Εντύπωση προκαλούν οι έξι σελίδες που αφιέρωσαν οι NY Times για να καταγράψουν το τι έγινε στα γυρίσματα του «The Canyons». Εκεί που η Lindsay Lohan έφερε τους πάντες στα όρια τους. Αλλά τελικά γύρισε -και μάλιστα σε μια λήψη- το ερωτικό όργιο διάρκειας 14 λεπτών, που είναι και ο «κράχτης» του project.
Ας ξεκαθαρίσουμε από την αρχή πως το «The Canyons» δεν είναι σε καμία περίπτωση καθαρόαιμη ερωτική ταινία. Ακόμη και αν σε αυτή -πέρα από τη Lohan- πρωταγωνιστεί και ο Τζέιμς Ντιν, ο πλέον πολυβραβευμένος ροζ σταρ της γενιάς μας.

Και αυτό γιατί οι υπόλοιποι συντελεστές είναι από τους πλέον έγκριτους επαγγελματίες στο χώρο. Όπως ο συγγραφέας Μπρετ Ίστον Έλις (βλέπε American Phycho) που έγραψε το σενάριο και τον Πολ Σρέιντερ (σεναριογράφο των Taxi driver και Raging Bull) που το σκηνοθετεί.

Αυτή είναι και η «δικαιολογία» για το εξαιρετικό άρθρο που δημοσίευσαν οι NY Times με τίτλο «Πως είναι να γυρίζεις ταινία με την Λόχαν».

Αν και εκεί που θα σταθούν όλοι είναι στην περιβόητη σκηνή όργιο (με κανονική διείσδυση) ανάμεσα στη Lohan και τρεις επαγγελματίες πορνοστάρ, που σύμφωνα με το συμβόλαιό της είναι υποχρεωμένη να γυρίσει.

Εννοείται πως η 26χρονη έπαθε νευρικό κλονισμό πριν γυρίσει την συγκεκριμένη σκηνή, κλειδώνοντας τον εαυτό της με ένα μπουκάλι βότκα στην ντουλάπα. Με αποτέλεσμα ο σκηνοθέτης να δώσει εντολή σε όλους να γδυθούν, προκειμένου να αισθανθεί άνετα.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο των ΝΥ Τimes «Το κόλπο πέτυχε. Η Lohan βγήκε από την ντουλάπα και γύρισε την σκηνή σε μια λήψη. Μάλιστα κάποια στιγμή, γύρω στη μέση, γύρισε, κοίταξε κατάματα την κάμερα και χαμογέλασε πονηρά στον σκηνοθέτη».

Μάλιστα, οι παραγωγοί της ταινίας έδιναν στην χολυγουντιανή star 100 δολάρια την ημέρα, για τις 30 περίπου ημέρες γυρισμάτων.