Η όλη υπόθεση με τα κρυφά εισοδήματα των Ελλήνων τραγουδιστών ξεκίνησε από ένα ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος την περασμένη Κυριακή, όπου έκανε λόγο για την Πέγκυ Ζήνα και τον Γιώργο Λύρα, οι οποίοι κατάφεραν να κρύψουν από την εφορία 4.200.000 ευρώ. Ακολούθησαν τα "Νέα" την ακριβώς επόμενη μέρα, δημοσιεύοντας τη λίστα με τους Έλληνες τραγουδιστές και τις εικονικές φορολογικές τους δηλώσεις.
Τα ποσά που τόσα χρόνια οι καλλιτέχνες έκρυβαν δεν με ξάφνιασαν, όπως και τον περισσότερο κόσμο φαντάζομαι. Όλοι λίγο πολύ, φανταζόμασταν τι γίνεται με τα νυχτοκάματα, τα δηλωθέντα εισοδήματα, το μαύρο χρήμα που έρρεε άφθονο στην καλλιτεχνική πιάτσα. Αυτό όμως που μου κανε εντύπωση ήταν κάποιες δημόσιες δηλώσεις που έκαναν πριν λίγο καιρό πολλοί από αυτούς, που το όνομά τους φιγουράριζε στη μαύρη λίστα.

Δηλώσεις που ούτε οι ίδιοι πίστευαν, όπως φάνηκε, δηλώσεις για τα μάτια του κόσμου, δηλώσεις που δήθεν ξεχύλιζαν από συμπόνια για τον διπλανό που πεινάει, για την κρίση που μας χτύπησε, για τη συμπόνια τους στους άπορους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Άννα Βίσση. η οποία δυο μέρες πριν βγει στο φως το θέμα και... τα δικά της "παιχνίδια" με την εφορία, έδωσε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Μax fm της Πάτρας και δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Πρέπει να κάνουμε υπομονή, όσο γίνεται. Άλλοι άνθρωποι είναι πιο τυχεροί και άλλοι λιγότερο. Πρέπει να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον». Φαντάζομαι όταν μιλούσατε για βοήθεια εννοούσατε ψυχική, γιατί την οικονομική σας προσφορά στη χώρα την είδαμε και με το παραπάνω με το "φτωχό" εισόδημα που δηλώνατε τόσον καιρό. (μόλις 3.223 ευρώ δήλωσε ως εισόδημα το 2009).

Σε άλλο μέρος της συνέντευξής της η απόλυτη Ελληνίδα star εξηγεί: "Πρέπει να διαφυλάξουμε και να προστατέψουμε την Ελλάδα. Και ναι! Πρέπει να θυμώνουμε, να ανησυχούμε και να φωνάζουμε. Αλλά υπάρχει και κάτι άλλο που πρέπει να υπολογίσουμε: Κανένας, μα κανένας πολιτικός δεν είναι αθώος".

Κανείς μας δεν είναι αθώος κα. Βίσση, αλλά δεν γίνεται να κουνάμε το δάχτυλο επιδεικτικά στους άλλους όταν και εμείς οι ίδιοι ακολουθούμε την ίδια τακτική... Είναι προτιμότερο να σωπαίνουμε και να μην προσπαθούμε να ρίξουμε στάχτη στα μάτια...

... Και σώπασε η Άννα Βίσση δυο μέρες μετά, όταν ήρθαν στο φως τα δικά της οικονομικά μαγειρέματα.

Και ναι όλοι αυτή στη λίστα είναι νόμιμοι μέσω των εταιρειών στις οποίες δήλωναν (;) όσα έβγαζαν. Είναι όμως και ηθικοί; Γιατί οι δηλώσεις τους προ των αποκαλύψεων "φωνάζουν" άλλα...

Φανή Πλατσατούρα