Η Εύα Καϊλή αναφέρεται σε συνέντευξή της στο «Πρώτο Θέμα» στο γεγονός ότι προσπαθεί να μην προβάλλει την προσωπική της ζωή και να μη δίνει τροφή για κουτσομπολιά, ενώ μιλά και για την πιθανότητα του γάμου και της οικογένειας. «Δεν είχα λόγο ούτε να μιλήσω, αλλά ούτε και να κρύψω πράγματα για την προσωπική μου ζωή. Κατανοώ ότι όταν αναλαμβάνεις ένα δημόσιο αξίωμα μπαίνεις αναπόφευκτα στο μικροσκόπιο της κριτικής, αλλά μέχρι εκεί. Υπάρχουν κάποια όρια που αν τα ξεπεράσεις δεν λέγεσαι δημοσιογράφος, αλλά κουτσομπόλης και μάλιστα κακής ποιότητας. Να φανταστείς ότι ύστερα από κακόβουλα και ανυπόστατα σενάρια επιθυμώ να δουλεύω όσο πιο πολύ γίνεται προκειμένου να μην έχουν τον παραμικρό χώρο για να ασχολούνται με την προσωπική μου ζωή. Και σε ένα μεγάλο βαθμό το έχω καταφέρει…» αναφέρει η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Όσο για την πιθανότητα του γάμου, εκείνη λέει: «Δεν ήμουν ποτέ το κοριτσάκι που μεγάλωσε με τέτοια πλάνα. Ωστόσο σίγουρα είναι κάτι που θέλω να γίνει όταν βρεθεί ο κατάλληλος άνθρωπος…». Η ίδια μιλά και για τα χαρακτηριστικά του ανθρώπου αυτού.

«Να μπορεί να με θαυμάζει και να χαίρεται με τη χαρά μου και με αυτά που αγαπάω, κάτι πολύ απλό και συνάμα πολύ δύσκολο. Δεν θέλω τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Όσο για τα χρήματα, δεν καθοδήγησαν ποτέ τις αποφάσεις μου, κάτι που εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος αν ρίξει μια ματιά στην πορεία της ζωής μου…» λέει η όμορφη πολιτικός και διεθνολόγος.