Γράφει η Αλεξάνδρα Τσόλκα Λίγο πριν τα μεσάνυχτα προλαβαίνω την περιπτερού μου, την κύρια Λίτσα πριν κλείσει. Η κυρία Λίτσα, στο περίπτερο έχει τηλεόραση και είναι πάντα ενημερωμένη, ενώ ξεφυλλίζει και όλα τα περιοδικά και επειδή ξέρει το «ποιόν» μου, μου κάνει πάντα τεστ γνώσεων.

Καλούμαι συνήθως να απαντήσω για το αν η Τατιάνα είναι τόσο ωραία από κοντά (ναι, είναι!) και αν φορεί φακούς επαφής (όχι, δεν φορεί), αν η Ρούλα έχει σχέση (δεν γνωρίζω), αν η Ελένη θα παντρευτεί τον Ματέο (δεν γνωρίζω, επίσης), αν το μωρό της Σκόρδα μοιάζει σ αυτήν ή τον Λιάγκα (δεν με νοιάζει), αν ο Αντώνης Σαμαράς κάνει ψέματα πως χειρούργησε το μάτι του για να τον λυπηθεί η Μερκελ (βρε… λες;) και άλλα τέτοια! Οι απαντήσεις μου δεν της αρέσουν ποτέ, αλλά ούτε και το βαρυεστημένο ύφος μου, για αυτό πάντα κάνει πως μόλις τέλειωσε η μάρκα τα τσιγάρα μου. Φαρυγγίτιδα έχω πάθει να αλλάζω μάρκες μες στις νύχτες για τη Ρούλα, την Ελένη και τη Φαίη (άντε και τον Σαμαρά). Εχθές πια, με έβαλε στο μάτι για τα καλά

-«Αυτή τη Κιτσοπούλου, τη ξέρεις;» με ρώτησε με την υποψία στο μάτι και μια επιθετικότητα λες και ανήκα στον εκτελεστικό βραχίονα της 17 Νοέμβρη και έμεινα σύλληπτη!

Μάλιστα» λέω εγώ, που δεν είχα δει ειδήσεις, «πολύ ταλαντούχος, ηθοποιός και συγγραφέας. Πολύ ελπιδοφόρα αν και το τελευταίο έργο της πηρέ αμφιλεγόμενες κριτικές ως…» με έκοψε την φιλόδοξη Γεωργουσοπούλου, που ξέχασα πως τα μονά θεατρικά έργα που έχει δει είναι άμα παίζει η τηλεόραση Σεφερλή τα Σάββατα, παλιές επιτυχίες απ΄ τα Δελφινάκια. 

Καλύτερα πάντως να μουν εκτελεστικός βραχίονας της 17 Νοέμβρη παρά αυτό που έζησα. Άναψε και κόρωσε η κυρά Λίτσα. Που η Κιτσοπούλου έγραψε για τον Αθανάσιο Διάκο και που τον έβγαλε σοβατζή και να τον κερατώνει η γυναίκα του με έναν Κούρδο και που την σκότωσε και μάλιστα έγκυο. Έπρεπε να ψυλλιαστώ πως η ερώτηση ήταν παγίδα και η κυρά Λίτσα που να την ξέρει την Κιτσοπούλου αν δεν την είχε παίξει το Σταρ στις ειδήσεις του (κατά κάποιον τρόπο). «Και ο ΑΝΤ1» μου διευκρίνισε

Ψέλισσα πως η Κιτσοπούλου, στο έργο που δεν είδα, μιλεί για τον ηρωισμό στην καθημερινότητα και πως η σύγχρονη ζωή μεταλλάσσει τους χαρακτήρες καταπίνοντας ακόμα και τις εθνικές μας αρετές… Πιο υποτιμητικά από ποτέ η κυρά Λίτσα μου είπε πως άκουσε στο ΣΤΑΡ πως η Κιτσοπούλου προέτρεψε εμάς τις Ελληνίδες να κάνουμε σεξ με μαύρους. «Σαν τον Ντενζελ Ουάσιγκτον;» χάρηκα εγώ! Εκεί η κύρια Λίτσα, όπως κάθε κύρια Λίτσα, Κίτσα, Πίτσα, Νίτσα, έχοντας σχηματίσει άποψη απ΄ την τηλεόραση για ένα έργο καλλιτεχνικό, ανυποχώρητη και σίγουρη για το δίκιο της, προσβλημένη και θιγμένη, κατέβασε ρολά και μου πε πως σε μένα και σε κάτι σαν την Κιτσοπούλου δε δίνει τσιγάρα!

Κοίτα Λένα μου, που μένω άκαπνη, μες στα μαύρα μεσάνυχτα, λόγω της άποψης για την τέχνη του Σταρ και του ΑΝΤ1. Καταριέμαι την κυρία Λίτσα και τις θηλυκές (και όχι μόνο), απογόνους της για τρεις γενιές να μην τους κάτσει ποτέ ο Ντενζελ Ουάσιγκτον και ορκίζομαι άμα πετύχω πουθενά την Κιτσοπούλου, να της κάνω τράκα ένα πακέτο… 
(είμαστε σοβαροί τώρα; Θα μιλεί για τέχνη και θέατρο ελαφριά τη καρδία το δελτίο του Σταρ, ξεσηκώνοντας την κάθε ανύποπτη κυρά Λίτσα; Είδε κάνεις τους τη παράσταση; Ή καλύτερα να αναρωτηθώ αν είδαν ποτέ οποιαδήποτε παράσταση σαν την κυρά Λίτσα;)