Την πιο ευαίσθητη πλευρά του χαρακτήρα του ξεδιπλώνει δημόσια ο Γιάννης Κότσιρας ο οποίος όχι μόνο παραδέχεται πως δεν μπορεί να ξεπεράσει τον χαμό του στενού φίλου του και συνεργάτη του για αρκετό καιρό Δημήτρη Μητροπάνου αλλά αυτός υπήρξε και ο λόγος που φέτος ο τραγουδιστής δεν εμφανίζεται σε κάποια μουσική σκηνή.
«Ήταν ένας από τους λόγους. Ο Μητροπάνος ήταν ένας ήρωας για μένα. Ένας φωτεινός ήρωας, ένα άσπιλο πρόσωπο με απόλυτες θέσεις, ιδεολογικές, κοινωνικές και αθλητικές» δήλωσε ο Γιάννης Κότσιρας στη real και συνέχισε: «Η προσωπικότητά του πάντα με γοήτευε, ασχέτως αν διαφωνούσα μαζί του σε πολλά θέματα. Αυτές οι διαφωνίες δημιουργούσαν μια πιο ζεστή σχέση και πιο δυνατή γνώση. Για μένα ο Δημήτρης ήταν ένας πολύ-πολύ σπουδαίος άνθρωπος και δεν μπορώ να δεχτώ ότι έχει φύγει».

Ο τραγουδιστής κατέληξε, λέγοντας: «Επειδή η προσωπική μου σχέση με τον συγκεκριμένο άνθρωπο ήταν πολύ δυνατή -και με όλη την οικογένειά του- είναι μία απώλεια που δεν έχω ξεπεράσει και δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω».