Η είδηση του χωρισμού τους είχε αρχίσει να ψιθυρίζεται εδώ και δύο μήνες στα εφοπλιστικά σαλόνια, με τους γνωστούς και φίλους του ζευγαριού να έχουν διακρίνει καιρό τώρα ότι κάτι δεν πάει καλά στη σχέση του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα και της κοσμικής συζύγου του Σοφίας.    Οι κοινές εμφανίσεις τους είχαν αραιώσει πολύ, ενώ το σκάφος τους «Aifos» δεν έχει περάσει καν, αν και βρισκόμαστε στα μέσα Ιουλίου, από το αγαπημένο τους νησί, τη Μύκονο. Και το «Aifos» δεν είναι ένα σκάφος που μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Τις τελευταίες ημέρες οι ψίθυροι για την κρίση στη σχέση του ζευγαριού έχουν αρχίσει να ακούγονται όλο και πιο έντονα. Η εμφάνιση του εφοπλιστή σε γνωστό εστιατόριο του Κολωνακίου συνοδεία μεγάλης παρέας καλλονών δεν βοήθησε μάλιστα καθόλου στο να καταλαγιάσουν κάπως οι φήμες για τα προβλήματα στον γάμο του.  

Η αλήθεια είναι ότι η Σοφία Κούστα δεν υπήρξε ποτέ τυπικό δείγμα συζύγου εφοπλιστή που ασχολείται μόνο με την οικογένεια και τις φιλανθρωπίες. Ίσως γι’ αυτό και ορισμένες σύζυγοι εφοπλιστών και επιχειρηματιών κρατούσαν μια πιο επιφυλακτική στάση απέναντί της. Η Σοφία Κούστα ήταν πάντα πιο φασαριόζα και μεσογειακή από το περιβάλλον της, και δεν το έκρυβε.   

«Η Σοφία είναι από τους ανθρώπους που πηγαίνουν στην παραλία και φωνάζουν δυνατά για να τους ακούσουν. Δεν είναι κακός άνθρωπος, αυτό είναι το στυλ της. Εμένα μου θυμίζει γυναίκα από την Αραβία. Θέλει να φαίνεται. Δεν είναι κακό. Ο Γιάννης, από την άλλη, είναι το εντελώς αντίθετο», λέει γνωστή φίλη της Σοφίας Κούστα στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα και συμπληρώνει: «Η εικόνα της να χορεύει ξυπόλητη σε φιλανθρωπική συναυλία που τραγουδούσε ο Χατζηγιάννης είναι πολύ χαρακτηριστική. Δεν είπαμε να μη διασκεδάσει αλλά το παράκανε».

Κάποιοι οικείοι του περιβάλλοντός τους υποστηρίζουν ότι ο εφοπλιστής ανακοίνωσε για πρώτη φορά στη σύζυγό του την πρόθεσή του να χωρίσουν πριν από περίπου τέσσερις μήνες. Λένε ότι της είπε ότι δεν αντέχει άλλο την αποξένωση μεταξύ τους, ότι δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζουν έτσι και ότι είναι καλύτερα να προχωρήσουν χωριστά και πολιτισμένα για το καλό των παιδιών τους.  

Ο χρόνος θα δείξει τι συμβαίνει με το κοσμικό ζευγάρι...