Μία αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε η ηθοποιός Αθηνά Οικονομάκου στο περιοδικό «GLAM». Aυτή τη χρονιά ακούστηκαν πολλά σχετικά με τα σίριαλ, τα γυρίσματα και τις αμοιβές συναδέλφων σου, που ποτέ δεν έγιναν. Εσύ είσαι από αυτούς που πληρώθηκαν εν τέλει;  

Δυστυχώς φέτος υπήρχαν διάφορα θέματα στο χώρο της τηλεόρασης. Προσωπικά χαίρομαι που έχω δουλειά, κυρίως γιατί δεν θα άντεχα να κάθομαι σπίτι. Σαφώς καταλαβαίνω  την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας και πως αυτό έχει επηρεάσει όλα τα επαγγέλματα, κάνω όμως υπομονή και εύχομαι να πάνε όλα καλά. Από την άλλη, καθυστερήσεις όντως υπάρχουν. 'Εχω όμως εμπιστοσύνη στην εταιρία παραγωγής, ούτως ή αλλιώς συνεργάζομαι μαζί τους πολλά χρόνια και δεν έχω παράπονο.  

Δέχθηκες μειώσεις στον μισθό σου;  
Με το χέρι στην καρδιά θα σου πω ότι η συμφωνία που έκλεισα ήταν αρκετά ικανοποιητική για μένα και γι΄αυτό άλλωστε συμμετέχω σε αυτή τη παραγωγή.  

Όταν ζεις σε μια κοινωνία που αποθεώνει το χρήμα, δεν είναι αναμενόμενο κάποιες στιγμές να σε κυριεύει ο φθόνος όταν δεν το έχεις;  
Δεν έμαθα ποτέ να ζω με πολλά χρήματα και δεν είχα ποτέ οικονομική άνεση. Eπίσης, βρίσκομαι σε αυτή τη δουλειά την τελευταία πενταετία, που το χρήμα δεν κυλούσε άφθονο όπως τα προηγούμενα χρόνια, οπότε δεν έζησα τις χρυσές εποχές με τους παχυλούς μισθούς για να μάθω σε αυτούς και να μου λείπουν τώρα.  

Δηλαδή, την παιδική αθωότητα και την ευαισθησία σου τι έχεις πληρώσει;  
Φυσικά, αλλά δεν μετανιώνω για τίποτα, ούτε για τα λάθη που έχω κάνει. Όσο κι αν έχω παλέψει να αλλάξω κάποια πράγματα, τελικά κατάλαβα ότι είναι πολύ δύσκολο. Αυτή είμαι! Τι να κάνω; Ωστόσο, αν και προσπαθώ να μη δίνω σημασία σε κάποια πράγματα, όπως και να το κάνουμε με επηρεάζουν. Απλώς τα αποδέχομαι και συνεχίζω τη ζωή μου.
 

ΠΗΓΗ: περιοδικό Glam