Μια νύχτα στο κρατητήριο πέρασε ο ηθοποιός Γιώργος Χριστοδούλου, εξαιτίας ενός ξιφιδίου που είχε μαζί του για τις ανάγκες του ρόλου του στην παράσταση της «Ιλιάδας» του Στάθη Λιβαθηνού.
Ο ηθοποιός, Αχιλλέας στην παράσταση, είχε το ξιφίδιο μήκους 20 εκατοστών στην τσάντα του και το εντόπισαν αστυνομικοί σε έλεγχο ρουτίνας. Παρότι εξήγησε ότι δεν οπλοφορεί αλλά μεταφέρει ένα θεατρικό εξάρτημα από τις πρόβες μιας πολεμικής παράστασης, οι αστυνομικοί δεν πείστηκαν και τον οδήγησαν στο τμήμα για παράνομη οπλοκατοχή.

Εκεί κρατήθηκε το βράδυ και το πρωί μετήχθη στην Ευελπίδων, όπου δικάστηκε και αθωώθηκε. Ως μάρτυρες κατέθεσαν οι ηθοποιοί-συνάδελφοι του στην παράσταση. «Δεν περίμενα ποτέ ότι ένα αντικείμενο που χρησιμοποιώ στην πρόβα μου θα μπορούσε να θεωρηθεί όπλο και να μου δημιουργήσει τέτοιες περιπέτειες,» δηλώνει ο Γιώργος Χριστοδούλου στην Ελευθεροτυπία και πλέον τονίζει ότι θα αφήνει το ξιφίδιο στο θέατρο και δεν θα το παίρνει μαζί του στο σπίτι για περισσότερες πρόβες.  

Εκτός όμως από τη δική του περιπέτεια, ο ηθοποιός δηλώνει σοκαρισμένος και από την κακοποίηση αλλοδαπών που έζησε στο αστυνομικό τμήμα Περιστερίου. Δύο 20χρονοι αλλοδαποί που συνελήφθησαν για διάρρηξη αυτοκινήτων μαζί με έναν ληστή σουπερμάρκετ ήταν η «παρέα» του στο κρατητήριο και όπως λέει: «Εμένα δεν με πείραξε κανείς. Οι αλλοδαποί πέρασαν όμως πολύ άσχημα. Η μεταχείριση τους από την αστυνομία ήταν πολύ άσχημη. Μάλιστα κάποια στιγμή μας άλλαξαν κελί για να μη βλέπουμε τι γινόταν. Ακούγαμε όμως τις φωνές τους. Όσο ήμασταν μαζί, ερχόντουσαν οι αστυνομικοί και τους πετούσαν νερό, τους έβριζαν και τους κακοποιούσαν. Ήταν απάνθρωπο. Δεν θα το ξεχάσω».