Από την Αλεξάνδρα Τσόλκα 

Η Κατερίνα είναι η ευτυχία των βλεμμάτων! Συμμετρική, αρμονική, σε ωραίες αποχρώσεις. Και μπορεί ο μέγας Μαρσέλ Προυστ, να έλεγε στο Χαμένο του Χρόνο, «ας αφήσουμε τις όμορφες γυναίκες για τους άντρες που δεν έχουν φαντασία», αλλά στη συγκριμένηπερίπτωση μιλάμε για δημόσια εκτεθειμένη ομορφιά που γοητεύει σε μαζικό επίπεδοΗ Στικούδη έγινε διάσημη από αυτή την ομορφιά και μετά έψαξε την ιδιότητα της. 

Είναι μοντέλο; Είναι παρουσιάστρια; Είναι τραγουδίστρια; Μόνο ηθοποιός δεν είναι, εκτός κι αν υπολογίσεις πως τα τραγούδια τα «μιλάει», τα απαγγέλει, άρα και αυτό κατά κάποιο τρόπο υπάρχει στο φόντο.  

Η Κατερίνα επίσης, έχει αυτό το είδος εμφάνισης, που παραπέμπει στα στερεότυπα μας για αγγέλους. Τα γαλανά μάτια, οι καστανόξανθες μπούκλες, το γλυκό χαμόγελο! Και ας ντύνεται αυτή η «αγγελοσύνη» με σορτσάκια βινίλμαύρα χρώματα και αποκαλυπτικά μπουστάκια. Και ας ανεβαίνει σε κοθόρνους που κάνουν όλες τις γυναίκες να βαδίζουν σαν νεκροζώντανοι σε καλτ ταινία τύπου «Τα ζόμπι δεν είναι χορτοφάγα». Η Κατερίνα υπηρετεί και υπηρετείται από ένα σύστημα αντιμετώπισης της γυναίκας ως αντικείμενοΘα μου πείτε ζούμε σε ένα οικονομικό σύστημα που άντρες – γυναίκες αντικείμενα και προϊόντα προς πώληση είμαστε, αλλά η διάφορα είναι πως οι άντρες πουλάνε ως δυνατότητες, δεξιότητες, γνώσεις και οι γυναίκες παντού, ακόμη και στην πολιτική, ως δοτικές, γλυκές, όμορφες και διαθέσιμες. 

Η γυναίκα ανατρέφεται και εκπαιδεύεται για να αποτελεί αντικείμενο ιδιοκτησίας και έχει τιμή στην αγορά. Είναι εμπόρευμα με ημερομηνία λήξης και αντικαταστάσιμο αφού έχει εμπορευματική αξία ως ορισμένη ηλικία, ανάλογα και με τη συντήρησή της. Αυτό εξηγεί γιατί νέες και ωραίες γυναίκες προσφέρονται για να πουλήσουν καινούρια μοντέλα αυτοκινήτων, μπύρες, ουίσκι, αφρούς ξυρίσματος, ξυραφάκια και άλλα προϊόντα απευθυνόμενα σε άνδρες, ενώ μια ηλικιωμένη γυναίκα με άσπρα μαλλιά το πολύ-πολύ να είναι κατάλληλη για να πουλάει απορρυπαντικά, πατατάκια με σπιτική συνταγή και κουλουράκια συσκευασμένα.  

Καταλήγοντας γιατί σας ζάλισα και θεωρητικολόγησα φεμινιστικά, η Κατερίνα είναι ευγενικήόμορφη και καλοσυνάτηΕπίσης είναι απ τα πρόσωπα που αρέσουν στο newpost. Έτσι εχθές,επικοινωνήσαμε μαζί της για μια συνέντευξηΗ ίδια, ναι μεν ήθελε, αλλά να επικοινωνούσαμε και με τον «κατάλληλο άνθρωπο». Και έτσι κάναμε. Ο «κατάλληλος άνθρωπος», μας είπε ναι, αλλά μετά από δυο εβδομάδες γιατί τώρα η Κατερίνα έχει δώσει πολλές συνεντεύξεις και είναι περιζήτητη. Η Στικούδη! Τι να μας κάνει κι αυτή; Αντίδωρο να την κόψεις δε φτάνει!

Αν η Στικούδη λοιπόν, είναι κλειστή για δυο εβδομάδες και περιζήτητη και ανάρπαστη και διαχειρίζεται το δημόσιο λόγο της, ο «κατάλληλος άνθρωπος», τότε, δε το κλείνουμε το μαγαζάκι, την Ελλάδα;Μαρινέλλα, Γαλάνη, Αλεξίου, Αρβανιτάκη, Βιτάλη, Βίσση, Κοκκίνου, Ζουγανέλη, Μποφίλιου, Πρωτοψάλτη, Τσανακλίδου, πρέπει να μην ευκαιρούν τα επόμενα δυο χρόνια για να μη πω δυο δεκαετίες!  

Όμως παρ όλα αυτά η Κατερίνα δε φταίει! Φταίει ο καπιταλισμός, φταίει η ζωή η ίδια, φταίει η φτώχεια του Έλληνα και η προβλέψιμη libido του, αλλά πάνω απ όλα αυτά φταίμε εμείς, εδώ στο ΤΜΗΜΑ, που σηκώσαμε το ξερό μας να πάρουμε τηλέφωνο την Κατερίνα…

(σ.σ: ευθύς εξαρχής διαφωνούσα, μη νομίζετε!)