Αίσθηση προκαλεί δημοσίευμα του "Πρώτου Θέματος" της Κυριακής, σύμφωνα με το οποίο, η έκθεση του ΣΔΟΕ αφήνει κυριολεκτικά έκθετο το ζευγάρι Πέγκυ Ζήνα-Γιώργο Λύρα για απόκρυψη εσόδων πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ από την εφορία.

Συγκεκριμένα, το ζευγάρι φέρεται πως έχει αποκτήσει 9 πολυτελή αυτοκίνητα, σκάφη και ακριβά ακίνητα με χρήματα που δεν ποτέ στις φορολογικές τους δηλώσεις. Συνολικά, η έκθεση αποκαλύπτει ότι οι δυο τους απέκρυψαν το ποσό των 4,2 εκ. ευρώ από την εφορία, τα 10 τελευταία χρόνια.
 

Από τους ελέγχους των ανδρών του ΣΔΟΕ προκύπτει ότι από το 2000 μέχρι το 2010, η Πέγκυ Ζήνα είχε καταθέσεις 2.841.000 ευρώ, εκ των οποίων δήλωσε μόλις το 1.461.000 στην εφορία, ενώ αντίστοιχα ο σύζυγός της είχε καταθέσεις 3.600.000 ευρώ το ίδιο διάστημα, από τα οποία ΔΕΝ δήλωσε τα 2.600.000.
 

Όπως αναφέρει το "Πρώτο Θέμα", η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στην Εφορία Γλυφάδας, ο έφορος της οποίας πρέπει να καλέσει τον Γιώργο Λύρα και την Πέγκυ Ζήνα για να κάνουν συμπληρωματικές δηλώσεις και να πληρώσουν τους επιπλέον φόρους.
 

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες της εφημερίδας, ο έφορος δεν έχει προχωρήσει σε καμία κλήση του επιχειρηματία και της δημοφιλούς τραγουδίστριας.

Διαψεύδει με ανακοίνωση το ζευγάρι

Ανακοίνωση διάψευσης εξέδωσαν Πέγκυ Ζάνη και Γιώργος Λύρας.

Αναλυτικά:

«Σχετικά με δημοσίευμα Κυριακάτικης εφημερίδας αναφερόμενη σε υπόθεση φορολογικής εκκρεμότητας, ως νομικός εκπρόσωπος της "Γ. Λύρας Ο.Ε.", η οποία εκπροσωπείται από τον Γεώργιο Λύρα του Κωνσταντίνου, επιθυμούμε να διευκρινίσουμε ότι αρνούμαστε  κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του συντάκτη του σχετικού άρθρου καθώς και της "πηγής" του.

Επιπρόσθετα παραθέτουμε προς γνώση σας και για αποκατάσταση κατά το δυνατόν της  αλήθειας τα εξής πέντε σημεία:

Σημείο Πρώτον: Η κλήση προς τους εντολείς μου για παροχή εξηγήσεων προς διασταύρωση των στοιχείων που "ευρέθησαν" από την αρμόδια αρχή του ΣΔΟΕ έγινε σε χρονικό διάστημα που δεν ξεπερνά τις 120 ημέρες από την έναρξη του έλεγχου.

Σημείο Δεύτερο: Όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία, εντός των προθεσμιών που όρισε η αρμόδια υπηρεσία κατατέθηκε πλήρες και αναλυτικό έγγραφο υπόμνημα, με λεπτομερείς επεξηγήσεις που αφορούσαν σε όλα τα σημεία προς διερεύνηση. Εντός του ίδιου υπομνήματος υπήρξε και η παράθεση της σχετικής νομοθεσίας, η οποία σε συνδυασμό με τα αναλυτικώς αναφερόμενα και πλήρως αποδεικνυόμενα πραγματικά περιστατικά διευκρίνιζε πλήρως τις εν λόγω επαγγελματικές επιλογές. Το υπόμνημα παραδόθηκε στην αρμόδια υπηρεσία από τον εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο της εταιρείας στις 5 Ιουνίου του 2012, ημέρα Τρίτη. Στο ίδιο υπόμνημα καθίσταται σαφές ότι τα ερωτήματα της φορολογικής αρχής (ΣΔΟΕ) δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα και στερούνται νομικής και πραγματικής βάσης.

Σημείο Τρίτο: Επίσημο πόρισμα κατόπιν της κατάθεσης του υπομνήματος των εντολέων μου δεν έχει εκδοθεί μέχρι και σήμερα και ως εκ τούτου οι εν λόγω εντολείς μου δεν έχουν λάβει καμία επίσημη ενημέρωση για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Σημείο Τέταρτο:  Συνεχίζουμε να βρισκόμαστε σε αναμονή για την ενημέρωσή μας από την αρμόδια φορολογική αρχή.

Σημείο Πέμπτο: Όπως έχει ήδη αποδειχθεί από τη μέχρι τώρα στάση μας, θα συνεργαστούμε πλήρως με τις εν λόγω αρμόδιες αρχές. Βεβαίως συνιστά πολύ μεγάλη απογοήτευση η επικοινωνιακή από πλευράς δημοσίου,λογική της διαρροής των στοιχείων τα οποία έλαβαν το φως της δημοσιότητας, για την οποία φυσικά προτρέπουμε και καλούμε την εν λόγω υπηρεσία να προχωρήσει σε ΕΔΕ (Ένορκη Διοικητική Εξέταση), καθότι τέτοιες ενέργειες υπονομεύουν τους αντικειμενικούς σκοπούς τους οποίους υποτίθεται καλείται η υπηρεσία να υπηρετήσει και όχι να δίνει τη μάχη των εντυπώσεων εις βάρος της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των Ελλήνων πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση για το σύνολο των διαρροών, ως προς το περιεχόμενο αυτών αλλά και την διαδικασία της διαρροής, και ανεξαρτήτως από τις όποιες διοικητικές – πειθαρχικές ενέργειες των αρμόδιων υπηρεσιακών αρχών, επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας. 

Αθήνα, Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2012,

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος

Νικόλαος Α. Ανδρικόπουλος».

 

 


Πηγή: Με πληροφορίες από Cosmo.gr
TAGS