«Υποπτος» για φθορές σε έναν από τους ωραιότερους πεζόδρομους της Πλάκας είναι ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελέυθερος Τύπος», με καθυστέρηση αρκετών μηνών ο δήμος Αθηναίων ξεκίνησε να διερευνά καταγγελία κατοίκου της Πλάκας, σύμφωνα με την οποία τα πολυπληθή κινηματογραφικά συνεργεία που συμμετείχαν το περασμένο καλοκαίρι στα γυρίσματα της ταινίας του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «Αν», προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στο πλακόστρωτο πίσω από τους Αέρηδες. 

Πρόκειται για ένα μικρό πεζόδρομο σε σχήμα «Γ» στην ανατολική πλευρά της Ρωμαϊκής Αγοράς. Οι εκατοντάδες διαβάτες που περνούν καθημερινά από εκεί τον χειμώνα και αυξάνονται σε χιλιάδες με τους καλοκαιρινούς τουρίστες έχουν την τύχη να απολαμβάνουν απρόσκοπτη θέα προς την βορεινή πλευρά της Ακρόπολης, το Ωρολόγιο του Κυρρήστου και τα υπόλοιπα μνημεία της περιοχής εκεί...

Ο δε Παναγιώτης Παρασκευόπουλος, πρόεδρος της επιτροπής Πρωτοβουλίας Κατοίκων Πλάκας είπε πώς δεν μπορεί να αποδώσει ευθύνες για την καταστροφή του πεζόδρομου σε κινηματογραφικά γυρίσματα, όπως αυτό της ταινίας «Αν».