Μία άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε η Μαρία Σολωμού όπου μίλησε για τη σχέση της με τον Πάνο Μουζουράκη, τον γιο της αλλά και το μεγάλο της όνειρο. Στην ερώτηση αν θα έπαιζε στην Επίδαυρο απάντησε ότι «η φιλοδοξία μου δεν ξεπερνά τις ικανότητες μου. Είμαι σίγουρη ότι είναι απίστευτη εμπειρία να παίζεις, αλλά δεν θεωρώ ότι είμαι ούτε έτοιμη αλλά ούτε ικανή να παίξω στην Επίδαυρο και ούτε πιστεύω ότι θα είμαι και ποτέ».

Επίσης αποκάλυψε πως ο γιος της βαριέται το θέατρο, σπάνια την παρακολουθεί στις παραστάσεις και προσθέτει «αν αγχώνομαι μία όταν παίζω θέατρο, φαντάσου πως θα ήμουν αν ήξερα ότι είναι από κάτω το παιδί μου και με βλέπει!».

Τέλος, η γοητευτική ηθοποιός αποκάλυψε το μεγάλο της όνειρο που δεν είναι άλλο από το να «ζήσω σ’ένα σπιτάκι μ’ένα γεφυράκι σαν αυτό που είχαν η Φρίντα Κάλο με τον Ντιέγκο Ριβέρα. Να μένω εγώ στο ένα σπίτι, ο άντρας μου στο διπλανό, τα οποία θα μοιράζονται τον ίδιο κήπο και θα επικοινωνούν μεταξύ τους με ένα γεφυράκι. Και όταν θέλω, να πηγαίνω να του χτυπάω την πόρτα».