Ο αιρετικός κατά πολλούς σκηνοθέτης της αποκαλυπτικής παράστασης «Κόκκινα Φανάρια» εξηγεί με ποια κριτήρια επέλεξε τις συγκεκριμένες ηθοποιούς, προκειμένου να ενσαρκώσουν τον ρόλο των ιερόδουλων.
«Είχα ως αφετηρία τις πρωταγωνίστριες της ταινίας και, παράλληλα, προσπαθούσα να διαλέξω ηθοποιούς που να μη μοιάζουν με αυτές. Τη Θεοδώρα Τζήμου τη γνώριζα καλά στη σκηνή, θεώρησα ότι θα ήταν ιδανική στον ρόλο που μάθαμε από την Κατερίνα Χέλμη. Η Ευγενία Δημητροπούλου προσφέρει, στον ρόλο που έπαιζε η Ελένη Ανουσάκη, μία διαφορετικού τύπου νεανικότητα. Η Ελένη Κοκκίδου, εκτός από σπουδαία ηθοποιός, νομίζω ότι θα είναι ιδανική στο ρόλο της Μαντάμ Παρί, τον οποίο είχε η Δέσπω Διαμαντίδου», ανέφερε στο onlytheater.gr o Κωνσταντίνος Ρήγος και συνέχισε:

«Η Κωνσταντίνα Μιχαήλ ταιριάζει τέλεια στον ρόλο της μοιραίας, κατασταλαγμένης γυναίκας που έπαιζε η Μαίρη Χρονοπούλου. Η Άλκηστις Πουλοπούλου έχει αυτό το «φευγάτο» που δένει με τον ρόλο που είχαμε μάθει από την Αλεξάνδρα Λαδικού. Η Έλενα Τοπαλίδου, στον ρόλο της καθαρίστριας, υπηρετεί άψογα έναν πολύ αλλαγμένο ρόλο σε σχέση με αυτόν της ταινίας. Τέλος, η Μαρία Κίτσου, στον ρόλο που είχε η Τζένη Καρέζη, διαθέτει μία άχρονη ηλικία που μου αρέσει».