Από την Αλεξάνδρα Τσόλκα   Δεν θα καλούσαν Χρυσαυγίτες στα κανάλια τους και εκείνοι δε θα πήγαιναν στα διαβρωμένα ΜΜΕ. Μια omerta που κράτησε λίγο! Οι αναποδογυρισμένοι πάγκοι, η παράνοια του να σου ζητάνε άλλοι πολίτες τα χαρτιά σου! Τα κουρεμένα κεφάλια, οι μαύρες μπλούζες, τα αγέλαστα πρόσωπα, η εξορισμένη ανθρωπιά. Οι καθαρόαιμοι Έλληνες –τσουπ- κατευθείαν απ την Πνίκα, τα Ελευσίνια Μυστήρια και τις παλαίστρες της Αρχαίας Σπάρτης, στις κάλπες, στα πανηγύρια να περιφέρουμε εικόνες και να χτυπάμε στα στομάχια αλλοεθνείς και σκουρόχρωμους εις το όνομα της καθαρότητας μιας φυλής, που έχει καταπιεί, χωνέψει και κάνει σώμα της όλους τους γύρω λαούς, όσους στάθηκαν στην ιστορία γεωγραφικά κοντά της. 

Η Έλλη Στάη στο πρώτο της δελτίο ειδήσεων, κοιτάζει τον κ. Κασσιδιάρη. Omerta τέλος. «Να με σέβεστε», «σας σέβομαι», «να μη σηκώνουμε τους τόνους», «δε τους σηκώνουμε», «εγώ σας σέβομαι», «και εγώ σας σέβομαι», «κ. Κασιδιάρη» και «κ. Στάη». Extra 3. Άδωνης Γεωργιάδης σεταρισμένος με κ. Κασσιδιάρη ξανά και Άκη Παυλόπουλο. Η omerta έγινε γαργάρα και πάει για εκκωφαντική φλυαρία. 

Εύα Αντωνοπούλου, Κωνσταντίνος Μπογδάνος και στο στούντιο ο «σεταρισμένος» Άδωνης Γεωργιάδης και ο Γιώργος Βαρεμένος. Μόνος του, αλλού ο κ. –πάντα- Κασσιδιάρης. Για να μείνει και κάνα ποτήρι νερό στο τραπέζι και να μη μαζευτούνε όλα και να υπάρχει απόσταση ασφάλειας, ώστε να αποφευχθεί κάνα μπουνίδι σε ζωντανή σύνδεση! Οι τόνοι ανεβασμένοι παντού. Τα «κύριε» και τα «κυρία» σε επίπεδα πια, γαλαζοαίματων φιλοφρονήσεων. Οι ερωτήσεις - γροθιά στο στομάχι του κατεστημένου ήταν του τύπου: «είναι φασιστική η ιδεολογία σας κ. Κασσιδιάρη;» (σ.σ: όχι, όχι, στο «κ. Κασσιδιάρη μου» δεν έφτασαν ακόμη). Εκείνος (ο κ. Κασιδιάρης χωρίς «μου»), αγέλαστος, σοβαρός, με βλέμμα παγωμένο, σκληρό, υπεράνω, σε μια ένθεη ιδεολογία συνημμένη και κατεπείγουσα από την ιερά Υπερβορεία και τη Θούλη λέει πως όποιος «Πακιστανός, Αφγανός ή οποιοσδήποτε πειράξει Έλληνα πρέπει να του κοπεί το χέρι, αυτή είναι η επίσημη θέση του κόμματος».  Και η συζήτηση μετά απ αυτό και πριν απ αυτό, συνεχίζεται.

Όλοι οι παρουσιαστές κάνουν εκκλήσεις για σεβασμό, χαμηλούς τόνους, ευγένεια. Και μετά τελειώνουν οι εκπομπές. Και ο κ. Κασσιδιάρης -πάντα χωρίς «μου»- συνεχίζει σε άλλη εκπομπή. Με την ίδια σκληρότητα, αγριότητα στο βλέμμα. Και ένα σύστημα ολόκληρο απ την μια να υποκρίνεται τον διαχωρισμό του και απ την άλλη να αγκαλιάζει σφιχτά και ερωτικά το ίδιο αντικείμενο διευκρίνισης – διαφήμισης – δυσφήμισης, ότι θέλετε πείτε, με έναν στόχο: την τηλεθέαση! Την προσωπική επιτυχία! Την δημοσιογραφική επίσης «αριοποίηση», να γίνουν οι περιούσιοι του συρφετού, οι Υπερβόρειοι του γυαλιού. Που; Εδώ στο Νότο! Εδώ που τα βαλκάνια, τα ασιατικά, τα αραβικά όρια μας δεν είναι δίχτυ πάνω απ τον ουρανό να σταματάνε τα αεροπλάνα, αλλά μια δυσδιάκριτη και νοερή τεθλασμένη! 

Ο παραλογισμός αυτής της τηλεόρασης, αυτής της όλο χειρισμούς δημοσιογραφίας, της ύπουλης υστεροβουλίας απέναντι σε μια άγρια και επικίνδυνη και βάρβαρη κατάσταση, μόνο κακό μπορεί να φέρει. Ένα κακό, χριστιανικό, διαβολικό, κολασμένο να κυριαρχεί από πάνω μας και να μας βυθίζει στα σκοτάδια του. Λυπάμαι; Όχι. Φοβάμαι… φοβάμαι πολύ…