-Η πρωταγωνίστρια απ' την Κύπρο όπου ζει, μιλάει για την συνεργασία της με την Ολυμπία Δουκάκη, τη νέα της αμερικανική ταινία, τις «ξανθιές με τα μπούστα» που ευτέλισαν την ελληνική τηλεόραση και την ανάγκη να βρει «έναν μάγκα» στη ζωή της. Εάν έγραφε ένα βιβλίο για τη ζωή της θα έβαζε τίτλο «Ζωή σαν μυθιστόρημα». Και πράγματι θυμίζει η ίδια μυθιστορηματική ηρωίδα. Φιλόλογος, πρωταγωνίστρια από την ηρωική εποχή της τηλεόρασης του Γιούγκερμαν και του Συμβολαιογράφου, παρασημοφορημένη από τη Γαλλική Δημοκρατία, μοιραία στη ζωή σπουδαίων ανδρών, αφοσιωμένη μητέρα, μεταφράστρια θεατρικών έργων, παραγωγός, σκηνοθέτης, δημιουργός νέας γενιάς ηθοποιών μέσα απ την σχολή υποκριτικής της. Αφήνει την ευγένεια για λίγο κατά μέρος και την έμφυτη καλλιέργεια της και δυναμικά, κάποιες στιγμές οργισμένα, μιλεί για την Ελλάδα της κρίσης, τον νεοέλληνα και την απόφαση της να ζει και να δημιουργεί στην Κύπρο. Η κα. Ντενίση φλερτάρει με την πολιτική αλλά και την ουσία των πραγμάτων…  

-Και αυτός ο χειμώνας θα σας βρει στο θέατρο σε Ελλάδα και Κύπρο. Ισχύει πως ετοιμάζετε κινηματογραφική παραγωγή για να προβληθεί στην Αμερική;

«Αρχές Δεκέμβρη και μέχρι τον ερχόμενο Φεβρουάριο θα ανεβάσω στην Κύπρο το «Μαμά που πας», μαζί με την Ολυμπία Δουκάκη. Είναι ένα από τα πρώτα έργα που θα παρουσιάσει το Εθνικό Θέατρο της Κύπρου. Στη συνεχεία θα παίξει στην Ελλάδα το έργο «Η Πηνελόπη Δέλτα συναντά τον Μάγκα», τη σκηνοθεσία του οποίου θα έχω εγώ μαζί με τον Χρήστο Καρχαδάκη, ενώ στον ρόλο του «Μάγκα» θα είναι ο Δημήτρης Μακαλιάς. Ακόμη μαζί με την Ολυμπία Δουκάκη έχουμε προγραμματίσει και μία ταινία για τα 90 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης, η οποία θα παίξει πρώτα στην Αμερική και του χρόνου στην Ελλάδα. Αυτή την περίοδο βρίσκομαι στην Κύπρο, αφού εκτός από τη δραματική σχολή στην Αθήνα ανοίγω και μία θεατρική σχολή στην Κύπρο, μέσα στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας».  

-Τηλεοπτικά, εδώ και πολύ καιρό, πριν την κρίση, απέχετε. Πώς βλέπετε την τηλεοπτική πραγματικότητα σήμερα; Είχατε προτάσεις για τηλεοπτικές σειρές;

«Όχι στην Ελλάδα δεν είχα καμία πρόταση, γιατί δεν νομίζω ότι θα γίνει και κάτι τηλεοπτικό φέτος. Τόσον καιρό είχαμε τόση μπούρδα, τόσο σκουπίδι και τόσο κουτσομπολιό στην τηλεόραση, δώσαμε τόσα πεταμένα λεφτά σε πάνελ με άσχετους ανθρώπους, που θα μπορούσαμε με αυτά τα χρήματα να έχουμε κάνει σειρές. Στην τηλεόραση για πολλά χρόνια κυριαρχούσαν άσχετοι με το αντικείμενο. Κάθε πικραμένος που δεν είχε δουλειά, έβρισκε ένα μέσο, έμπαινε στην τηλεόραση και είχε και γνώμη για τα πάντα. Πετάχθηκαν βέβαια πολλά λεφτά και στις μεταγραφές τηλεοπτικών προσώπων».  

