Bασιλική Νταντά. Ξεκίνησε το όνειρό της από την Αθήνα… Και όπως κάθε όνειρο που εμπεριέχει μέσα λαϊκό τραγούδι, μπουζούκι, πάθος, καημό και πόνο, έπρεπε να κάνει μια στάση, 504 χιλιόμετρα μακριά. Εκεί, στη Θεσσαλονίκη, έκανε τα πιο αποφασιστικά βήματα της καριέρας της. Κέρδισε την αναγνώριση, ένιωσε αυτό που της περιέγραφαν «μεγάλοι» συνάδελφοί της για την «αγάπη του κόσμου» και ο Πάνος Κιάμος την εμπιστεύτηκε για να είναι στο πλάι του. Το τραγούδι της «Μοναξιά καλή μου φίλη» παίζεται από τα ραδιόφωνα, στις τέσσερις γωνιές της Ελλάδας και εκείνη δεν μπορεί παρά να είναι ευχαριστημένη.
- Πώς ξεκίνησες το ταξίδι στη μουσική; Απ΄ ότι διάβασα ασχολείσαι επαγγελματικά με το τραγούδι από τα 16 σου χρόνια. Πώς είναι για ένα νεαρό κορίτσι να μπαίνει δυναμικά σε έναν χώρο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό;

«Είμαι 10 χρόνια συνολικά στο τραγούδι. Η αλήθεια είναι ότι μπήκα από μικρή στα βάσανα. Ξεκίνησα την ενασχόλησή μου με τη μουσική στα 16 μου χρόνια. Νομίζω γεννήθηκα για να γίνω τραγουδίστρια. Τραγουδούσα παντού. Σπίτι μου, σε τραπέζια, σε γάμους. Στην αρχή ντρεπόμουν υπερβολικά, δεν κυνηγούσα ευκαιρίες. Ευτυχώς με στήριξαν πολύ οι γονείς μου. Είμαι 26 χρονών και νιώθω πολύ τυχερή για όσα έχω καταφέρει μέχρι στιγμής. Ο κόσμος με γνωρίζει πλέον, αγαπά τα τραγούδια μου».

- Αυτή την περίοδο τραγουδάς στο πλευρό του Πάνου Κιάμου στο «Club 22». Κάθε βράδυ το μαγαζί είναι ασφυκτικά γεμάτο και το σχήμα γνωρίζει μεγάλη επιτυχία. Τελικά ισχύει αυτό που λένε ότι "η διασκέδαση στην Ελλάδα δεν πεθαίνει ποτέ", έστω και σε περιόδους έντονης οικονομικής κρίσης;


«Ναι όταν δουλεύεις σε ένα μαγαζί που κάθε βράδυ είναι κατάμεστο από κόσμο εν μέσω κρίσης, αν μη τι άλλο λες "δόξασοι ο Θεός". Φυσικά όλοι έχουμε δεχθεί περικοπές και κάνουμε υποχωρήσεις. Τα νυχτοκάματα έχουν πέσει πάρα πολύ... Πρέπει να κατεβάσουμε και άλλο τις τιμές στα μπουζούκια, στα μπουκάλια, στα νυχτοκάματα για να μπορεί ο κόσμος να έρθει να διασκεδάσει. Δεν πρέπει να πεθάνει η διασκέδαση στην Ελλάδα. Τώρα για τον Πάνο Κιάμο, θεωρώ πως ότι και αν πω θα είναι λίγο. Είναι πάρα πολύ προσιτός άνθρωπος. Πάντα με ένα μεγάλο χαμόγελο, να χαιρετήσει τον κόσμο μέσα στο μαγαζί, να αφουγκραστεί τους προβληματισμούς τους. Κάνει συνέχεια αστεία και μας φτιάχνει τη διάθεση».

- Θεωρείς τον εαυτό σου καθόλου άτυχο; Κάποιοι συνάδελφοί σου, με σχεδόν... μισή επιτυχία έβγαλαν λεφτά για όλη τους τη ζωή, προ κρίσης. 

«Είναι πολύ εύκολο να κανείς μια εφήμερη επιτυχία και να βγάλεις χρήματα, αλλά το ζητούμενο για μένα ήταν πάντα η διαχρονικότητα. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό γιατί όλες οι ευκαιρίες ή τα εμπόδια που συνάντησα μου βγήκαν σε καλό και με βοήθησαν να κάνω την πορεία που επέλεξα. Να δουλέψω σκληρά για να αποκτήσω την εμπειρία και τη δύναμη να κάνω τα δικά μου βήματα στη δισκογραφία, συνεργασίες δίπλα σε μεγάλα ονόματα και να εισπράξω την αποδοχή των συνεργατών μου».


- Άσχημες εμπειρίες από τη νύχτα έχεις;

«Από το τραγούδι δεν έχω να θυμάμαι άσχημες στιγμές. Σκέφτομαι θετικά σαν άνθρωπος. Οι περισσότεροι φίλοι μου είναι παιδιά της νύχτας. Είναι ο δικός μου φυσικός χώρος, εκεί αναπνέω, εκεί δημιουργώ. Όσοι κυκλοφορούν βράδυ είναι παιδιά και με αξίες και με καλοσύνη και μεγάλη καρδιά. Νομίζω πάντως πως ο καθένας δείχνει την αξία του πάνω στην πίστα».

- Σε φοβίζει το παιχνίδι των media; Είσαι έτοιμη να το παίξεις;


«Δεν με φοβιζουν τα media, αντιθέτως θεωρώ ότι είναι πλέον το μέσο για την προβολή των καλλιτεχνών. Είναι επιλογή του καθενός τι προφίλ θα βγάλει προς τα έξω. Είναι εύκολο να παίξεις το παιχνίδι του εντυπωσιασμού. Αλλά προτιμώ να μένω στην ουσία. Είμαι τραγουδίστρια και όχι celebrity».

- Ποια είναι η συμβουλή που ακολουθείς πιστά και ποιος σου την έδωσε;

«Συμβουλές πολλές... Πάντα τις άκουγα και τις κρατάω καλά κρυμμένες για εμένα. Πρώτα από τους γονείς μου, που μου έδωσαν αρχές και γερές βάσεις για να βγω στην κοινωνία και με έμαθαν να ειμαι δίκαιη και έντιμη και έπειτα από τους συνεργάτες μου, που έχω επιλέξει εδώ και χρόνια, οι οποίοι με συμβουλεύουν "να με ενδιαφέρει να δίνω το 101% χωρίς να δίνω σημασία τι κάνουν οι άλλοι"».

- Πιο είναι το πιο ακραίο πράγμα που έχεις κάνει για έναν έρωτα;

«Ο έρωτας είναι από μόνος του ακραίος. Στον έρωτα όλα επιτρέπονται, όλα συγχωρούνται...»

- Επιμένεις να περιμένεις έναν ιππότη σε άσπρο άλογο ή πλέον ξέρεις πως δεν υπάρχει;

Σε μια εποχή που τα περισσότερα συναισθήματα χάθηκαν στον βωμό της τεχνολογίας και πολλά λόγια αγάπης δεν ακούγονται πια, θέλω να πιστεύω πως είναι πολλοί αυτοί που, όπως εγώ, αναζητούν την επαφή, τον ρομαντισμό κ την αγνή αγάπη... Και ας έρθει χωρίς άσπρο άλογο».