Γράφει η  Αλεξάνδρα Τσόλκα Βασίλισσα ναι! Καλλονή φυσικά! Επιτυχημένη και αυτοδημιούργητη, βεβαίως! Ναζιάρα, πανέξυπνη, θυληκότατη δεν το συζητώ! Όλα τα καλά του Θεού να τα πεις για τη Μενεγακη αλλά όχι και κορίτσι της εκκλησιάς! Διότι άμα λες «κορίτσι της εκκλησιάς» τι σου έρχεται στο μυαλό; Μια νεοκόρισσα, με κότσο γκρι, μαύρο – καφέ ρούχο με μακρύ μανίκι, στον αστράγαλο και χωρίς κόψιμο στο ντεκολτέ. Σου θυμίζει τέτοιο η Ελένη;

Ψέλνει τροπάρια η Ελένη, που ξέρει όλα τα σουξέ των μπουζουκιών με την ανάσα του ερμηνευτή τους; Μοιράζει λαδάκια στα παγκάρια των εκκλησιών, που το μονό λάδι που την έχουμε δει, είναι αυτό που της βάζει ο Μαθούς, στην Χαλά, συμμετέχει στην αρτοκλασία, ζυμώνει πρόσφορα να τα πάει τα ψυχοσάββατα «υπέρ αναπαύσεως», στην εκκλησία της ενορίας; Και να πάει η Ελένη στο ναό τα ψυχοσάββατα, θα γυρίσουν ακόμα και οι εικόνες να την κοιτάξουν! Ποιος ψαλτής θα ολοκληρώσει το απολυτίκιο χωρίς να τρέμει η φωνή του; Ποιος πάπας θα θυμιατίσει άλλον απ το εκκλησίασμα παρεκτός την κ. Μενεγάκη; Ε; 

Ο αρχιμανδρίτης κ. Ευδόκιμος Φραγκουλάκης, ο οποίος είναι ο πνευματικός της οικογένειας Παντζοπούλου έβαλε το δίκιο στη θέση του, μιλώντας με επικοινωνιακή άνεση που θα την ζήλευαν επαγγελματίες του είδους, στη δημοσιογραφώ Μαρία Γεραλή. «Είναι πολύ αξιόλογο άτομο η Ελένη. Έρχεται εδώ, στη Μονή Παναγίας της Παναχράντου και εκκλησιάζεται. Προσεύχεται. Είναι κοπέλα της εκκλησίας. Πολύ καλή κοπέλα. Έτοιμη να βοηθήσει το μοναστήρι ανά πάσα στιγμή. Μάλιστα, μου λέει συνέχεια: “Μην στεναχωριέσαι, πάτερ, εδώ είμαι εγώ ”. Αυτή η τελευταία δήλωση του Πατέρα, με χτύπησε σα μαχαιριά στη κάρδια!

Τι να κάνω; Να πάρω ένα εικόνισμα, να βάλω μαύρα και να τρέξω στην Ελένη; Μήπως δεν είμαι στενοχωρημένη εγώ; Μήπως δεν έχω οικονομικά προβλήματα; Θα μου πεις δεν είμαι μοναστήρι! (φαίνεται πολύ ε;). Καλά να το δεχτώ! Αλλά και ο Πατέρας, τη δική μας τη δουλειά την έβαλε στο μάτι. Τέτοιο ρεπορτάζ! Ούτε ο λατρεμένος μου, το ίνδαλμα μου από δημοσιογράφους του Σταρ, ο κ. Τσιλιμπουνιδάκης, δε θα κάνε. 

«Η μητέρα του Μαθιού και η Ελένη είναι πολύ αγαπημένες. Φυσικά και υπάρχει αμοιβαία συμπάθεια. Στη βάφτιση του εγγονού της, με νονά την Ελένη, ήταν η μία μέσα στην αγκαλιά της άλλης». Σιγά πάτερ μου! Σε λίγο θα μας τις βγάλετε και πως για έναν ύπνο χωρίζουν! 

Ασταμάτητος και πηγαίος ο πατέρας συνέχισε το ρεπορτάζ για την βάφτιση της ανιψιάς του Παντζόπουλου απ΄ την Ελένη: "Η βάφτιση έγινε στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου. Ήρθε όλη η οικογένεια μαζί και υποδέχθηκαν τους καλεσμένους τους. Η Ελένη κρατούσε στην αγκαλιά της το μωρό και προσπαθούσε να το κάνει να ηρεμήσει μέσα στην πολυκοσμία. Ο Μαθιός και ο Λευτέρης με τη σύζυγό του και το μεγάλο του γιο, Δημήτρη, ήταν συνέχεια δίπλα της, μαζί με τη μητέρα τους. Είναι μια πολύ καλή οικογένεια και πολύ δεμένη. Τους γνωρίζω από τότε που γεννήθηκαν ο Λευτέρης και ο Μάκης. Είναι άψογα παιδιά.

Η Ελένη δεν ήθελε φωτογράφους. Πήραν μόνο έναν από το νησί και άλλον έναν που δεν τον γνωρίζω. Ήταν ένα ωραίο Μυστήριο. Όλη η οικογένεια ήταν συγκινημένη. Όταν τελείωσε το Μυστήριο, όλοι πήγαν στο κτήμα του Μαθιού για να γιορτάσουν το γεγονός με ένα μεγάλο τραπέζι. Ήμουν κι εγώ καλεσμένος, αλλά ένα πρόβλημα υγείας που έχω με κράτησε μακριά τους. Αλλά δεν πειράζει! Θα κατέβω να δω τα παιδιά με την πρώτη ευκαιρία".

Κατεβείτε πάτερ μου, διότι είναι τόσο κοπέλα της εκκλησιάς η Ελένη που ούτε τραπέζι δε θα στρώνουν με τον Μάκη, αν δεν έχουν τις ευλογιές σας. Ηθικόν δίδαγμα; Ως και ο κλήρος και δη ο μοναστικός έχει αντιλήφθη την δύναμη της τηλεόρασης!