Και όμως! Η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη γράφει ένα βιβλίο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Πρόκειται για μία αυτοβιογραφία, η οποία μάλιστα θα εκδίδεται στα αγγλικά και ο τίτλος της θα είναι «My Greek Drama». 

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Amazon, πρόκειται για ένα βιβλίο που θα κυκλοφορήσει επίσημα στις 8 Μαίου και έχει ως θέμα τον έρωτα, τις διάφορες εκφάνσεις της ζωής αλλά και την προσπάθεια μιας γυναίκας να φέρει τη δόξα στην πατρίδα της. Το βιβλίο έχει πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία αλλά και κάποιες πιο προσωπικές αποκαλύψεις. 

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων που έγιναν το 2004 στην Αθήνα και η κοσμική κυρία διετέλεσε πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής. Συγκεκριμένα, η κα. Γιάννα Αγηγελοπούλου - Δασκαλάκη γράφει: 

«Μόνη
 στο VIP Box των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, η Γιάννα Αγγελοπούλου άρχισε να χορεύειΟ κόσμος είχε αμφιβολίες για την ικανότητα της Ελλάδα να οργανώσει με επιτυχία αυτό το παγκόσμιο γεγονόςΧόρεψε για την επιβράβευση των προσπαθειών όλων των Ελλήνων - και των δικών της - για να φιλοξενήσει αγώνες με εκπληκτική επιτυχία, μια προσπάθεια που έδειξε στον κόσμο μια νέα Ελλάδαμια Ελλάδα αντάξια της κληρονομιάς των επιφανών της προγόνων...

... Δεν μπορούσε να φανταστεί ότι λίγα χρόνια αργότερα, η χώρα της θα άφηνε πίσω τα μαθήματα των Ολυμπιακών Αγώνων και ότι θα έπεφτε σε μια πολιτική και οικονομική κρίση που θα μπορούσε να καταστρέψει την Ελλάδα και θα απειλούσε την οικονομική ασφάλεια της Ευρώπης...

... Έφερε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 από εκεί που βρίσκονταν στο χείλος της καταστροφής σε αυτό που αργότερα ονομάστηκε ένα «όνειρο'»... Η ζωή της, η ερωτική της ιστορία που θυμίζει αυτήν της Σταχτοπούτας και η δύναμη της βούλησης της είναι εξίσου αξέχαστα...»


Ωραία και περιγραφική ακούγεται η ιστορία του βιβλίου. Η μόνο απορία που έχουμε είναι αν μέσα στις σελίδες του θα διαβάσουμε και για το pay roll όσων έπαιρναν χρήματα για να στηρίξουν την... Ολυμπιακή προσπάθεια!