current views are: 1

4 Σεπτεμβρίου 2012
Δημοσίευση17:50

Οι επιστολές του πρίγκιπα Φίλιππου στην «καυτή σταρ»

Σίγουρα τα νέα δεν θα βοηθήσουν στη βελτίωση της υγείας του πρίγκιπα Φίλιππου, καθώς μόλις κατάφερε να σταθεί στα πόδια του μετά την περιπέτεια που είχε πάλι, διέρρευσε η είδηση ότι οι επιστολές του προς τη σταρ Pat Kirkwood θα αποτελέσουν θέμα για ένα αμφιλεγόμενο σόου.

Δημοσίευση 17:50’
αρθρο-newpost

Σίγουρα τα νέα δεν θα βοηθήσουν στη βελτίωση της υγείας του πρίγκιπα Φίλιππου, καθώς μόλις κατάφερε να σταθεί στα πόδια του μετά την περιπέτεια που είχε πάλι, διέρρευσε η είδηση ότι οι επιστολές του προς τη σταρ Pat Kirkwood θα αποτελέσουν θέμα για ένα αμφιλεγόμενο σόου.

Σίγουρα τα νέα δεν θα βοηθήσουν στη βελτίωση της υγείας του πρίγκιπα Φίλιππου, καθώς μόλις κατάφερε να σταθεί στα πόδια του μετά την περιπέτεια που είχε πάλι, διέρρευσε η είδηση ότι οι επιστολές του προς τη σταρ Pat Kirkwood θα αποτελέσουν θέμα για ένα αμφιλεγόμενο σόου. Οι επιστολές είναι όλες υπογεγραμμένες από τον Φίλιππο κι έχουν αποσταλεί από το Μπαλμόραλ και το Σάντρινγκχαμ, τις εξοχικές κατοικίες της βασίλισσας, φέροντας το οικόσημο του Δούκα του Εδιμβούργου.   

Ο κριτικός Kenneth Tynan, μιλώντας για την αείμνηστη σταρ, είχε αναφέρει ότι τα πόδια της είναι το όγδοο θαύμα του κόσμου. Μάλλον γι’ αυτό είχε σαγηνεύσει και τον Φίλιππο. Οι δυο τους γνωρίστηκαν όταν ήταν και οι δύο 27 χρονών, το 1948, χορεύοντας σ’ ένα νάιτ κλαμπ του Λονδίνου μάγουλο με μάγουλο κι ενώ η βασίλισσα ήταν οκτώ μηνών έγκυος στον πρίγκιπα Κάρολο.

Επί δεκαετίες οι φήμες οργίαζαν για τη σχέση τους, ενώ οι επιστολές του πρίγκιπα και οι ειλικρινείς απαντήσεις της Kirkwood όπου συζητούν τις απόψεις του Φιλίππου σχετικά με την αντιμετώπιση της προσωπικής του ζωής από τα Μέσα, αποτελούν αντικείμενο μουσικού μονόλογου στο οποίο θα πρωταγωνιστήσει η μέτζο σοπράνο Jessica Walker και θα έχει τίτλο «Η Pat Kirkwood είναι θυμωμένη».   

Οι φήμες λέγεται ότι στοίχισαν στη σταρ την ευκαιρία να αναγνωριστεί στη Λίστα Τιμών. Πέθανε το 2007 σε ηλικία 86 ετών. Οι επιστολές που αντάλλαξε το ζευγάρι λέγεται ότι τώρα βρίσκονται στην κατοχή του βιογράφου των ανακτόρων Michael Thornton, ο οποίος δήλωσε στην Daily Mail, ότι οι οδηγιές του σύμφωνα με τη διαθήκη της Pat, είναι να παραδώσει τα αρχεία στο προσωπικό βιογράφο του Δούκα του Εδιμβούργου μετά τον θάνατό του».

Η πρωταγωνίστρια του σόου τόνισε ότι δεν της επιτράπηκε να δει τα έγγραφα, αλλά είχε πρόσβαση σε σημαντικά μέρη αυτών. «Δείχνουν ότι οι φήμες επί 60 χρόνια την επηρέασαν βαθύτατα. Ήταν έξαλλη με το Παλάτι γιατί δεν την προστάτευσε», λέει η σοπράνο. Το 1993 η Kirkwood διαμαρτυρήθηκε στον Φίλιππο λέγοντάς του ότι με λίγη στήριξη το θέμα θα είχε τελειώσει χρόνια πριν, «αντί να χρειάζεται να κολυμπώ σε μία θάλασσα γεμάτη καρχαρίες με ένα χέρι».   

Από την πλευρά του ο πρίγκιπας Φίλιππος φέρεται να της απάντησε: «Δεν υπάρχει τίποτα άλλο να γίνει πέρα από το να αρχίσουμε διαδικασίες για συκοφαντική δυσφήμηση» και αργότερα είχε προσθέσει: «Ύστερα από 40 χρόνια παρόμοιας συμπεριφοράς, έχω σκληρύνει σ’ αυτήν την κατάσταση».   

ΠΗΓΗ: DAILY MAIL