current views are: 1

12 Φεβρουαρίου 2013
Δημοσίευση18:36

Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης στο Newpost: «Ούτε πρόταση γάμου έχω κάνει, ούτε παντρεύομαι»!

Ο Γιάννης των αρνήσεων… Απρόβλεπτος, αληθινός, πάντα γοητευτικός. «Δεν σνομπάρω ρόλους», «δεν θα μπορούσα να γίνω δημόσιος υπάλληλος» «δεν δέχθηκα ανήθικες προτάσεις», «δεν τρελάθηκα με τη δημοσιότητα», «δεν έχω πάθη», «δεν μου έχουν σκίσει πουκάμισα»…. Κοινώς, ένας «άνδρας έτοιμος για όλα» που δεν… αγαπάει τα κλισέ!

Δημοσίευση 18:36’
αρθρο-newpost

Ο Γιάννης των αρνήσεων… Απρόβλεπτος, αληθινός, πάντα γοητευτικός. «Δεν σνομπάρω ρόλους», «δεν θα μπορούσα να γίνω δημόσιος υπάλληλος» «δεν δέχθηκα ανήθικες προτάσεις», «δεν τρελάθηκα με τη δημοσιότητα», «δεν έχω πάθη», «δεν μου έχουν σκίσει πουκάμισα»…. Κοινώς, ένας «άνδρας έτοιμος για όλα» που δεν… αγαπάει τα κλισέ!

Ο Γιάννης των αρνήσεων… Απρόβλεπτος, αληθινός, πάντα γοητευτικός. «Δεν σνομπάρω ρόλους», «δεν θα μπορούσα να γίνω δημόσιος υπάλληλος» «δεν δέχθηκα ανήθικες προτάσεις», «δεν τρελάθηκα με τη δημοσιότητα», «δεν έχω πάθη», «δεν μου έχουν σκίσει πουκάμισα»…. Κοινώς, ένας «άνδρας έτοιμος για όλα» που δεν… αγαπάει τα κλισέ!

Από τη Φανή Πλατσατούρα

– Ξεκίνησες την πορεία σου στην ηθοποιία ενσαρκώνοντας δραματικούς κυρίως ρόλους. Τα τελευταία χρόνια σε βλέπουμε σε καθαρά κωμικούς. Ποιους αγαπάς περισσότερο; Με ποιους ηθοποιούς θα ήθελες να συνεργαστείς και δεν σου έχει δοθεί ακόμη η δυνατότητα και ποιους ξεχωρίζεις;

«Σίγουρα στην κωμωδία περνάς πολύ πιο ευχάριστα. Από εκεί και πέρα δεν είμαι σε θέση να σνομπάρω ή να επιλέξω είδη ρόλων. Είναι καθαρά θέμα κειμένου. Δεν έχω το δικαίωμα να αυτοχαρακτηριστώ κωμικός ηθοποιός, είναι πολύ νωρίς ακόμη για τέτοιους τίτλους. Προσωπικά θέλω να κάνω ποιοτικές δουλειές, να συνεργάζομαι με επαγγελματίες και να περνάω όμορφα. Υπάρχουν πάρα πολλοί ηθοποιοί που θα ήθελα να συνεργαστώ μαζί τους και δεν μου έχει δοθεί ακόμη η δυνατότητα. Εκείνος όμως που θαυμάζω απεριόριστα είναι ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, ένας εξαιρετικός κωμικός ηθοποιός με απίστευτο ρυθμό. Έχω κλέψει πολλά στοιχεία του». 

