-Ο άγνωστος θαυμαστής, η παραλία, τα 37.000 ευρώ σε σορτσάκια και κορσέδες και η ατυχία του να μη τρώει ο Αμπράμοβιτς καρπούζι- 
 

Από την Αλεξάνδρα Τσόλκα


Η είδηση που με καθήλωσε, αλλά με οδήγησε και σε ένα εσωτερικό ταξίδι αυτογνωσίας, με διάθεση σκληρής αυτοκριτικής, ώστε να αντιμετωπίσω τα υπαρξιακά αδιέξοδα, ήταν σοκαριστική! Η Δήμητρα Αλεξανδράκη, με τ' όνομα, πήγε λέει σε μεγάλη μπουτίκ που θυμίζει Αθήνα – ΠαρίσιΣαράφης στα ΤρίκαλαΧώρα Μυκόνου, με έναν Ρώσο θαυμαστή της και αυτός πήρε για χάρη της 37.000 ευρώ ρούχα να φορεί η κοπελιά.

Η είδηση μ' έκανε να στραβοκοιτάξω τον άντρα μου, σε σημείο που να νομίζει πως έπαθα –νωρίς- καταρράκτη! Αφού με ρώτησε τι μου συμβαίνει και αν μπήκε μυγάκι στο μάτι μου και τον κοιτώ σα τον Γύλο – Αυλωνίτη, στη «Σοφερίνα», άκουσε τα κομψά παραπόνα μου. «Εγώ ωρε, που έκανα εκείνο και τ’ άλλο και δυο παιδιά και σου δωσα τα καλύτερα μου χρόνια και με θέλανε -εννοείται- γιατροί και δικηγόροι και μια φορά ένας ποδοσφαιριστής  και τι μου πήρες; Τι; Ούτε τις σακούλες τα σκουπίδια που σε παρακαλάω! Ούτε ψωμί απ' τον φούρνο!». Αφού η οικογενειακή μας γαλήνη διασαλεύτηκε τα μάλα απ' την ύπαρξη της Δήμητρας Αλεξανδράκη, που μπορώ πια, να την χαρακτηρίσω ως το τρίτο άνθρωπο στη σχέση μου, πήρα και τις φίλες μου να βάλω λόγια για τους άνδρες τους και να διασαλεύσω και τη δική τους γαλήνη όσο μπορούσα, πράγμα που δε με κάνει δημοφιλή στους άνδρες τους, αλλά αυτές στα χέρια με σηκώνουν που τους ανοίγω τα μάτια!


Η παιδούλα τώρα, Δήμητρα Αλεξανδρακη, έσπασε τη σιωπή της αλλά και την αυτοσυγκέντρωση να δοκιμάζει τα νέα της ρούχα και είπε με κοινωνική συνείδηση και συναίσθηση της κρίσης του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος όσον αφορά τη διάψευση των θεωριών τόσο των Μονεταριστών οικονομολόγων, όσο και των Κεϊανιστών και είπε: 
 

«Όταν με κατηγορούν ότι πήγα με κάποιον και ψώνισα 37.000 ευρώ, ειδικά στις μέρες μας, το θεωρώ άδικο και προσβάλουν και τον σύντροφό μου» είπε –που άλλου; στις ειδήσεις στο Star. Η αγαπημένη παιδούλα Δήμητρα, συνέχισε κατακεραυνώνοντας τις διεθνές προτάσεις κατά της εργαζόμενης νεολαίας, υποστηρίζοντας πως το ποσό των 37.500 ευρώ ήταν δώρο ενός πάμπλουτου θαυμαστή της, που η ίδια ούτε καν τον γνώριζε.

Η αθώα μικρή μάλιστα, χαίρονταν τα γαλανά νερά του Αιγαίου παίζοντας στην ακρογιαλιά κουβαδάκια, όταν ξάπλωσε αμέριμνη στην ξαπλώστρα της ώστε να μαζέψει ήλιο να γίνει διάσπαση της βιταμίνης Β και 1 και 2, όταν τη φώναξαν από την μπουτίκ και της είπαν τι είχε συμβεί! «Έβλεπα όλες τις πωλήτριες και μου έλεγαν ότι μπορώ να πάρω ό,τι θέλω. Μάλιστα κάποιος έστειλε δυο κοπέλες πάνω, οι οποίες κυριολεκτικά κατέβασαν όλο το μαγαζί και είπαν ότι είναι αδελφές μου. Ο κύριος το πίστεψε και για να μη με στεναχωρήσει, ψώνισε και όντως έφτασε αυτό το ποσό των 37.500 ευρώ, που όμως δεν ήταν πράγματα που διάλεξα εγώ» δήλωσε συντετριμμένη
 

Συντετριμμένη σαν εμένα, που έχω πάντα το κακό τάιμινγκ. Είμαι πάντα ο λάθος άνθρωπος, στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή, γαμώ την ατυχία μου! Να τρέξω στον Ρώσο, άγνωστο θαυμαστή, να πω πως είμαι θεία της Δήμητρας και τη βρήκα τυχαία στο πατάρι του μαγαζιού; Το εκκαθαριστικό της εφορίας μου και τις συνολικές όφειλες στις τράπεζες! Προσφορά τα είχαν δίπλα απ' τους κορσέδες τους νταντελωτούς και τα μεταξωτά εσώρουχα! Τι ευτυχής σύμπτωση!
 

Αλλά που τέτοια τύχη μάνουλα μου; Έχει μπουτίκ στον Ωροπό που πήγα φέτος τα παιδιά για μπάνιο; Δεν έχει! Ούτε Ρώσους αγνώστους θαυμαστές μεγιστάνες! Τον κυρ Βαγγέλη έχει μόνο που έπαιρνα καρπούζια, με τη βούλα και μου κόβε το τριγωνάκι να δοκιμάσω που ήταν «ζάχαρη». Άρα ποιος μου φταίει παρεκτός ο Αμπράμοβιτς που δε τρώει καρπούζι;