Μια συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης παραχώρησε ο Δημήτρης Καμπουράκης στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και τον δημοσιογράφο Χρήστο Ξανθάκη. Ο παρουσιαστής της εκπομπής «Κοινωνία ώρα Mega» μίλησε για τους τηλεθεατές και το άδικο που τους διακρίνει, την αγαπημένη του πατρίδα την Κρήτη αλλά και το βασανιστικό πρωινό ξύπνημα.
- Βλέπω χρόνια τώρα στους τοίχους της Αθήνας το εξής graffiti: «Το πρωινό ξύπνημα με εξαγριώνει». Το ασπάζεσθε;

«Κι εμένα κάποτε με εξαγρίωνε. Τώρα ο ήχος του ξυπνητηριού συνοδεύεται από έναν στεναγμό ανακούφισης, διότι μου θυμίζει πως έχω ακόμα δουλειά».

- Σας απασχολούν τα social media;

«Καθόλου. Δεν έχω facebook, δεν τιτιβίζω, δεν διαβάζω τα blogs. Πρόκειται για ένα καφενείο όπου ακούς τρεις ειδήσεις και είκοσι τρεις αθλιότητες. Προτιμώ να χάνω τις πρώτες, παρά να τρώω στη μάπα τις δεύτερες».

- Τι σας προσγειώνει;

«Με ειλικρίνεια σας λέω ότι αυτός που βλέπετε κάθε πρωί, είναι τα συντρίμμια του παλαιού Καμπουράκη. Ολο αυτό που ζούμε δεν με προσγείωσε απλώς, με κάρφωσε ξαφνικά σ' ένα βουνό ενώ πετούσα ανέμελος».

- Τοπικιστής είναι αυτός που αγαπάει τον τόπο του πιο πολύ από την Κρήτη;

«Δηλωτικό λογοπαίγνιο ενός όμορφου συλλογικού συναισθήματος των συμπατριωτών μου. Θεωρητικού δυστυχώς, διότι αν οι Κρητικοί αγαπούσαν ουσιαστικά την Κρήτη, το νησί μας θα ήταν παράδεισος».

- Ο τηλεθεατής έχει πάντα δίκιο;

«Ο τηλεθεατής ενενήντα πέντε στις εκατό φορές έχει άδικο. Ο πρωινός τηλεθεατής, ενενήντα εννιά στις εκατό».

- Θα το βλέπατε ποτέ να μετακομίσετε πίσω από τις κάμερες;

«Μετά χαράς θα μετακόμιζα σ' ένα μέρος δίχως καθόλου κάμερες. Μόνο μ' ένα γραφείο και ντάνες με βιβλία».

- Μήπως παράγινε το κακό με τους καβγάδες στη μικρή οθόνη;

«Παράγινε. Ομως ακούτε εσείς πουθενά στην ελληνική κοινωνία ήρεμη συζήτηση, για να την απαιτείτε από την τηλεόραση;»

Υ.Γ.: Σκληρή η αυτοκριτική του κ. Καμπουράκη... Μήπως ο έρμος ο τηλεθεατής ευθύνεται και για τα κακώς κείμενα όλης της εκπομπής; Τα χοντροκομμένα - ενίοτε σεξιστικά- αστεία; Την έλλειψη διαλόγου; Την καταγγελτική τηλεοπτική αδράνεια;

Φ.Π.