– Συμμετέχεις στη θεατρική παράσταση «Άνδρες έτοιμοι για όλα» στο θέατρο Λαμπέτη, όπου υποδύεσαι έναν δημόσιο υπάλληλο. Θα μπορούσες να φανταστείς τον εαυτό σου σε μία αντίστοιχη δουλειά στην πραγματική ζωή;

«Όχι, δεν θα μπορούσα ποτέ να γίνω δημόσιος υπάλληλος. Το μεγαλύτερο προσόν του επαγγέλματος που κάνω είναι ότι ανανεώνεσαι συνεχώς. Αλλάζεις εικόνες, παραστάσεις, συνεργάτες. Αν γινόμουν ποτέ δημόσιος υπάλληλος, θα αισθανόμουν εγκλωβισμένος. Δε θα μπορούσα σε καμία περίπτωση να με φανταστώ κλεισμένο όλη τη μέρα σε ένα γραφείο». 

– Σε φωτογραφίζει ο τίτλος της παράστασης; Ως «άνδρας έτοιμος για όλα» έχεις έρθει αντιμέτωπος με ακραίες συμπεριφορές κάθε είδους; Για παράδειγμα, έχεις δεχθεί ακραίες εκδηλώσεις θαυμασμού; Έχεις κάνει ακραία πράγματα για έναν έρωτα; Υπήρξαν ενδεχομένως άνθρωποι του χώρου που σε προσέγγισαν επαγγελματικά με ανήθικους σκοπούς;

«Γενικά στη ζωή μου είμαι ανοιχτός. Δίνω δεύτερες ευκαιρίες στους ανθρώπους. Δεν θυμάμαι να μου έχει γίνει κάποια ακραία εκδήλωση θαυμασμού. Δεν μου έχει σκίσει για παράδειγμα κάποια γυναίκα το πουκάμισό μου. (γέλια) Ούτε εγώ όμως είμαι ακραίος ως άνθρωπος λόγω χαρακτήρα. Έχω κλάψει για γυναίκα – υπάρχει άνδρας που να μην έχει κλάψει;- αλλά δεν έχω κάνει ακραία πράγματα για τον έρωτα. Σε ό, τι αφορά τις ανήθικες προτάσεις, ποτέ δε θα δεχόμουν να μπλέξω σε τέτοιες καταστάσεις. Συνειδητοποιείς τους κινδύνους της δουλειάς και απλά προσπαθείς να κινηθείς σε ασφαλή μονοπάτια».

– Τι… δεν συγχωρείς εύκολα στους ανθρώπους;

«Mε νευριάζει πολύ η αγένεια των ανθρώπων καθώς και το να μην με σέβονται, όταν εγώ τους σέβομαι. Είναι συμπεριφορές που με ξεπερνούν».

– Η ματαιοδοξία και η ανάγκη προβολής που χαρακτηρίζει την πλειονότητα των ηθοποιών, σε αγγίζουν; Υπήρξαν φορές που ένιωσες να ξεπερνάς τα επιτρεπτά όρια;

«Όχι δεν ένιωσα ποτέ να ξεπερνώ το μέτρο, ούτε τρελάθηκα με τη δημοσιότητα. Έτσι όπως τα ξεπερνάς, πρέπει και να επανέλθεις. Κάνουμε μια δουλειά, περνάμε καλά, βγάζουμε κάποια χρήματα για να μπορούμε να ζήσουμε αλλά ως εκεί. Μην τρελαθούμε κιόλας, δεν υπάρχει κάποιος λόγος».

– Γκουγκλάρεις στο Διαδίκτυο το όνομά σου να δεις τι γράφθηκε για σενα; Λαμβάνεις σοβαρά υπ’ όψιν σου ενδεχόμενες αρνητικές κριτικές;

«Ναι, μπαίνω στο ίντερνετ να δω τι γράφεται για ‘μενα αλλά ως εκεί. Δεν θα δώσω ιδιαίτερη βάση στις κριτικές. Τις διαβάζω για να τις διαβάσω. Συνήθως διαβάζω τα κλασικά. Για γάμους, σχέσεις μου κλπ».

