Η τηλεοπτική σειρά τα Φιλαράκια (Friends, 1994-2004) έγινε αγαπημένη του κοινού από την πρώτη στιγμή. Ο Don Ohlmeyer βέβαια, ο τότε πρόεδρος του NBC West Coast division, δεν είχε την ίδια άποψη.
Καλό λόγο δεν είπε για την υπόθεση του πρώτου επεισοδίου της σειράς. Όσο για τους χαρακτήρες, περισσότερο απ' όλους αντιπάθησε τη Μόνικα Γκέλερ, το χαρακτήρα της Courtney Cox, επειδή κοιμήθηκε με τον Paul ("τον τύπο με τα κρασιά") από το πρώτο ραντεβού.

Μόνικα Γκέλερ (Courtney Cox)

Η Μόνικα δούλευε ως σεφ σε ένα εστιατόριο στο οποίο ο ελκυστικός Paul ήταν συνεργάτης. Της είπε πως είχε να νιώσει ερωτική επιθυμία εδώ και δύο χρόνια λόγω του τραυματικού διαζυγίου του και η Μόνικα, ως καλός Σαμαρείτης, περνά τη νύχτα μαζί του αμέσως μετά το πρώτο ραντεβού. Την επόμενη μέρα, μαθαίνει πως η "ανικανότητα" του ήταν απλά μια ατάκα για να τη ρίξει. Με αφορμή αυτό το μέρος της πλοκής, ο Ohlmeyer έδωσε ένα ερωτηματολόγιο στο δοκιμαστικό κοινό που παρακολούθησε το επεισόδιο.

Η ερώτηση ήταν η εξής: "Το γεγονός ότι κοιμήθηκε με τον Paul, το τύπο με τα κρασιά, κάνει τη Μόνικα μια: α) τσ**λα β) π****να γ) πόρνη."

Marta Kauffman

Όπως λέει η Marta Kauffman, μια από τις δημιουργούς του σόου, ο Ohlmeyer είπε πως η Μόνικα έπαθε αυτό που της άξιζε αφού κοιμήθηκε με τον Paul. Η Kauffman "έβγαλε καπνούς από τη μύτη" λόγω της συμπεριφοράς του, και εμείς λίγο (έως εξαιρετικά) υπερβολικό θα τον λέγαμε τον κύριο. Ευτυχώς, το δοκιμαστικό κοινό που παρακολούθησε το πρώτο επεισόδιο της σειράς πριν την τηλεοπτική προβολή του δεν μοιράστηκε τις πουριτανικές απόψεις του Ohlmeyer. Τα Φιλαράκια άρεσαν και τίποτα δεν τα επισκίασε.

Οι παραπάνω και άλλες αποκαλύψεις από τα παρασκήνια της πετυχημένης σειράς παρουσιάζονται στο βιβλίο Inside the Rise and Fall of Must See TV του Warren Littlefield, πρώην γενικού προέδρου του NBC, το οποίο περιλαμβάνει πληροφορίες για ορισμένες από τις πιο πετυχημένες εκπομπές του καναλιού. Το βιβλίο παρουσιάζει συνεντεύξεις με ηθοποιούς και άλλους συντελεστές από τα Φιλαράκια, διηγήσεις για την εξέλιξη του σεναρίου και ιστορίες για το πως διαμορφώθηκαν οι χαρακτήρες ενός από τα πιο αγαπημένα σόου της παγκόσμιας τηλεόρασης.

Πηγή: cosmo.gr