Ένα έργο του ιδιαίτερου και κεφαλαιώδους στα ελληνικά γράμματα, Θανάση Τριαρίδη επέλεξε η Πέμη Ζούνη για να επιστρέψει αυτόν τον χειμώνα στη θεατρική πράξη.
Πρόκειται για το «Historia de un amor Ή Τα μυρμήγκια». Ένας άνδρας και μια γυναίκα συναντιούνται σε ένα απομονωμένο σπίτι στο δάσος. Είναι ο πελάτης και η πόρνη πολυτελείας που ειδικεύεται σε σαδομαζοχιστικά «παιχνίδια».

Θα βρεθούν εγκλωβισμένοι, δεμένοι στα κάγκελα του πελώριου κρεβατιού και μια εφιαλτική περιπέτεια αρχίζει, καθώς σε λίγο θα έρθουν τα μυρμήγκια του δάσους να τους αφανίσουν.

Πρόκειται «για ένα θρίλερ ολέθρου και ταυτόχρονα μια ιστορία σπαρακτικού έρωτα, λυτρωτικής πίστης και θυσίας. Ή και μια τυφλή ακροβασία στο όρια του θεάτρου και στα όρια της ανθρώπινης κατάστασης, στο σκοτεινό μεταίχμιο του πιο ακραίου τρόμου και της πιο βαθιάς αγάπης» όπως ενημερώνουν οι συντελεστές της παράστασης.

Η Πέμη Ζούνη σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί μαζί με τον Κώστα Φιλίππογλου, που ύστερα απ την περιπλάνηση στο θέατρο σε όλες τις πρωτεύουσες της Ευρώπης, επιστρέφει, τώρα, σε μια δύσκολη περίοδο, στη χώρα του. Παντελιδάκης, Μαραγκουδάκη, Θοδωρής Οικονόμου, η αφρόκρεμα του σύγχρονου θεάτρου, ενώνονται για μια παράσταση που ήδη θεωρείται απ τα κορυφαία καλλιτεχνικά γεγονότα του χειμώνα.

Ακόμη και το θέατρο που επιλέγεται, το «OLVIO» στο Γκάζι, είναι μέρος μια συνολικής πρότασης, για ένα σύγχρονο ελληνικό θέατρο ουσίας, τέχνης, επικοινωνίας. Να μας ψηλώνει, να μας καλλιεργεί την ανθρωπιά και όχι να την προσαρμόζει στην ευκαιριακότητα και την επιφανειακότατα των περασμένων καιρών. 
 

Α.Τ.