Από την Αλεξάνδρα Τσόλκα  
Σε τι να πρωτοσταθείς από την ευτέλεια, πια, την παράνοια, την κοροϊδία, τη στρεψοδικία, το ότι μας θεωρούν ηλίθιους. Ότι η μέση Ελληνίδα, με τα τρύπια πλέον παππούτσια και το δεκαετίας φθαρμένο παλτό, ακούει την κ. Παπακώστα και τις έταιρες βουλευτές να διαμαρτύρονται διότι γίνονται σεξιστικός στόχος στα ΜΜΕ για τις ενδυματολογικές τους επιλογές; Το χωριό μας καίγεται και η κοκέτα λούζεται!

Να σταθείς στον κ. Στουρνάρα που είπε ότι στην Ιταλία κρατάνε λεφτά από τους μισθούς των καθολικών για να πληρώνονται οι ιερείς, αλλά δεν εννοούσε το ίδιο να γίνει και εδώ, απλά έκανε επίδειξη γνώσεων σα να 'ναι η πολιτική κατάσταση της χώρας, απέραντο τηλεπαιχνίδι;

Στον κ. Βορίδη που έλεγε πάλι στην τηλέοραση πως οι Έλληνες (σ.σ: κάτι γνωστοί του!), είναι ικανοποιημένοι από την κατάσταση τους, που με ποιο χέρι να κάνουμε τον ορθόδοξο σταυρό μας; Ή να σταθείς στην εικόνα Ταϊλάνδης, που δέρνονται στο κοινοβούλιο, που απολαύσαμε στην εκπομπή του κ. Αυτιά;

Ο Γιώργης Αυτιάς και η Μάγδα Τσέγκου, καμάρωναν ακίνητοι, ενώ ο κ. Γεωργιάδης έλεγε πως οι βουλευτές δεν μπορούν να παίρνουν 580 ευρώ, το ενιαίο μισθολόγιο δηλαδή, διότι θα πρέπει να το παίρνουν για πάντα, θεωρώντας μας πλήρως ηλίθιους και προκαλούσε λέγοντας στον κ. Χαϊκάλη, να δώσει από τον άλλο μήνα όλα του τα λεφτά και να κρατήσει τα 580.

Εμείς τώρα που ζούμε οικογένειες στην καλύτερη με 2 επί 580 το μήνα, δε περιμένουμε από τον κ. Γεωργιάδη να καταλάβει, ούτε από τον κ. Χαϊκάλη βέβαια τι περνάμε, διότι αυτά τα κροκοδείλια δάκρυα τα χορτάσαμε! Αν νοιαζόντουσαν ή αταλάβαιναν δε θα μας είχαν φέρει εδώ. Γαντζωμένοι από τα έδρανα της βουλής, με τους παχυλούς μισθούς και τις τηλεοπτικές τους κορόνες, τάχα νοιάζονται για τη πλέμπα και το λαουτζίκο! Όμως, ενδεικτική της ασέβειας που νιώθουν απέναντι στον ελληνικό λαό, της περιφρόνησης και της αδιαφορίας, ήταν η σκηνή στην εκπομπή του κ. Αυτιά.

«Σε προκαλώ για να μην είσαι ψεύτης, από τον επόμενο μήνα να κρατήσεις 586 ευρώ και τα άλλα να τα μοιράσεις»! λέει ο κ. Γεωργιάδης με μια λογική τύπου «ο αστυνομικός είναι όργανο και το μπουζούκι είναι όργανο, άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι». Η φράση του συναδέλφου του αρκούσε για να εξοργίσει τον Παύλο Χαϊκάλη, ο οποίος άρχισε να του φωνάζει: «Είσαι ξεφτίλας! Ένας ξεφτιλισμένος είσαι! Είσαι καραγκιόζης! Βλάκα! Ε, βλάκα!».

Και εμείς με αυτό το επίπεδο, τη καλλιέργεια, την πολιτισμένη ανταλλαγή απόψεων, να περιμένουμε χαΐρι και προκοπή –που δεν περιμένουμε πια, αλλά λέμε κιόλας.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης, από την πλευρά του, ικανοποιημένος από τον παραλογισμό των επιχειρημάτων του, δεν άντεξε τους πολιτισμένους επίσης σχολιασμούς του Παύλου Χαϊκάλη, είπε «Bye» σε μια γλώσσα ομιλούμενη στους κοσμικούς κύκλους όσο και η ελληνική, κατανοητή δε και από τους Γερμανούς που είναι φίλοι μας και αποχώρησε από το πλατό, πετώντας το μικρόφωνο.

Παρεμπιπτόντως ωραίο και ευρύχωρο πλατό και έκτακτο το όρθιο πλάνο του Αδώνιδος, που είναι πολύ fitness.
Οι παρουσιαστές, Φαγιούμ! Αταλάντευτοι στο πέρασμα του χρόνου! Κανέναν αντανακλαστικό! Διαιωνισμένα δε τα τερτίπια της παλιακής τηλεόρασης, «άστους να σκοτώνονται, ανεβαίνουν τα νούμερα»! Ο κ. Σκουρλέτης, από το κόμμα του, σιωπηλός μάρτυς, δεν βρήκε κανένα λόγο να ταραχτεί, με αντανακλαστικά Προκόπη Παυλόπουλου, όταν πέταγε ποτήρια και βάραγε γροθιές ο Κασσιδιάρης!

Λίγα λεπτά αργότερα ο κ. Χαϊκάλης ζήτησε δημόσια «συγγνώμη» για τους βαρείς χαρακτηρισμούς, που προκάλεσαν αμηχανία στους παρουσιαστές και τους καλεσμένους. Για το ότι η απρεπής στάση όλων προκάλεσε απελπισία στον ελληνικό λαό, για άλλη μια φορά, κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη. Και κανείς, για πολλοστή φορά δε μας ζήτησε, εμάς, για όλο τον Αρμαγεδώννα που ζούμε, συγγνώμη…

(σ.σ: να σημειώσω πως βρίσκω πάντα πολύ ανθρώπινο τόσο τον κ. Αυτιά, όσο και την Μάγδα, αλλά εδώ με ξένισε η αδιαφορία τους!)