Σε συνέντευξή του στην έκδοση Espresso Summer και τον δημοσιογράφο Γιάννη Βίτσα, ο Γιάννης Σπαλιάρας μιλά για την προσωπική του ζωή, αποκαλύπτει ότι έχει χαστουκίσει γυναίκα σε έκρηξη θυμού και εξηγεί τι τον ελκύει σε μία γυναίκα. Αποκαλύπτοντας αρχικά ότι έχει ερωτευτεί τρεις φορές και ότι ο γάμος υπάρχει έντονα στο μυαλό του ως σκέψη, ο Γιάννης Σπαλιάρας λέει σχετικά με τα στοιχεία που τον ελκύουν σε μία γυναίκα: «Χιούμορ, αυθορμητισμός και να είναι ανεξάρτητη. Δε θεωρώ ότι χρειάζεται να έχει αναλογίες μοντέλου. Ούτως ή άλλως, η εμφάνιση δεν είναι ό,τι πιο σημαντικό σε μία σχέση. Δεν είναι αυτό που μπορεί να σε κρατήσει».

Ζηλεύει τις συντρόφους του; «Όταν είμαι ερωτευμένος, ναι. Έχω εκρήξεις ζήλιας και γενικά έχω εκρήξεις… Προσπαθώ να μη μου "ξεφεύγουν" τα χέρια. Είμαι λίγο νευρικός» λέει, εξηγώντας γιατί χαστούκισε στο παρελθόν σύντροφό του: «Συνέβη πάνω σε τσακωμό, αλλά θεωρώ αδυναμία σε έναν άνδρα να σηκώνει χέρι σε μία γυναίκα- πέραν του σεξ. Δεν το λέω με τιμή. Νομίζω ότι είναι μια αδύναμη στιγμή που θολώνεις και δεν προλαβαίνεις να ελέγξεις τα νεύρα σου. Προσωπικά, το μετάνιωσα μετά από ένα δευτερόλεπτο. Δε νομίζω ότι δείχνει ανδρισμό».

Τέλος, ο Γιάννης Σπαλιάρας μιλά για τον ρατσισμό εις βάρος των όμορφων ανθρώπων: «Φυσικά υπάρχει ρατσισμός σε αυτούς που είναι όμορφοι, γιατί λατρεύουμε να πιστεύουμε ότι κάποιος που είναι όμορφος πρέπει να είναι και χαζός. Δεν χρειάζεται να τους βάζουμε όλους σε ένα τσουβάλι. Γενικά, δε μου αρέσουν οι ταμπέλες. Και γιατί πρέπει να απολογηθώ επειδή κάνω πράγματα που μ’ αρέσουν; Δηλαδή ότι ξεκίνησα από αθλητής, μεταπήδησα στο μόντελινγκ και μετά στην υποκριτική. Δεν κατάλαβα γιατί ενοχλεί κάποιους αν κάποιος άνθρωπος κάνει πράγματα επειδή περνάει καλά».