-Υπήρξε εκτιμάτε η τηλεόραση απ τα πρώτα θύματα της κρίσης;

«Η πολύ σαχλαμάρα, η πολύ έκπτωση, το χάσιμο των αξιών έφερε την κρίση στην Ελλάδα. Το θέατρο στην Ελλάδα είναι σε καλό επίπεδο, η τηλεόραση χωλαίνει. Έγινε χαμηλού επιπέδου. Οι καναλάρχες πρέπει να καταλάβουν πως η ποιότητα πουλάει. Θεωρούν ότι πουλάει μόνο το φθηνιάρικο. Ο κόσμος βαρέθηκε να βλέπει το στήθος της κάθε ξανθιάς και το πόσο τακούνι φοράει μία μελαχρινή παρουσιάστρια. Πραγματικά έχει κουραστεί».  

-Έχουν όμως πολλοί συνάδελφοι σας ευθύνη, γιατί πουλάνε οι ίδιοι την προσωπική τους ζωή για να γίνουν γνωστοί, δεν είναι έτσι;

«Όσοι ηθοποιοί βγάζουν την προσωπική τους ζωή στα εξώφυλλα είναι απεγνωσμένοι. Προβάλλοντας τη ζωή τους βρήκαν μία διέξοδο να γίνουν γνωστοί. Αυτό είναι τραγικό... Δεν μπορεί να διαφημίζεσαι για το μπούτι σου και για τη νέα σου σχέση».  

-Ποια είναι η γνώμη σας για τα τούρκικα σήριαλ που προβάλλονται σωρηδόν στην τηλεόραση σήμερα;

«Είναι άσχημο να βλέπεις τούρκικες σειρές να αντικαθιστούν τις ελληνικές. Δεν είναι άσχημες σειρές, κάποιες μάλιστα είναι πιο ποιοτικές από αντίστοιχες ελληνικές, είναι ντροπή όμως να έχει κάθε κανάλι τρία τούρκικα στο πρόγραμμά του. Γύρισα προχθές από την Τουρκία, είναι πολύ προχωρημένα τα πάντα αλλά εγώ ντράπηκα όταν πήγα. Το έχουν πάρει πολύ πάνω τους ότι είναι Τούρκοι, αντιμετωπίζουν τους Έλληνες ως τεμπέληδες και την ίδια ώρα εμείς κάνουμε αυτή τη φοβερή διαφήμιση στην Τουρκία. Μου έχουν προτείνει μάλιστα να κάνω και μία τηλεοπτική σειρά στην Τουρκία και μπορεί να δεχθώ. Γνώρισα τους συντελεστές της σειράς και περιμένουν απάντησή μου.  

Μιμή Ντενίση έχει βγάλει χρήματα απ το θέατρο, το σινεμά, την τηλεόραση τα περασμένα χρόνια;

«Έβγαλα καλά λεφτά από την υποκριτική. Και μεγάλα κασέ πήρα και από το θέατρο έβγαλα αρκετά. Όμως, τα χρήματα που έχω πάρει από τη δουλειά μου τα επενδύω ξανά στη δουλειά μου. Κάνω πάντα ακριβές και μεγάλες θεατρικές παραγωγές και δεν το μετανιώνω. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να έχω μία άνετη ζωή για μένα και το παιδί μου. Δεν με ενδιαφέρουν τα παραπάνω χρήματα».  

