Από την Αλεξάνδρα Τσόλκα
Στου Θέμου Αναστασιάδη την εκπομπή ήταν καλεσμένη η Κωσταντίνα Σπυροπούλου, με τ' όνομα, την οποία και λαλίστατη τη λες! Παρόλα αυτά, αποτείνοντας σέβας και τιμή στη παλαιότερη γενιά των βετεράνων παρουσιαστριών θεώρησε εαυτό έως και υπόδειγμα λακωνικού μέτρου.

«H Mενεγάκη μου έχει μάθει να κρατάω την σιωπή μου, να είμαι ήρεμη και να μην αντιδρώ. Γιατί στο τέλος η αλήθεια πάντα φαίνεται», είπε ανάμεσα σ' άλλα, για να παραδεχτεί λίγο πιο κάτω πως «δεν διαβάζω το τι γράφουν για μένα γιατί είμαι πολύ ευέξαπτη και προσπαθώ να προφυλάσσω την ηρεμία μου… Αν και νοιώθω πικρία για το ότι λένε τόσο άσχημα πράγματα για μένα χωρίς να τους έχω πει καν «γεια». Από την άλλη, λέω στον εαυτό μου πως οι δημοσιογράφοι το έχουν στο αίμα τους. Είναι η δουλειά τους… Πάντως δεν θεωρώ ότι είναι απαραίτητα κακό αυτό που μου κάνουν, γιατί μερικές φορές ο κόσμος πάει με τον αδικημένο, πάει με αυτόν που τον σταυρώνουν».

Άμα η παρουσιάστρια έχει συμφιλιωθεί με το εγώ της μόνο με τον Θεάνθρωπο ταυτίζεται, δεν πέφτει καθόλου πιο κάτω! Και όλα αυτά τα είπε γιατί διδάχθηκε καλά από την Ελένη Μενεγάκη το πλατωνικό «των φρονίμων ολίγα», παίζοντας πια την σωκρατική φιλοσοφία στα δάκτυλα, αλλά σλόγκαν της έχει κάνει το Πυθαγόρειο «χρη σιγάν ή κρείσσονα σιγής λέγειν», δηλαδή καλύτερα να μη μιλάς αν δεν έχεις να πεις κάτι καλύτερο της σιωπής. Αλλά η κ. Σπυροπούλου σπουδάζοντας Φιλολογία στο Καποδιστριακό, όπως τόνισε, αυτά τα θέματα των κυνικών, πυθαγόρειων, στωικών, σοφιστών φιλοσόφων τα μασάει. Αλίμονο! Γι' αυτό και συνέχισε απτόητη, λέγοντας και πως αλλιώς διεύρυνε τις γνώσεις με φιλομάθεια πάντα. «Η Ρούλα Κορομηλά μου είπε ότι εκτός από την εξωτερική ομορφιά πρέπει να έχεις το ταλέντο, την αμεσότητα και την διάθεση να τσαλακώνεσαι για τους τηλεθεατές» και φυσικά δεν εννοούσε να πατικώνεις τα σιδερωμένα ρούχα!

Η νεαρή οπαδός της αβυσσαλέας γνώσης, είπε ακόμη πως κάνει μαθήματα για το Proficiency και μαθήματα δημοσιογραφίας, προφανώς ιδιαιτέρα μιας και δήλωσε πως «βλέπω παρέα με τον καθηγητή δημοσιογραφίας μου τα dvd της εκπομπής, για να μου επισημαίνει τα λάθη μου». Υποθέτουμε πως το «μου» της φράσης δεν αφορά στο ότι θεώρει όοοολη την δημοσιογραφία αμπέλι της! Και εδώ πολύπαθοι δημοσιογράφοι, τόσο ταλανισμένοι από την ανεργία και την υποαπασχόληση, αποθεώστε την κ. Κωνσταντίνα διότι ιδού και ωσαννά, μια νέα καριέρα ανοίγεται μαζί μας. Να παίρνουμε νεαρές που θέλουν να γίνουν παρουσιάστριες και να τους κάνουμε ιδιαίτερα βλέποντας dvd. Εγώ θα επιθυμούσα, για παράδειγμα, να διδάξω βλέποντας τον «Λίνκολ» και το «Αργκό» γιατί δεν τα 'χω δει ακόμα και να πληρώνομαι γι' αυτό! Επίσης θα μπορούσα να δω και τα παλιά «Μπράβο» της Ρούλας, με μεγάλη ευχαρίστηση και να λέω κάθε τρεις και λίγο, «να έτσι να γίνεις παιδί μου και εσύ» και «να! Έτσι να κάνεις συνέντευξη στη Μαντόνα». Και που ξέρεις μπορεί και να πίστευε πως θα κάτσει μια μέρα και η Μαντόνα, γιατί τα νέα παιδιά έχουν όνειρα και δεν πρέπει να τα ξυπνάμε απότομα. Το παραπάνω μου θυμίζει παρουσιάστρια που ξεκινούσε στο ΣΤΑΡ και πριν βγει στον αέρα, ζητούσε για gossip εκπομπή από τους συνεργάτες της –εκεί να δεις πολύπαθοι- να της βγάζουν ονόματα όπως Αλεξίου, Νταλάρα και Γαλάνη!

Είναι αυτά τα όνειρα, λοιπόν, που επιτρέπουν σε μια κοπέλα να φαντάζεται τον εαυτό της μεγάλη σταρ της τελούσης τηλεόρασης και να αποκτά –νωρίς κομματάκι- τα σουσούμια της, ενώ το ίδιο το μέσο ψυχορραγεί ανίκανο να προσαρμοστεί σε εποχές οικονομικής καταστροφής και να παρουσιάσει προϊόντα που δεν μιμούνται ως φτωχοί συγγενείς το παρελθόν τους! Και ενώ οι βετεράνοι της τηλεόρασης βυθίζονται στην αγωνία για το μέλλον το δικό τους πιο πολύ και της επιβίωσης τους σε νέα, άγνωστα ακόμα δεδομένα, αν δεν έχουν πάει ήδη σπίτι τους, ως στρασάτες εφεδρείες, η κ. Σπυροπούλου, παιδί ακόμη, θεώρει πως το μεγάλο της προσόν, είναι… «Ο αυθορμητισμός που έχω. Γιατί οι περισσότεροι παρουσιαστές με τα χρόνια τον έχουν χάσει».

Φυσικά Κωσταντίνα, παιδί, και έχασαν τον αυθορμητισμό, διότι πολύ απλά τον αντικατέστησαν με τον επαγγελματισμό, μιας και στην τηλεόραση δεν πρέπει να είσαι άνετος, αυθόρμητος, χαλαρός, αλλά να δείχνεις τέτοιος. Παρόλα αυτά, αν χρειαστείς επιπλέον ιδιαίτερα να με σκεφτείς, παρακαλώ, σε αμοιβή με την ώρα, φυσικά και το αζημίωτο, θα σου υποσχεθώ πως έχεις τόσα κοινά με την Όπρα, που νιώθει την ανάσα σου στο σβέρκο της…