Ηγούμενος φίλος Ελένης Μενεγάκη – ηγούμενος: «Το καλογεροπαίδι μου πήγε κρυφά στη Ραφήνα και την έφερε στο νησί, γιατί δεν ήθελε να καταλάβουν τον ερχομό της». Και όσο να 'ναι ένα καλογεροπαίδι με μια ξανθιά κουκλάρα, περνάει απαρατήρητο! Έχασε το FBI που δεν προσέλαβε τον ηγούμενο!  
Ηγούμενος φίλος Μενεγάκη – φυγαδευτής: «Η Ελένη είναι μια καταπληκτική γυναίκα, πολύ πρόσχαρη και μάλιστα μιλάει με όλο τον κόσμο που την πλησιάζει». Τι μου λέτε, πάτερ! Τους μιλάει και δεν τους μαζεύει με τις πέτρες, που της λένε γεια; Αγία!  

Ηγούμενος φίλος Μενεγάκη - ιερέας της σελέμπριτι: «Και τον Δεκαπενταύγουστο έρχεται στη μονή και τρώμε και είναι βαθιά θρησκευόμενη»… και ορεξάτη όμως!  

Ιωάννης Παπαζήσης – Γιάννης: «Δεν είμαι χριστιανός και δεν θα παντρευτώ»… αυτά λες εσύ, κυρ Ιωάννη μου και δεν πρόκειται να προσφαίσεις ποτέ στου Ηγούμενου.  

Ηγούμενος κτλπ μην επαναλαμβάνομαι πια: «Μάλιστα, είμαι ο αγαπημένος της παπάς! Mε τον Μάκη και την Ελένη έχουμε γίνει κολλητοί». Πάτερ μου, τι χαρά μας δίνετε! Άντε να 'ρθει και η Νατάσσα να ψάλλετε όλοι μαζί τον όρθρο…