Από τη Φανή Πλατσατούρα
Τα όρια ανάμεσα στην εξυπνάδα και τη βλακεία, το καλό και το κακό, την ταπεινότητα και την έπαρση είναι συνήθως πολύ λεπτά. Αρκεί να περάσεις αυτή τη διαχωριστική γραμμούλα και να βρεθείς στην απέναντι όχθη, εκεί που οι φελλοί μονίμως επιπλέουν στα λιμνάζοντα νερά της ρηχότητάς τους.

Αν δεν έχεις σκάψει μέσα σου, να βρεις το φως, τότε πολύ εύκολα χάνεσαι στα σκοτάδια του εαυτού σου και καταντάς ΣΤΟΧΟΣ - και όχι με την καλή έννοια-.

Καθώς σέρφαρα στο Διαδίκτυο έπεσα πάνω στη συνέντευξη ενός TUS που παραχώρησε στο περιοδικό EΓΩ! Ο τίτλος μου γαργάλισε την περιέργεια. «Ο TUS μιλά για τα ναρκωτικά, την πρώτη φορά που έκανε σεξ και την κόντρα του με τον Παντελίδη».

Χωρίς να ξέρω ποιος είναι ο TUS -προφανώς κάποιος ράπερ σχολίασα, βλέποντας τα πολλά τατουάζ του και τα χαιμαλιά- διάβασα τη συνέντευξή του.

«Έχω γίνει πιο μαζεμένος και αντικοινωνικός, γιατί δεν ξέρω εάν οι γυναίκες που έχω δίπλα μου θέλουν τον “Χρήστο το καλό παιδί” ή τον μύθο του TUS. Σήμερα είμαι πιο συγκρατημένος και ψυχρός απέναντι τους».

Τον μύθο...; Έψαξα στη διαδικτυακή μηχανή αναζήτησης να βρω κάποια πραπάνω στοιχεία για τον... «μύθο». Λίγες οι σελίδες που τον αφορούσαν, άγνωστα τα περισσότερα τραγούδια του, σε πρώτο πλάνο οι κόντρες του με γνωστούς τραγουδιστές.

Διάβασα επίσης πως στο Youtube τα τραγούδια του έχουν πολλές επισκέψεις, ενώ οι συνεργασίες για τις οποίες δηλώνει περήφανος ήταν αυτές με τους Master Tempo, τους Ημισκούμπρια (αγαπημένοι), και την ανερχόμενη εδώ και αρκετά χρόνια Shaya.

Ομολογώ πως δεν μπήκα στον κόπο να διαβάσω την υπόλοιπη συνέντευξή του. Αυτή η τόση δα μικρή λέξη, ο «μύθος», μου κατσε βαριά στο στομάχι, με ξένισε, με έκανε να αναπολήσω αληθινούς μύθους της μουσικής...

Υ.Γ.: κ. TUS μου, για τον Γάλλο φιλόσοφο και κοινωνιολόγο Ντιρκάιμ ο μύθος είναι το κλειδί για τη διάκριση ανάμεσα στο ιερό και το βέβηλο, το ιερό και το ανίερο. Ε, εσείς τη βεβηλώσατε τη λέξη, την κατακρεουργήσατε κανονικά, την κάνατε να μοιάζει μικρή...

Τα χτυπήματα στο Youtube αν μη τι άλλο δεν σε καθιστούν μύθο...