Στην πρώτη δημόσια εμφάνισή της μετά τα Χριστούγεννα, η Kate ως Δούκισσα του Κέιμπριτζ επισκέφθηκε ένα από τα ιδρύματα στα οποία είναι προστάτιδα «Δράση για τον εθισμό», όπου συνομίλησε με γυναίκες οι οποίες προσπαθούν να αναρρώσουν και να αποθεραπευθούν από τις εξαρτήσεις τους.

Όπως τόνισαν όσες συνομίλησαν μαζί τους, η νεαρή Δούκισσα έχει άγχος για τον τοκετό και το πρώτο της παιδί, κάτι πυο είναι απολύτως φυσιολογικό για κάθε γυναίκα, ενώ τώρα που διανύει τον τέταρτο μήνα-περίπου- της εγκυμοσύνης της αποκάλυψε ότι συνήλθε από τις βαριές αδιαθεσίες και αισθάνεται πολύ καλύτερα.Η Kate κρατούσε προστατευτικά την κοιλιά της κι έδειχνε ήρεμη και λαμπερή, μέσα στο 350 ευρώ φόρεμά της.


Αυτό που έκλεψε τις εντυπώσεις ήταν το διαμαντένιο μενταγιόν που κοστίζει περίπου 3.200 ευρώΗ επίσκεψη έγινε εν μέσω πολεμικής που δέχεται η ίδια η Kate από τη συγγραφέα Hilary Mantel, ότι είναι μία «πλαστική πριγκίπισσα» και «μηχανοκίνητη», σχεδιασμένη από «μία επιτροπή».


Επίσης, την αποκάλεσε «μανεκέν βιτρίνας» με «πλαστικό χαμόγελο»και τη συνέκρινε με τις Anne Boleyn – μία από τις ιστορικές ηρωίδες της Μ.Βρετανίας – και πριγκίπισσα Diana, επιμένοντας ότι και οι δύο είχαν έντονη προσωπικότητα σε αντίθεση με τη νεαρή Δούκισσα του Κέιμπριτζ.


«Ο μόνος στόχος και σκοπός της είναι να γεννήσει», τονίζει πικρόχολα η συγγραφέας ενώ χιλιάδες Βρετανοί τέθηκαν προς υπεράσπιση της συζύγου του πρίγκιπα William λέγοντας ότι η Kate είναι ζεστή κι έξυπνη.


Ο ίδιος ο πρωθυπουργός David Cameron από την Ινδία όπου βρίσκεται για επίσημο ταξίδι, ανέφερε ότι η Mantel είναι εξαιρετική συγγραφέας, αλλά ήταν πολύ πικρόχολα αυτά που είπε για τη Δούκισσα.