– Δε μπορώ να μη σε ρωτήσω και εγώ, αφού το έφερε η κουβέντα. Παντρεύεσαι; Έχει γίνει η πρόταση γάμου; 

«Καταντά κουραστικό να με ρωτούν όλοι πότε θα παντρευτώ. Όχι δεν παντρεύομαι. Ούτε έχω κάνει πρόταση γάμου αλλά και ούτε έχω δεχθεί. Τι έχετε πάθει πια όλοι με το θέμα του γάμου…;»

– Την πρώτη σου οντισιόν την θυμάσαι;

«Ναι, φυσικά. Ήταν για το σήριαλ «10 λεπτά κήρυγμα». Είχα περάσει την οντισιόν και θα ξεκινούσα γυρίσματα αλλά τελικά με πήρε μαζί του ο Αλέξανδρος Ρήγας στο «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή». Είχα πάρα πολύ αμηχανία γιατί όλο αυτό ήταν για μενα κάτι τελείως άγνωστο. Είχα πλήρη άγνοια κινδύνου και πήγα στην οντισιόν σαν το μικρό παιδί που δεν φοβάται τίποτα».

– Αν αύριο μεθαύριο τελειώσει για ‘σενα το ταξίδι της υποκριτικής, τι σκέφτεσαι να κάνεις; Θα έπαιρνες την απόφαση να γυρίσεις πίσω στο Μεσολόγγι και την οικογενειακή ταβέρνα που διατηρείτε;

«Ναι, αμέ. Αν τα πράγματα αγριέψουν και άλλο, θα πάω να δουλέψω στην ψαροταβέρνα μας. Εφόσον βέβαια έχω εξαντλήσει όλα τα περιθώρια εδώ πέρα. Εννοείται και θα το κάνω…»

– Γνωρίζω ότι διατηρείς και ένα cafe bar στην Αργυρούπολη. Σε έχει αγγίξει η κρίση ως επιχειρηματία;

«Έχει πέσει λίγο ο τζίρος στο μαγαζί λόγω κρίσης, αλλά πάει καλά σε γενικές γραμμές. Ο κόσμος πλέον δεν πηγαίνει σε μεγάλα μαγαζιά, προτιμά τα συνοικιακά. Αυτή τη στιγμή δε θα μπορούσα να πάρω το ρίσκο για να ανοίξω και ένα δεύτερο μαγαζί. Βέβαια ποτέ μην λες ποτέ».

– Και τα χρέη τρέχουν για όλους μας. Όταν σε παίρνουν τηλέφωνο από τις τράπεζες, πώς αντιδράς; Έχεις αλλάξει ποτέ τη φωνή σου, προκειμένου να τους αποφύγεις;

«Όχι τη φωνή μου δεν την έχω αλλάξει, αλλά τους έχω βρίσει. Από ένα σημείο και μετά δύσκολα τους αντέχεις».

– Τηλεοπτικά θα σε δούμε κάπου προσεχώς; Βρίσκεσαι σε συζητήσεις;

«Aκόμη δεν είναι κάτι ανακοινώσιμο, είναι όλα υπό συζήτηση. Αναλόγως τι θα αποφασίσουν τα κανάλια και αν θα πέσουν λεφτά στην αγορά. Έχω μία τηλεοπτική πρόταση αλλά το θέμα είναι να υλοποιηθεί κιόλας. Βλέποντας και κάνοντας». 
 

– Ασχολείσαι ενεργά με Facebook – Twitter. Είναι ένας τρόπος να περνάς ευχάριστα την ώρα σου; Συνομιλείς με τους διαδικτυακούς σου φίλους;

«Ναι ασχολούμαι γιατί έχει πλάκα. Ανεβάζω φωτογραφίες, χαζεύω φωτογραφίες άλλων, σχολιάζω με διάφορους φίλους. Εκτός των άλλων, είναι μια μορφή επικοινωνίας και προώθησης της δουλειάς σου».

– Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης έχει μεγάλα πάθη στη ζωή του;

«Προς το παρόν δεν έχω αλλά είμαι σίγουρος ότι θα αποκτήσω. Λόγω των συνθηκών εργασίας φυσικά»! (γέλια)

 

 

 


σχετικα αρθρα