Από την Αλεξάνδρα Τσόλκα

Οι ηθοποιοί απ τα τηλεοπτικά δεν πληρώνονται, αλλά και απ τα θεατρικά, που πληρώνουν μόνοι τους κοστούμια και απ όλα, δεν πάνε καλύτερα. Ζήσαμε να δούμε ακόμη και επίσχεση σε θέατρο! Οι παραγωγοί (όχι όλοι, υπάρχουν και εξαιρέσεις), σφυρίζουν αδιάφορα μόλις είναι να βάλουν το χέρι στο τσέπη. Στα μπουζούκια, αντί να τραγουδάμε αμανεντζίδικα το έριξαν στις προσευχές!

Ο ακάθιστος ύμνος, αντιλαλεί στα πρώτα τραπέζια πίστα! Οι τηλεοπτικοί αστέρες έχουν ένα σασπένς κάθε μήνα, για το τι λεφτά θα βρουν –αν θα βρουν- στους λογαριασμούς τους! Πόσες μειώσεις θα χουν φάει στα μούτρα αυτό το μήνα; Μήπως στο τέλος θα χρειαστεί να πληρώνουν και κάτι για τη χαρά του να βγαίνουν στην τηλεόραση, πράγμα που δεν θεωρώ και απίθανο να το έκαναν, λόγω ματαιοδοξίας! 

Μέσα σ όλα αυτά υπάρχουν ανυπόληπτες δουλειές. Ο κ. Μ υιός δικηγόρου, κυνηγάει για λογαρισμό του κ. Α υιού πλούσιου, μια χωρισμένη μάνα, άνεργη με 2 παιδιά για καταβολή ενοικίων με διαταγή πληρωμής έτοιμη προς κάθε περιουσιακό της στοιχείο. Οι παλιοί δοσάδες, τηλεφωνούν ως συνεργάτες Λ και Α και πάλι δικηγορικών γραφείων, ας πούμε της φίρμας Κ. Όπου να ναι σε κλείνουν φυλακή, δίπλα στον Άκη, τον Σάκη να κάνεις πους απς στο πλευρό τους, για 3000 ευρώ συν τους ληστρικούς τόκους και προσαυξήσεις. Μέσα σ όλα αυτά ψάχνεις για ίχνη αξιοπρέπειας και κατανόησης αλλά έχεις να κάνεις με εργαζόμενους σε δουλειές ντροπής. Διότι ντροπή είναι να σαι δικαστικός κλητήρας, δοσάς και δικηγόρος. Κάλιο δηλαδή λαθρέμπορας, παρά να πλουτίζεις με το πόνο του κοσμάκη!

Και όμως! Αυτή τη ράτσα των σταρ, τη θαυμάζω! Οι μισοί λιμοκτονούν αλλά μόλις δουν κάμερα μπορούν και αστραφτούν και συζητούν για το πόσο ανάρπαστοι είναι.

Μπροστά τηλεφωνούσε σε κύρια λαμπερή ο δοσάς και έκανε πως είναι θαυμαστής της! 
Φυσικά αφήνουν να εννοηθεί πως τους έχει επηρεάσει η κρίση, αλλά όχι ως καλλιτέχνες και αξίες. Κάποιοι άλλοι δε, δείχνουν τόσο αυτάρεσκα σίγουροι για τον εαυτό τους, έχοντας εξασφαλίσει δουλίτσα για φέτος. Ρε γίγαντες; Περνάει τσουνάμι και θα γλιτώσει η δική σου καλύβα; Έρχεται και η ώρα σου, μη νομίζεις!

Τι σας τα λέω αυτά τα ωραία; Επειδή η σεζόν, όχι η κυνηγετική, αλλά η καλλιτεχνική άρχισε! Και τα καθαρόαιμα πήραν θέσεις! Για να δούμε, λοιπόν, θα υπάρξει κούρσα φέτος ή μετά την έναρξη θα ακυρωθεί ο αγώνας;