Ο πρίγκιπας William ετοιμαζόταν για τον γάμο του όταν του έδωσαν τη λίστα καλεσμένων του. 777 ονόματα και δεν γνώριζε κανένα, ούτε ο ίδιος ούτε η μέλλουσα – εκείνη τη στιγμή – σύζυγός του. Έτσι πήρε τη λίστα του και πήγε στη γιαγιά του βασίλισσα Ελισάβετ. Αφού διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός, εκείνη του είπε: «Πέταξέ την. Ξεκίνα με τους φίλους σου και μετά θα προσθέσουμε αυτούς που χρειάζεται λόγω συνθηκών. Είναι η δική σου μέρα».  

Ο πρίγκιπας αποκάλυψε ότι όσο αυστηρή κι αν φαίνεται ή φημίζεται ότι είναι η βασίλισσα με το πρωτόκολλο, στην πραγματικότητα λατρεύει όταν όλα πάνε στραβά και οι κανόνες σπάνε! Σε συνέντευξή του για το Αδαμάντινο Ιωβηλαίο της γιαγιάς του, ο William μίλησε για τις κρυφές πτυχές της βασίλισσας: «Ένα πράγμα που ξέρω στο πέρασμα των χρόνων, είναι ότι οι παππούδες μου απολαμβάνουν όταν όλα πάνε στραβά. Το λατρεύουν γιατί προφανώς όλα πρέπει να είναι οργανωμένα στην εντέλεια. Αλλά όταν... στραβώνουν τα πράγματα, είναι πάντα οι πρώτοι που γελάνε με το λάθος.   

Επίσης, ο πρίγκιπας γελά όταν σκέφτεται τον γάμο του, ή μάλλον την παραμονή αυτού, όταν δεν μπόρεσε να κλείσει μάτι από το άγχος του. Όπως τονίζει, έξω από το Clarence House ήταν συγκεντρωμένο πλήθος που έπινε, γέλαγε, διασκέδαζε. Ο ίδιος ήταν πολύ αγχωμένος και τελικά κατάφερε να κοιμηθεί μόλις για μισή ώρα.   

Ο William επίσης μιλά για τη στενή σχέση που έχει η βασίλισσα με τον σύζυγό της Δούκα του Εδιμβούργου. «Είναι απίστευτη στήριξη για εκείνη. Δεν ξέρω κανέναν με το δικό του ιστορικό, τη θητεία του στο Ναυτικό, τις εμπειρίες του... είχε εξαιρετικές προοπτικές. Μία πολύ ισχυρή προσωπικότητα κι από μπροστά ξαφνικά έκανε ένα βήμα δίπλα ή μάλλον ένα βήμα πίσω. Είναι το απίστευτο στήριγμα της βασίλισσας και είναι παράδειγμα προς όλους μας.

Όπως ο ίδιος θα το έθετε εκείνος είναι ο Δούκας του Εδιμβούργο. Εκείνη είναι η βασίλισσα. Θέλει πολύ να είναι κοντά της και να τη στηρίζει ώστε να μην αισθάνεται απομονωμένη, τόσο μόνη. Επίσης, την κάνει και γελά καθώς κάποια από αυτά που λέει και κάνει, ο τρόπος που αντιμετωπίζει τη ζωή, είναι πολύ διαφορετικά από τη δική της θεώρηση, οπότε μαζί είναι ένα τέλειο ζευγάρι».   

ΠΗΓΗ: DAILY MAIL