current views are: 1

3 Σεπτεμβρίου 2012
Δημοσίευση11:35

Tivictim: Ελληνική ιδιωτική τηλεόραση, η σιωπή των αμνών!

Γράφει η Αλεξάνδρα Τσόλκα

Δημοσίευση 11:35’
αρθρο-newpost

Γράφει η Αλεξάνδρα Τσόλκα

Γράφει η Αλεξάνδρα Τσόλκα Άλλες εποχές τέτοιο καιρό θα έπαιρναν φωτιά τα πληκτρολόγια! Ποιά παρουσιάστρια κλείνει που και με ποιους, ποιός παρουσιαστής μένει πιστός στο κανάλι που τον ανέδειξε παρ ότι ράβδους χρυσού έριχναν στα πόδια του, ποια στάρλετ τα χει με τον «χι» παράγοντα και βρίσκεται με εκπομπή, ενώ άμα ακούει τη λέξη «φακός» νομίζει πως είναι επαφής, χρωματιστός να φαίνονται τα μάτια της γαλάζια;

Φήμες, μελάνια να ξοδεύονται, δέντρα να κόβονται στον Αμαζόνιο για να μεταφέρουμε εντύπως τα νέα της γυμνάστριας και αν θα παραμείνει στο πρωινό, η να εξηγήσουμε την σιωπή της μαγείρισσας, ενώ φυσικά θα αναλύσουμε την δυσαρέσκεια του σουπερ δημοσιογράφου ειδήσεων απέναντι στο κανάλι που δεν ανανέωσε το αυτοκίνητο με το νέο υβριδικό μοντέλο που επιθυμούσε αλλά αφήνει να φάνει πως έχει ιδεολογικές διαφωνίες! Γύρω γύρω όλοι! Εμείς να ζούμε από αυτούς και εκείνοι από τις μετοχές που αυξάνονταν διχοτομώντας μας φήμες και δημιουργώντας τους προφίλ περιζήτητου και απροσπέλαστου. Να ρίχνουμε νερό στο αυλάκι τους. Να θεωρούμε ρεπορτάζ το κουτσομπολιό για το ποια σταρ τσακώθηκε με ποια ομόσταυλη της! Να κάνουμε ζήτημα τη δήλωση της σοβαρής παρουσιάστριας ειδήσεων για τη μείωση του μισθού της, που όλη της η καριέρα επισφραγίστηκε από σχέσεις με ισχυρούς άνδρες! Να σεβόμαστε τους μεγαλοποταμιευτές δημοσιογράφους, μπερδεύοντας τους με τους άξιους!

Ώσπου; Ώσπου ήρθε η σιωπή των αμνών και είναι πραγματικά θρίλερ! Όλοι στην ιδία απαξία, τραβάμε το κουπί της επιβίωσης. Οι σταρ της τηλεόρασης σιωπούν μέσα από γελαστές πόζες σε γαλάζιες παραλίες, παρατείνοντας τις διακοπές τους, όσο παίρνει για να μην κάνουν δηλώσεις για τα φετινά σχεδία τους. Άλλοι, είναι σπίτι τους και έχουν ήδη ξεχαστεί. Δεν υπάρχει καν κάποιος δημοσιογράφος να τους πάρει τηλέφωνο για να απαντήσουν πως «έχουν πολλές προτάσεις, αλλά δεν είναι έτοιμοι ακόμα να πουν τι θα κάνουν». Κάποιοι τηλεφωνούν μόνοι τους, εθισμένοι σε εξάρτηση σπουδαιότητας, να σου πουν πως ναι, έχουν προτάσεις και εσύ θα ευκαιρούσες να αναλάβεις αρχισυνταξία και καλά, σε μια εκπομπή που θα σκίζει, αλλά δε σου λένε τι, με αμοιβή ακόμα και 700 ευρώ (σε οφ σορ η φανερά;)! Κάποιοι άλλοι πάλι, συνεχίζουν να έχουν δουλειές. Και να αμείβονται σχεδόν ως επιστήμονες επιτυχημένοι και όχι ως σταρ ενός πράγματος που ποτέ δεν είχε την εμβέλεια που του προσέδιδαν συσσωρεύοντας υπεραξία σε ανθρώπους – τηλεοπτικές κατασκευές. Αυτοί είναι οι πιο πικρόχολοι, Συνεχίζουν να χουν τα σουσούμια σταρ στο CBS ή HBO στις ΗΠΑ και όχι σε κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας που χουν λίγο μεγαλύτερη τηλεθέαση απ το λατρεμένο και ηρωικό TVΑχελώος.

Λοιπόν; Το ρεπορτάζ σιωπά! Τα κανάλια αμήχανα βολεύονται με Σουλεϊμάν μεγαλοπρεπείς, Μωάμεθ πολιορκητές, μπορεί και Χίτλερ ευαίσθητους ζωγράφους ή Στάλιν μοναχικούς οραματιστές. Οι παρουσιάστριες προσθέτουν τούφες εξτένισιον, τρύπιουνται με περισσότερο μπότοξ και αντιστρέφουν το κυνηγητό: μπροστά τρέχουν οι παπαράτσι και πίσω αυτές να τους στριμώξουν για καμιά φωτογραφία.

Και όλοι σα να μην έχουμε δουλειά! Και το κοινό, ο «απλός» πολίτης (σ.: πάντα απορούσα με αυτό, αν υπάρχει απλός πολίτης ο άλλος τι είναι «σουπερ αμόλυβδος»;), ο κόσμος δεν δείχνει να επιθυμεί κανένα μας, να του λείπουμε, να μας αναζητά, άσχετα απ την όχθη του πόταμου που στεκόμαστε! Και μερικές φόρες θεωρεί πιο έντιμους επαγγελματίες ακόμα και τους μικροδιαρρήκτες από μας! Και εδώ που τα λέμε; Είναι και σίγουρη καριέρα…


σχετικα αρθρα