πάντα ήμουν ενεργή επαγγελματικά και, δόξα τω Θεώ, δεν έχω μείνει ποτέ εκτός μέχρι στιγμής. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό, σε ένα κλάδο που, όπως ξέρεις, μαστίζεται από ανεργία.

Αισθάνεσαι παρεξηγημένη από τα media;
-Δεν θέλω καν να μπω σε διαδικασία απάντησης σε αυτή την ερώτηση.

Θα προτιμούσες τα media να ασχολούνται περισσότερο με τη δουλειά σου παρά με την προσωπική σου ζωή;
-Πιστεύω ότι ο χρόνος αποκαθιστά τα πράγματα. Είμαι αισιόδοξος άνθρωπος. Εγώ προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου με συνέπεια και σεβασμό και όλα τα άλλα δεν με αφορούν.

Ενοχλείσαι το ίδιο έντονα, όπως στο παρελθόν, που υπήρχαν και υπάρχουν δημοσιεύματα που αφορούν στην προσωπική σου ζωή;
-Δεν ασχολούμαι με αυτά. Δεν μπορώ άλλο να ασχολούμαι με ανύπαρκτες πληροφορίες- γιατί αυτό συμβαίνει τις περισσότερες φορές!

-Οι χαρακτηρισμοί που σε ακολουθούν είναι πολλοί: Είσαι σέξι, μοιραία, ωραία. Πως τα βρίσκεις όλα αυτά;
Εσύ τα λες (γέλια). Νιώθω πάρα πολύ τυχερή που έχουν έρθει τα πράγματα έτσι όπως έχουν συμβεί στη ζωή μου και δεν μπορώ πάρα να είμαι μόνο ευγνώμων στις ευκαιρίες που μου δίνονται. Αποκλειστική μου μέριμνα είναι να αντεπεξέρχομαι όσο το δυνατόν καλύτερα στις προκλήσεις της δουλειάς μου.

Ο έρωτας έχει μπει πια σε δεύτερη μοίρα στη ζωή σου;
-Τώρα δίνω έμφαση στη δουλειά μου.

Εσύ έχεις απατήσει ποτέ;
-Όχι!

Σε έχουν απατήσει;
-Ε, φαντάζομαι πως ναι.

Ποια είναι τα πάθη της ζωής σου;
-Η δουλειά μου, η οικογένειά μου, οι φίλοι μου. Οτιδήποτε με το οποίο καταπιάνομαι, δεν το κάνω με μέτριες διαθέσεις, αλλά με πάθος. Μισώ οτιδήποτε χλιαρό. Ό,τι κάνω το κάνω με πολύ μεγάλο νοιάξιμο και αγάπη.

Υπήρξε ποτέ στη ζωή σου κάποιος έρωτας που να σε διέλυσε- και με την καλή, αλλά και με την κακή του πλευρά;
-Όλοι οι μεγάλοι έρωτες έχουν και μεγάλες διακυμάνσεις.

Εσύ συνήθως ζεις τέτοιους μεγάλους έρωτες;
-Δεν μπορώ τη μετριότητα του συναισθήματος. Όπως και στη δουλειά μου, τα συναισθήματα θέλω να τα ζω στο απόλυτό τους.

Η εικόνα πάντως που μου δίνεις είναι ότι αυτή την περίοδο είσαι πολύ καλά, πολύ ευτυχισμένη. Αυτό συμβαίνει σε όλους τους τομείς της ζωής σου; 
-Ναι, ζω μία πολύ καλή περίοδο τώρα.