Από την Αλεξάνδρα Τσόλκα 
Με την φίλη και συνάδελφο Ντόρα, εδώ δίπλα, το πήραμε απόφαση! Αφού ο Λάκης Γαβαλάς με τ' όνομα, βάζει στα πόδια του βαράκια και προασπίζεται, βράζει τσουκνίδα φυλακής για τα μαλλιά, γνωρίζει κόσμο, κάτι παιδιά από το Αγρίνιο (περήφανη πατρίδα!) και είχε συγκάτοικο έναν που κατηγορούσαν για φόνο, οπαδό της Χρυσής Αυγής που έπαιζε κλαρίνο, τρώει σος μαζί με τις πατάτες τις βραστές και βλέπει Σουλεϊμάν (σ.σ: εμένα δε μ' αρέσει αλλά η Ντόρα επεισόδιο δε χάνει και έχει και μια ταύτιση να πεις, με την Χιουμ), ακούγοντας απ' τα ακουστικά του, τότε όλοι προσαρμοζόμαστε και να μη φοβόμαστε τη φυλακή. Εδώ κοτζάμ Λάκης, με τη Μύκονο, τα σινιέ, τις υψηλές γνωριμίες, που μέσο έβαζαν για να πάνε στα πάρτι του τα καλοκαιρινά όλοι από τον καλό τον κόσμο και αντέχει, εμείς οι στερημένες σα να μαστε σε ριζόρτ θα νιώσουμε! Ούτε νοίκι, ούτε ΔΕΗ (κατάρα!), ούτε πετρέλαιο, ξύλα ή πέλετ! Να σου κάτσει μόνο καλή παρέα και την περνάς πέντε χρονάκια ξεκούραστα!

Μόνο το πρωί που είδα τον κ. Αραβαντινό στον Καμπουράκη και στον Οικονομέα, είπα στη Ντόρα να το ξανασκεφτούμε μήπως, διότι τέσσερις σε ένα κελί λέει την βγάζουν και δυο φορές τη εβδομάδα άμα έχεις λεφτά, ψωνίζεις είδη μπακαλικής ή παραγγέλλνεις φαγητό απ' έξω, μέχρι 168 ευρώ τη φορά (168 ευρωωωωωωω; Τι λες μάνα μου! Ούτε ο Άκης ή η σύζυγός του, δε θα δύνανται να τα βγάλουν πέρα!). Η Ντόρα μου είπε να μη με νοιάζει, διότι και η Νανά Παλαιτσάκη δήλωσε έτοιμη να φυλακιστεί άρα, θα κάνουμε θάλαμο υπόδειγμα και να ψάξουμε να βρούμε και μια τέταρτη σε περίπτωση που δε μας δώσουν τρίκλινο! Η Ντόρα δε νομίζει πως έχει και τζούνιορ σουίτες στις φύλακες, η αθώα, αλλά τόσο της έχει κοστίσει που πληρώνει συνέχεια φόρους ύστερα από ένα χρόνο ανεργίας, που και ο Κορυδαλλός, ριζόρτ στην Ελούντα της φαίνεται!

Εγώ πάλι σήμερα είμαι πολύ συγκινημένη διότι βρήκα φόρο από τον οποίο απαλλάσσομαι, αυτόν τον καινούργιο τον φόρο πλεύσης και αυτό διότι δεν έχω σκάφος, όπως 100.000 συμπολίτες μου, που δε θα πληρώνουν φόρο πολυτελείας, διότι είμαστε τουριστικό κράτος, αλλά έτσι και λύσουν κάβο να, τα χιλιάρικα!

Επίσης να βιαστούμε λέει, η Ντόρα να πάμε να πιάσουμε σειρά για να μπούμε σε κελί όσο προλαβαίνουμε, διότι θα πλακώσουν και οι άνεργοι, με μηδέν εισόδημα που και αυτοί θα φορολογούνται και θα μας πιάσουν τα καλά δωμάτια με θέα, στο προαύλιο! Εγώ πάλι απορώ πως οι άνεργοι με μηδέν εισόδημα θα πληρώσουν φόρο; Με χαλίκια και βότσαλα; Αλλά δε βαριέσαι! Πού να ξέρω εγώ, όταν κοτζάμ καθηγητές πανεπιστημίου με ειδικότητα στη Μακροοικονομία, μας λύνουν τα προβλήματα μας και μας οδηγούν έξω από την κρίση μετά θάνατόν μας, φυσικά!

Είπε ακόμα ο κ. Αραβαντινός πως άμα τον ίδιον τον κλείσουν φυλακή, τόσο που έχει δουλέψει ως σωφρονιστικός υπάλληλος, θα βγει σε 40 λεπτά, άρα θα μάθουμε και εμείς τα κατατόπια και άμα μας πιάνει πλήξη θα πεταγόμαστε να μας κεράσει καμία φίλη κάνα καφέ, γιατί εμείς φυλακισμένες, πώς να κεράσουμε;

Όσοι είμαστε ελεύθεροι, κάθε μέρα και κάτι αυξημένο να πληρώσουμε με 700 και 800 ευρώ μισθούς, μας ζητεί το κράτος! Δε βγαίνω μάνα μου! Τι να σου κάνω! Καλύτερα λοιπόν, πάρτε τα όλα, πάρτε τα! Βάλτε φωτιά και κάφτε τα! Τι σας χρωστάω ακόμα; Πόσους λογαριασμούς ΔΕΗ και έκτακτες εισφορές και τέλη κυκλοφορίας, υπολογίστε τα, πόσα χρόνια θέλετε να σας δώσω ζωής, να πατσίσουμε και να τελειώνουμε! Πάω εγώ στον Λάκη, στον Άκη και στην κ. Βίκυ, αγκαζέ με την Ντόρα μου και στην αποφυλάκιση τα λέμε… 

(τηλεκάρτες και τσιγάρα δεκτά από τώρα αν επιθυμείτε να συνεισφέρετε!)