current views are: 1

17 Ιουνίου 2012
Δημοσίευση05:26

Ψάλτης: Οι ηθοποιοί δεν πρέπει να γίνονται πολιτικοί

Με σκληρά λόγια μίλησε ο Στάθης Ψάλτης για τους πολιτικούς που μας κυβερνούν και για τους συναδέλφους του ηθοποιούς που μπαίνουν σε πολιτικά κόμματα.

Δημοσίευση 05:26’
αρθρο-newpost

Με σκληρά λόγια μίλησε ο Στάθης Ψάλτης για τους πολιτικούς που μας κυβερνούν και για τους συναδέλφους του ηθοποιούς που μπαίνουν σε πολιτικά κόμματα.

Με σκληρά λόγια μίλησε ο Στάθης Ψάλτης για τους πολιτικούς που μας κυβερνούν και για τους συναδέλφους του ηθοποιούς που μπαίνουν σε πολιτικά κόμματα. Με το γνωστό καυστικό του ύφος, ο δημοφιλής ηθοποιός χαρακτήρισε “τοκογλύφους” τους έλληνες πολιτικούς και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται ποτέ να τον δούμε στο ψηφοδέλτιο κάποιου κόμματος, καθώς οι ηθοποιοί που πολιτεύονται εκμεταλλεύονται την αναγνωρισιμότητά τους και γίνονται δημαγωγοί. 

“Αυτή τη στιγμή κανείς δεν έχει καταλάβει ότι την εξουσία την κατέλαβαν οι τοκογλύφοι. Αυτοί μας κυβερνούν, αυτοί αποφασίζουν τι θέλεις, τι θα φας και πως θα πεθάνεις. Έβαλαν στόχο να ξεπουλήσουν την πατρίδα μας”, λέει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο περιοδικό Λοιπόν.“ Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων που βγαίνουν στα παράθυρα μου θυμίζουν θεατρικό έργο, τους ‘Φασουλήδες’. Να πετάξουν όλες τις σημαίες, πράσινες, κόκκινες, κίτρινες, ροζέ, που αντιπροσωπεύουν το κάθε κόμμα, διότι αυτές οι σημαίες εδώ και 30 χρόνια μας έφεραν σε τέλμα. Να βάλουν όλοι την εθνική φανέλα και να την ιδρώσουν”.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου εάν την πατάει ο καλλιτέχνης με την καρέκλα, ο Στάθης Ψάλτης απαντά: “Δεν ξέρω αν την… πατάει, ξέρω ότι η ‘καρέκλα’ μπορεί να σφηνώσει στον ποπό του και να μην ξεκολλάει, αυτό είναι το κακό. Ένας καλλιτέχνης πρέπει να έχει ελεύθερο δισταγμό. Είμαι αντίθετος με όλους τους συναδέλφους μου που δέχονται να μπαίνουν σε κόμματα. Αυτό τους κάνει πολύ κακό στη δουλειά τους, κάνει και πολύ κακό στον κόσμο. Διότι ένας ηθοποιός, χωρίς να το θέλει, μπορεί να προπαγανδίσει κάποιον κόσμο και να πάει να τον ψηφίσει και να είναι λάθος”.

Σύμφωνα με τον αγαπημένο κωμικό, οι συνάδελφοί του που κατεβαίνουν στην πολιτική εκμεταλλεύονται την αναγνωρισιμότητα τους.“Σαφώς και εκμεταλλεύεται την αναγνωρισιμότητά του. Άλλωστε, και το κάθε κόμμα που προσλαμβάνει έναν καλλιτέχνη αυτό εκμεταλλεύεται. Τι θα εκμεταλλευτεί; Έχει τις σπουδαίες γνώσεις για να γίνει πολιτικός; Έχει σπουδάσει πολιτικές επιστήμες;”, αναρωτιέται ο Στάθης Ψάλτης. Ο ίδιος αποκλείει, έτσι, την περίπτωση να τον δούμε κάποια στιγμή στο ψηφοδέλτιο κάποιου κόμματος. 

“Σε καμία περίπτωση δεν θα με δείτε, ποτέ, μα σε καμία! Το θεωρώ μια στιγμή απερισκεψίας. Να μπω σε ένα κόμμα και να εκμεταλλευτεί το κόμμα το όνομά μου για να πάρει ψήφους; Αυτό είναι δημαγωγία χωρίς να ξέρω ουσιαστική πολιτική…” καταλήγει ο γνωστός καλλιτέχνης.


σχετικα αρθρα