Με το που αφέθηκε ελεύθερη από την αστυνομία η κ. Δήμητρα Αλεξανδράκη βρέθηκε καλεσμένη  στο «ΌΛΑ μπάχαλο», όπου ανάμεσα σ' άλλα δήλωσε πως αυτή η περιπέτεια με τη σύλληψη την επηρέασε ψυχολογικά και έτσι δικαιολογείται μάλλον πως δεν αντιλήφθηκε το ότι ξέχασε να ντυθεί και βγήκε στη τηλεόραση με τα εσώρουχα.
Εξομολογήθηκε στον Θέμο Αναστασιάδη, πως είχε πιει μόνο δυο ποτήρια σαμπάνιας –αλίμονο τι θα έπινε κοτζάμ Δήμητρα Αλεξανδράκη;- και πως η μοναδική παράβαση που έκανε ήταν να περάσει ένα κόκκινο φανάρι με το αυτοκίνητό της! Σιγά το πράγμα! Ένα κόκκινο φαναράκι εκεί πέρα, που εδώ που τα λέμε είναι ανυπάκουα και πάνε και σου μπαίνουν μπροστά στο δρόμο σου, εντελώς ανάγωγα! Όπως ανάγωγα ήταν και τα όργανα της τάξης (Δήμητρα μτφρ: οι αστυνομικοί) και δεν της φέρθηκαν με κατανόηση που αγνόησε το φανάρι το κατακόκκινο, αιματί να το πεις, που είναι και της μόδας!

«Θα σε πάω μέσα μωρή», της είπε ο αστυνομικός και το «μωρή» από μόνο πες πως συνηθίζεται και στα ντεφιλέ μόδας, τον ενικό όμως πώς να τον εξηγήσουμε! Απαράδεκτος! Στη συνέχεια οδήγησαν την παιδούλα Δήμητρα στο τμήμα, όπου δεν της είχαν επιτρέψει να πάει στην τουαλέτα, να πιει ή να φάει κάτι! Το ότι ένα βράδυ που έμεινε, δε της παρήγγειλαν και σούσι, αφού τα κομφόρ αυτά η αστυνομία αφ' εαυτού της δε τα προσφέρει, δεν έχουν σημασία για την αθώα Δήμητρα, που μοιάζει να συγχύστηκε και να μπέρδεψε τη φυλάκα με ξενοδοχείο.

Και κάπου εκεί είναι που η Δήμητρα, πια, ατρόμητη, προτάσσει το στήθος της, ικανό να κόψει τον αέρα (καθώς και την ανάσα), του κατεστημένου, λέγοντας πως η αστυνομία την κακομεταχειρίστηκε, αφού όταν βγήκε από το αυτοκίνητο της, την έσπρωξαν, προκαλώντας στο κορμί της μελανιές! Ω! Θεέ μου! Ίσα που της χάλασαν και κάνα νύχι κολλητό και αυτό πια είναι βία!

Και στο τέλος, η συντετριμμένη κόρη, -που να, αυτά κάνουν στους νέους και τους ωθούν στον αντιεξουσιαστικό χώρο και τον αναρχισμό- είπε τη βγαλμένη από τις εμπειρίες της φρασούλα: «Τέτοιο σπρώξιμο ούτε σε άλλες... καταστάσεις δεν έχω φάει»!

Άραγε σε ποιες; Στο λεωφορείο όταν απεργεί το μετρό; Μα η Δήμητρα οδηγεί! Στα κλαμπ περιμένοντας να περάσει την «πόρτα»; Μα και εκεί η Δήμητρα περνά έτσι γιατί είναι βαρύ VIP! Στη λαϊκή στα τελειώματα που είναι φτηνά τα πορτοκάλια Άρτας; Μα η Δήμητρα όταν ξυπάνει έχει σχολάσει η λαϊκή, άσε που θα καταδεχόταν να πάει μόνο αν την λέγανε «έντεχνη» και αυτό ούτε!

Όχι! Δεν υπήρξε αντίσταση από την πλευρά της! Απλά είχε ζητήσει να κάνουν πιο γρήγορα τα όργανα τη δουλειά τους, γιατί είχε και αυτή δουλειά. Αλλά τέτοιοι είναι αστυνομικοί! Δεν σέβονται του αλλουνού το μεροκάματο! Όμως, να, για να μάθουν!

Αμέσως μετά την κατάθεσή της, στην έξοδο την περίμεναν δεκάδες φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφοι, για να πάρουν μια δήλωση της για την περιπέτεια της, κάνοντάς τη να νιώθει πως βρισκόταν σε επίδειξη μόδας. Όχι τίποτα άλλο, αλλά μάλλον, δεν της είχαν πετύχει τα όργανα τη διπλή λήψη προφίλ και ανφάς!

Ηθικό δίδαγμα: Βροντούν όλα τα σίδερα, βροντούν και οι σακοράφες…  

Α.Τ.