-Όλα αυτά τα χρόνια υπήρξαν άνθρωποι που σας χρησιμοποίησαν για να ανέβουν;

«Πολλοί άνθρωποι του χώρου πάτησαν στο όνομά μου για να ανέβουν.
Για μένα είναι σαν να μην υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι, δεν θα μπορούσα να είχα ψυχική ηρεμία αν ασχολούμουν με το κάθε τι που έχουν πει για μένα. Αλλοτριώνεσαι και γίνεσαι ίδιος με αυτούς, αν ασχοληθείς μαζί τους. Το να απαντήσεις σε μία κακία με μία μεγαλύτερη κακία, είναι φθοροποιό. Γι αυτό και βλέπω πολλούς ανθρώπους που μεγαλώνουν και γίνονται πάρα πολύ άσχημοι. Γιατί από μέσα τους βγαίνει μία κακία και μία πικρία. Εμένα δεν μου συμβαίνει αυτό».  

-Σε αυτούς που κατά καιρούς αναφέρθηκαν στο πρόσωπό σας με άσχημο τρόπο τι θα απαντούσατε;

«Δεν απαντώ ποτέ στους επικριτές μου. Ένας άνθρωπος με τη δική μου καριέρα δεν γίνεται να απαντά στις βλακείες που κατά καιρούς λένε διάφοροι. Δεν το έκανα ποτέ, είναι πράγματα κατωτέρου επιπέδου. Ποτέ δεν είχα κακή κριτική από κριτικούς της τέχνης. Ό, τι έχει ακουστεί για μένα είναι φτιαχτό... 'Όταν κάποιος πετυχαίνει τον πολεμούν. Πρόκειται για ένα κλασικό ελληνικό φαινόμενο. Πολλοί άσχετοι και ατάλαντοι πέρασαν από την υποκριτική και δεν τους σχολίασε ποτέ κανείς».      

-Είστε άτομο με ισχυρή πολιτική άποψη στο δημόσιο λόγο. Λοιπόν; Με την πολιτική θα σας ενδιέφερε να ασχοληθείτε;

«Ναι, θα με ενδιέφερε. Μου έχουν γίνει κατά καιρούς πολλές προτάσεις αλλά για να ασχοληθείς με κάτι νέο πρέπει πρώτα να έχεις κάνει έναν κύκλο σε αυτό που ήδη απασχολούσουν. Εάν ολοκληρώσω πρώτα κάποια πράγματα που θέλω να κάνω στην υποκριτική, είμαι αποφασισμένη να πω ναι στην πολιτική».
 
-Το ενδεχόμενο να παντρευτείτε κάποια στιγμή το αποκλείετε ή είναι μέσα στις προοπτικές σας; Θέλετε στη ζωή σας έναν «μάγκα», όπως εκείνον στο έργο που θα ανεβάσετε;

«Θέλω έναν μάγκα και κύριο στη ζωή μου. Ας βρω πρώτα τον άνδρα και βλέπουμε ύστερα για γάμο. Για μένα ο γάμος δεν σημαίνει τίποτα, ένας θεσμός είναι. Ο μόνος λόγος που θα έκανα ξανά έναν γάμο είναι εάν είχα την τέλεια σχέση και ήταν ένας άνθρωπος που θα στήριζε και τη Μαριτίνα. Όσο για τον έρωτα; Είμαι ανοιχτή στον έρωτα. Για να δούμε θα μας έρθει; Γιατί ο έρωτας είναι το μόνο πράγμα που δεν προγραμματίζεις. Τον έρωτα δεν τον χορταίνει ποτέ κανείς».  

Φανή Πλατσατούρα(- Στις 7 Σεπτεμβρίου (5 μ.μ.) η θεατρική σχολή της Μιμής Ντενίση οργανώνει οντισιόν για να στελεχώσει το ειδικό τμήμα ανέργων μαθητών, όπου δίνονται και υποτροφίες. Απαραίτητα τα δικαιολογητικά).

(- Στις 10 Σεπτεμβρίου (10 μ.μ.) η θεατρική σχολή της Μιμής Ντενίση οργανώνει ακρόαση για νέους ηθοποιούς (από 16 έως 25 ετών) για την παράσταση «Η Πηνελόπη Δέλτα συναντά τον μάγκα»).