current views are: 1

18 Ιανουαρίου 2013
Δημοσίευση13:59

Tivictim: Κοινοβουλευτική τηλεοπτική βραδιά σαν 2 έργα καράτε!

Από την Αλεξάνδρα Τσόλκα

Δημοσίευση 13:59’
αρθρο-newpost

Από την Αλεξάνδρα Τσόλκα

Από την Αλεξάνδρα Τσόλκα

Ειδήσεις, πάνελ, έκτακτες τηλεοπτικές εκπομπές, τακτικές που βρήκαν ευκαιρία, ζωντανές συνδέσεις με τη Βουλή των Ελλήνων! Από το πρωί μέχρι τα ξημερώματα, βλέπαμε τη δράση –και την αντίδραση- στον ναό της Δημοκρατίας, από τους πατέρες του Έθνους μας! Φωνές, βρισιές, «πάλι πιωμένη είσαι;», «εσείς φταίτε!», «και γιατί να φταίμε εμείς;», «αμ ποιος να φταίει;» και έχει δίκιο όποιος φωνάξει πιο δυνατά.

Εγώ ένιωσα θλίψη και μια βεβαιότητα πως αν και η ζωή μου άλλαξε τραγικά καθώς και των άλλων γύρω μου, στην Ελληνική Βουλή, ποτέ, τίποτα, για κανέναν λόγο δε θα αλλάξει. Τα αποτελέσματα, με μετρημένα κουκιά, χωρίς καμία έκπληξη. Μια επιστολή από τους εισαγγελείς, 120 σελίδες, να καταφθάνει στα βουλευτικά έδρανα λίγο πριν την ψηφοφορία και τα μεσάνυχτα. Να στήνονται οι κάλπες και να ρίχνουν μονοκούκι, ένα φάκελο, σε μια κάλπη, με εμφατικές κινήσεις Μαρσέλ Μαρσό, για να τους προσέξουν οι αρχηγοί τους, τι καλά παιδιά που είναι!

Μερικές να βάζουν οριζόντια τον φάκελο και να μη μπορούν. Να χωρέσουν φάκελο στην κάλπη δυσκολεύονται και εμείς περιμένουμε να μας κυβερνήσουν κιόλας! Δυόμισι η ώρα έδωσε ο Θεός και απόσωσαν αυτό το μάθημα Δημοκρατίας! Πήγαν και οι μαύρο – δημοσιογράφοι σπίτια τους, που την πέρασαν στο πόδι όλη μέρα. Πιο πριν, στη ΝΕΤ, έβλεπα στην εκπομπή της κ. Γαβρά και του κ. Πολίτη, τους καλεσμένους τους, να αναλύουν τα κοινοβουλευτικά πεπραγμένα. Ανάμεσά τους η συγγραφέας Λένα Μαντά, των ευυπόληπτων γυναίκειων βιβλίων, όπου ένας αγάπησε μια. Ταίριαζε; Μάλλον! Διότι εδώ έχουμε το ερωτικό παράδοξο πως τριακόσιοι αγάπησαν μια: την εξουσία!

Και ήταν τόσος ο θόρυβος, που μη σας πω, χάρηκα όταν είδα την διαφήμιση του pretty bra! Μάλιστα, μάλιστα, αυτού του θαυματουργού σουτιέν, που τα κάνει όλα, μη σας πω και τα σκουπίδια βγάζει και κατεβάζει τα παιδιά στο σχολικό και που την παίζουν όλα τα κανάλια 800 φορές τη μέρα! Χειροκρότησα από ενθουσιασμό μόλις την είδα! Επιτέλους! Αναφώνησα! Κάτι ειλικρινές που προσφέρει στην κοινωνία (έστω στην γυναικεία)! Άσε που στα δυο –μπεζ και άσπρο- το τρίτο –το μαύρο ντε!- είναι δωρεάν! Και μοιάζει αυτή, η μόνη υπόσχεση παροχής των τελευταίων χρόνων… 


σχετικα αρθρα