Από τη Φανή Πλατσατούρα

Η «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ - εκπομπή αμιγώς ειδησεογραφική με καθημερινό ρεπορτάζ και αντικειμενική ενημέρωση των τρέχουσων κοινωνικοπολιτικών εξελίξεων- κόπηκε. Ο ίδιος ο παρουσιαστής της, Κώστας Αρβανίτης, μας ενημέρωσε μέσω των κοινωνικών δικτύων, για το δυσάρεστo γεγονός. 

«Οι συμβάσεις δεν ανανεώνονται... Η εκπομπή σταματά... Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας δεν υπογράφεται... και η απεργία συνεχίζεται», έγραψε χαρακτηριστικά ο παρουσιαστής.

Σαφέστατα, τόσο ο Κώστας Αρβανίτης όσο και η Μαριλένα Κατσίμη χαίρουν της εκτίμησης των περισσότερων συναδέλφων τους. Όχι μία, όχι δύο, αλλά τρεις φορές τους έχει ανακοινωθεί η πρόωρη λήξη του πρωινού τους. Και εκείνοι εκεί, να παλεύουν για το πρωινό τους παιδί, να το γλυκαίνουν με αθώα ψέματα, να προσπαθούν να το εντάξουν και πάλι στις παρέες, που έγιναν πολύ κρατικοδίαιτες για τα γούστα τους... Καθημερινά, σημείωναν υψηλά νούμερα τηλεθέασης, είχαν το δικό τους κοινό που τους ακολουθούσε, παρουσίαζαν έγκυρες και πάντα διπλά διασταυρωμένες ειδήσεις, είχαν το ειδικό βάρος που προαπαιτεί η Δημόσια Τηλεόραση.

Εντούτοις, οι άτιμες συμβάσεις το έκαναν πάλι το θαύμα τους. Την Παρασκευή λήγει και επίσημα αυτή του Κώστα Αρβανίτη, ενώ το τηλεοπτικό του δίδυμο Μαριλένα Κατσίμη, αν και μόνιμη στην ΕΡΤ, αποφάσισε να μην συνεχίσει ούτε η ίδια στο τιμόνι της εκπομπής μέχρι νεωτέρων εξελίξεων. Μάλιστα στη δεύτερη προτάθηκε να αντικαταστήσει τη Λίνα Κλείτου (και εκείνης η σύμβαση λήγει) στο «Συμβαίνει Τώρα». Παραταύτα εκείνη αρνήθηκε ευγενικά, δείχνοντας για ακόμη μια φορά το συναδελφικό πνεύμα που τη διακρίνει. Διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν πως ως αντικαταστάτες του πετυχημένου διδύμου επιλέχθηκαν προσωρινά οι κ. Τάκης Σαράντης και κ. Γιάννης Σκάλκος.

O κ. Λιάτσος από την άλλη, βιάστηκε να τους ενημερώσει πως μόλις ξεπεραστούν κάποια νομικά «αγκάθια» θα γυρίσουν και πάλι στις θέσεις τους. Αχ, αυτά τα νομικά αγκάθια έχουν κάνει πολλούς παρουσιαστές και δημοσιογράφους να ξεροκαταπιούν. Στην πλειονότητά τους, αγαπητούς, μη συστημικούς, που σηκώνουν λάβαρό τους την ασυγκάλυπτη αλήθεια.

Και τώρα, μείναμε με την κ. Ανθή Σαλαγκούδη, να νανουρίζει τα απογεύματά μας, τον Χρήστο Φερεντίνο που σύντομα θα μιλά για πολιτισμό - πριν κάνει την κλήρωση ή μετά;- και την κ. Ράνια Θρασκιά σε αναλώσιμες πρωινές γυναικείες συζητήσεις και έμμεση προβολή του νέου βιβλίου της. (ναι, έγραψε νέο!)

Καταιγισμός... friend requests στον Κραουνάκη

Ο καταξιωμένος ερμηνευτής τέθηκε δημόσια - για ακόμη μια φορά- στο πλευρό της λαικής αοιδού. «Κάτω τα χέρια από την Πάολα» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook με αφορμή τις επιθέσεις που δέχεται τον τελευταίο καιρό η δεύτερη. Η Έφη Σαρρή, ο Παντελής Παντελίδης, η Σάσα Μπάστα και άλλοι συνάδερφοι του ποιοτικού πάντα ρεπερτορίου λέγεται ότι κάνουν έκκληση στον κ. Κραουνάκη με τη θεική πάντα φωνή του, να βάλει και εκείνους στη λίστα με τους αγαπημένους του... Παιδιά της μουσικής είναι και εκείνα, κ. Κραουνάκη μου, πληγωμένα, παραπεταμένα, έτοιμα σαν από πάντα να αναρριχηθούν στις πρώτες θέσεις των διεθνών chart show. Θα την κάνετε και εκεί την καλή την πράξη, κ. Κραουνάκη μου; 

Σχετικό θέμα: 

Οριστικό: Κόβεται η «Πρωινή Ενημέρωση»!