Οι δύο πρώην σύντροφοι του Tom Cruise, Nicole Kidman και Katie Holmes φαίνεται πως είχαν αναπτύξει μια κρυφή φιλία. Σύμφωνα με τη Daily Mail, η Katie Holmes έχοντας φτάσει στα όρια της υπομονής από τη συμπεριφορά του ηθοποιού, λόγω της εμμονής του με την Σαϊεντολογία απευθύνθηκε στην επί 11 χρόνια σύντροφο του ηθοποιού, η οποία γνωρίζει καλύτερα την κατάσταση την οποία και έχει πλέον ξεπεράσει.  

«Έχουν μιλήσει αρκετές φορές τις τελευταίες εβδομάδες. Η Nicole έχει δώσει πολύ κουράγιο στην Katie για να προχωρήσει αυτό που είχε στο μυαλό της, λέγοντάς της πως και εκείνη έχει περάσει τα ίδια. Και ότι τα πράγματα γίνονται καλύτερα. Οι δυο τους έχουν υπάρξει φίλες από την αρχή του γάμου της Katie με τον Tom, όταν μιλούσαν με αφορμή τα δυο υιοθετημένα παιδιά της Kirman», αποκαλύπτει πηγή κοντά στο ζεύγος Cruise-Holmes στο περιοδικό Us Weekly.  

Η ίδια πηγή αναφέρει πως αυτό που ουσιαστικά βοήθησε την Katie να οδηγηθεί στον χωρισμό ήταν το γεγονός ότι δεν ήθελε να καταλήξει όπως και η Nicole μετά τον χωρισμό της με τον γνωστό ηθοποιό. Πιο συγκεκριμένα, η Kidman δεν είχε καμία επαφή με τα παιδιά της, λόγω του ότι της το είχε απαγορεύσει ο Tom.