Η Μίρκα Παπακωνσταντίνου και η Άννα Παναγιωτοπούλου γνωρίστηκαν στον χώρο της υποκριτικής και τα τελευταία είκοσι χρόνια ήταν κολλητές.
Μάλιστα, είχαν συνεργαστεί σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και είχαν μοιραστεί την επιτυχία. Η τελευταία παράσταση που πρωταγωνίστησαν ήταν η «Τι Βουλή θα παραδώσεις μωρή» στάθηκε αφορμή για να χαλάσει αυτή η μακροχρόνια φιλία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Ciao, φαίνεται ότι η Μίρκα Παπακωνσταντίνου ψυχράθηκε με τη φίλη της, επειδή ο Φωκάς Ευαγγελινός έδειχνε ιδιαίτερη προτίμηση στο πρόσωπο της Άννας Παναγιωτοπούλου με την οποία είχαν σκηνοθετήσει μαζί την παράσταση.

Ο χορογράφος είχε εκφράσει αυτή τη συμπάθειά του σε ανθρώπους του χώρου με αποτέλεσμα να το μάθει η Μίρκα Παπακωνσταντίνου, η οποία θεώρησε σωστό να μιλήσει στην φίλη της. Η μια κουβέντα έφερε την άλλη και η Μίρκα αποφάσισε να τα βροντήξει και ν’ αποχωρήσει από την παράσταση, η οποία έριξε εσπευσμένα αυλαία έπειτα από λίγες μέρες.

Όσον αφορά την Μίρκα Παπακωνσταντίνου έκλεισε αμέσως συμφωνία με τον πρώην σύζυγό της και συνάδελφο Δάνη Κατρανίδη και για πρώτη φορά θα τους δούμε μαζί στο θεατρικό σανίδι.