Από τη Φανή Πλατσατούρα
Επιτέλους! Είδαμε άσπρη μέρα... Όχι από τους εκπρόσωπους της καλλιτεχνικής -πάντα εμφατικής- επικαιρότητας. (για την πολιτική ούτε λόγος). Οι του καλλιτεχνικού έχουν πέσει εδώ και καιρό σε έναν ατέρμονο λήθαργο και ξυπνάνε μόνο όταν έχουν να πουν κάτι βαρυσήμαντο - σύμφωνα με τα δικά τους κριτήρια (όχι και τόσο αξιοκρατικά)-, όταν θέλουν να διαφημίσουν την καινούργια τους δουλειά ή τα νέα παραφουσκωμένα χείλη τους. Ενίοτε και όταν κάνουν καμιά φιλανθρωπία, έτσι για χαίρουν της εκτίμησης του κοινού τους. Έπεσε χιόνι πολύ, χιόνι καθαρό να ξεβάψει με το άσπρο του τη μαυρίλα που έχει κάνει αρμένικη βίζιτα στην καθημερινότητά μας και δεν λέει να φύγει. Έπεσε χιόνι πολύ για να μας θυμίσει τα παιδικά μας χρόνια, τότε που ζωγραφίζαμε τα όνειρά μας πάνω στο παγωμένο άσπρο του. Έπεσε χιόνι πολύ, για να φανεί για ακόμη μια φορά η κρατική αναλγησία στο θέμα των αστέγων, που έμειναν εκτεθειμένοι στον απειλητικό χιονιά, και των ζώων που έψαχναν μέσα στο κρύο να βρουν μια ελεύθερη γωνιά να κουλουριάσουν την ξεχασμένη για κάποιους ύπαρξή τους.

Οι άσπρες νιφάδες σταμάτησαν πια τον τρελό τους χορό και πολλά επώνυμα κεφαλάκια πρόβαλλαν και πάλι μπροστά στον φακό, πιο έτοιμα από ποτέ για δράση και ακατάσχετη φλυαρολογία.

Η Νικολλέτα Ράλλη λέει, δεν παρακολουθεί καθόλου ελληνική τηλεόραση. Προτιμά να κάθεται στον καναπέ της (ρόζ όπως τα όνειρά της;) και να βλέπει μουσικές εκπομπές ξένων καναλιών. Τώρα κατάλαβα γιατί αποχώρησε από το Dancing with the stars, πριν αυτό αρχίσει καλά καλά. Έβλεπε με τις ώρες τις ξένες star να λικνίζονται στους ρυθμούς των τραγουδιών τους, προσπαθούσε εις μάτην να ξεπατικώσει τις χορευτικές φιγούρες, και το αποτέλεσμα, ξεχειλισμένο από έλλειψη αισθητικής επί της οθόνης. Με πρόχειρα ξεπατικώματα όχι μπαλαρίνα δεν γίνεσαι, ούτε καν παρουσιάστρια δεύτερης διαλογής...

Είπα «Dancing with the stars» και θυμήθηκα ένα ακόμη φλέγον θέμα που έρχεται να αναστατώσει τον πάντα λαμπερό και ουχί υπερκοσμικό -αλλά μόνο κοσμικό- κόσμο της ελληνικής showbiz. Ένας ράπερ ονόματι STAN (ορθόδοξο, βαφτιστικό;) σκόπευε να χορέψει Michael Jackson στο show του ANT1 την ερχόμενη Κυριακή. Τελικά ακύρωσε την εμφάνισή του, προφασιζόμενος επαγγελματικές δουλειές στην Κύπρο. Οι κακές οι γλώσσες βέβαια λένε ότι δεν ήθελε να εμφανιστεί μετά την Κατερίνα Στανίση (ναι θα ρίξει και εκείνη ένα χορό την Κυριακή το βράδυ). Καλέ κύριε Stan, τι σας έφταιξε η λαική αοιδός; Θεωρήσατε ότι χαλά το δημόσιο image σας; Ναι ναι, εκείνο με τα πολλά τατουάζ και το βλέμμα που διψά για πρόσκαιρη δόξα. Επειδή μου τράβηξε το ενδιαφέρον το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του αοιδού, έψαξα και βρήκα πως το πραγματικό του όνομα είναι Στράτος Αντιπαριώτης, είναι 25 ετών και έχει συνεργαστεί με όλα τα μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου: τoυς VEGAS, τον NIVO, και την Κατερίνα Στικούδη. Με τέτοιες συνεργασίες - καλλιτεχνικούς ογκόλιθους είναι λογικό να έχει απαιτήσεις ο ράπερ (!)

Σε συνέντευξή του ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ρωτήθηκε για τον αυτόφωτο νέο αστέρα της μουσικής βιομηχανίας που ακούει στο όνομα Παντελής Παντελίδης. «Ναι, ​έχω ακούσει ότι υπάρχει ένας Παντελίδης και τραγουδάει» ανάφερε ο καταξιωμένος ερμηνευτής, προσθέτοντας πως «η τέχνη χωρίζεται σε αυθεντική και επιτηδευμένη. Όλα αυτά είναι μια σειρά επιτηδευμένων». Με τη σειρά του ο πάντα «καψούρης» Παντελίδης απάντησε πως «Για να έχει περισσότερα χρόνια στη μουσική μπορεί να έχει δίκιο. Είμαστε έτοιμοι για τα καλύτερο και για το χειρότερο». Το «μπορεί» τι το θέλετε κύριε Παντελίδη μου; Σουξεδιάρικη επιτυχία κάνετε και μπράβο σας. Αν όμως το τραγούδι σας με στίχους «Πες στον άλλον και να πάει να γα@@@εί γιατί ποτέ του δεν θα δει δυο μάτια αντρικά να κλαίνε» θεωρηθεί και Τέχνη, τότε θα πέσει φωτιά να μας κάψει.

Kαι μιας που αναφέρθηκα στον συνθέτη, τραγουδιστή, καλλιτέχνη -με όλη τη σημασία της λέξης- Βασίλη Παπακωνσταντίνου ας κλείσω με στίχους ενός τραγουδιού του, από αυτά που μπαίνουν πράγματι στην κατηγορία «Τέχνη» και μάλιστα Υψηλή:

«Και ξόδεψα και μοίρασα και μάλλον ξεχρεώνω
μια στοίβα χρόνια ασθενικά με μια αγκαλιά σκουπίδια.
άλλα να θέλω σαν τρελός και μ’ άλλα να ματώνω, 
φυγές να σκάβω μες στη γη και να γυρνώ στα ίδια».