Τα τελευταία χρόνια όλο και πιο πολύς είναι ο κόσμος που έρχεται αντιμέτωπος με τον εφιάλτη της κατάθλιψης και των κρίσεων πανικού. Φυσικά αυτή η μάστιγα δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστη τη σόουμπιζ και τους εγχώριους καλλιτέχνες, οι οποίοι πλέον δε φοβούνται να καταθέσουν ανοιχτά τη δική τους εμπειρία.
Ο τραγουδιστής Πάνος Καλλίδης, σε συνέντευξή του στο περιοδικό ΕΓΩ! μίλησε για την κατάθλιψη από την οποία πέρασε και κατάφερε να ξεφύγει μέσω χημικών σκευασμάτων.

«Μετά το θάνατο του πατέρα μου ξεκίνησα να σκέφτομαι περίεργα και όταν ξεκινάει κάτι τέτοιο, περνάς "απέναντι". Ένιωθα τρομερή πίεση εκείνη την εποχή. Είχα πρόταση να κατέβω στην Αθήνα για να τραγουδήσω ως πρώτο όνομα. Από τη μία ήμουν χαρούμενος κι από την άλλη λυπημένος. Έπεσαν όλα μαζί. Ένιωσα ότι είμαι μικρός κι αδύναμος για κάτι τόσο μεγάλο. Παράλληλα έπαιζα κορώνα- γράμματα την καριέρα μου», ήταν η συγκλονιστική δήλωση του τραγουδιστή.

«Δεν είμαι άνθρωπος που πιστεύει στα λόγια. Εκείνη την ώρα ο γιατρός σου λέει πράγματα, μερικά ωραία λόγια που θεωρώ "στημένα" για να σε κάνει καλά. Πήρα κάποια σκευάσματα που με ξεμπλόκαραν κάπως. Αυτό που έχω να συμβουλεύσω είναι να μην θεωρεί ο κόσμος την φαρμακευτική αγωγή ως κάτι κακό, γιατί υπάρχουν άνθρωποι που όταν φτάσουν σε αδιέξοδο ίσως οδηγηθούν σε ακραίες πράξεις. Ο ασθενής που πάσχει από ψυχικές ασθένειες είναι "μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα". Ο γκρεμός είναι εάν δεν τα αρχίσω χειροτερεύω και το ρέμα εάν πάρω ψυχοφάρμακα θα με πούνε τρελό. Για όλες τις παθήσεις υπάρχει ένα χάπι. Δεν θα έπρεπε να είναι ταμπού αυτά τα σκευάσματα. Όταν ο γιατρός διαγνώσει ότι κάποιος πάσχει από κάτι τόσο απλό, που λέγεται κατάθλιψη, μόνο ο ασθενής ξέρει τον τρόπο να το ξεπεράσει», παραδέχτηκε και συνέχισε, αναφερόμενος στη γυναίκα του και στο κατά πόσο οι σωστοί άνθρωποι που έχουμε δίπλα μας μπορούν να μας βοηθήσουν σε μια τέτοια δύσκολη στιγμή.

«Είναι πρόσχαρη και ανοιχτόκαρδη. Γνωριστήκαμε στην πιο δύσκολη φάση της ζωής μου και με τα λόγια και το χαμόγελο της με βοήθησε πολύ. Όταν περνάς κατάθλιψη, νιώθεις συνέχεια κουρασμένος και έχεις έντονους ψυχοσωματικούς πόνους. Το χειρότερο που μπορεί να σου πει κάποιος είναι δεν έχεις τίποτα, ψυχολογικό είναι. Η σύντροφός μου χρησιμοποίησε τα σωστά λόγια».

Πηγή: faysbook.gr