Ακόμα μία μάχη δίνει ο Σάκης Μπουλάς ο οποίος αναγκάστηκε -μετά από υποδείξεις των γιατρών του- να διακόψει τις εμφανίσεις του στην «Ακτή Πειραιώς» όπου είχε ήδη συμφωνήσει να βρίσκεται στο σχήμα με τους Γιάννη Ζουγανέλη, Μπάμπη Στόκα, Νίκο Ζιώγαλα και το οποίο θα ξεκινήσει την λειτουργία του στις 22 του μήνα.

Μετά το τέλος των εμφανίσεων του Μιχάλη Χατζηγιάννη και ενώ ήταν προγραμματισμένη και με την επόμενη σύνθεση η παραμονή του καλλιτέχνη στο μαγαζί, ο ίδιος πήρε την απόφαση να ανακοινώσει την αποχώρησή του. Μάλιστα δεν αρνήθηκε να παραδεχθεί ότι οι λόγοι που τον αναγκάζουν σε αυτή την κίνηση είναι καθαρά λόγοι υγείας αλλά δεν θέλησε να επεκταθεί περισσότερο στο συγκεκριμένο θέμα…

Παρόλα αυτά άνθρωποι από το επαγγελματικό περιβάλλον του με τους οποίους επικοινώνησε η εφημερίδα News και θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους μιλάνε για «πολύ σοβαρό πρόβλημα». Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ο αγαπητός πρωταγωνιστής περνά το δικό του λούκι. Ωστόσο, καταφέρνει πάντα σε κάθε τέτοια δύσκολη μάχη να βγαίνει νικητής και να χαμογελά ξανά στο τέλος…

Πάνε πολλά χρόνια από την πρώτη φορά που ο Σάκης Μπουλάς έπαθε έμφραγμα και οι γιατροί κατάφεραν να του σώσουν τη ζωή. Τότε υποβλήθηκε σε τετραπλό μπαϊπάς αλλά δεν έχασε το κουράγιο και τη δύναμή του: «Δεν σημαίνει ότι τελείωσε η ζωή σου, ίσα ίσα που μπορεί να ξαναρχίσει πιο σωστά».

Ο Σάκης Μπουλάς, όμως, έβαζε την υγεία του σε δεύτερη μοίρα. Σε πρώτη είχε πάντα τη δουλειά και αφοσιωμένος όπως ήταν σε αυτήν ξεχνούσε τις αυστηρές συστάσεις των γιατρών: Ξεκούραση, κομμένο το τσιγάρο και το ποτό και μακριά από στενοχώριες…

Έναν χρόνο πριν, σύμφωνα με δημοσιεύματα, μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ πάλι με έντονους πόνους στην καρδιά. Ένιωσε μεγάλη δυσφορία μέσα στο σπίτι του και ένας στενός συγγενής του τότε τον πήγε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Αφού έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις οι γιατροί του συνέστησαν (πάλι) ξεκούραση και καλή διατροφή. Εκείνος δεν άκουσε τις εντολές τους και μάλιστα υπέγραψε με δική του ευθύνη -σύμφωνα με πληροφορίες- για να πάρει εξιτήριο.
Το ίδιο βράδυ, μάλιστα, εμφανίστηκε στην πρεμιέρα της ταινίας όπου πρωταγωνιστούσε «Μια φορά και ένα μωρό», αφήνοντας τους πάντες με ανοιχτό το στόμα. Οι δημοσιογράφοι έπεσαν πάνω του και τον ρωτούσαν διαρκώς για την περιπέτειά του, εκείνος όμως δήλωνε κατηγορηματικά: «Κακό σκυλί ψόφο δεν έχει, δεν βγήκα από το νοσοκομείο, κάτι εξετάσεις πήγα να κάνω»!

«Το αλκοόλ με κατέστρεψε»
Το καμπανάκι χτύπησε ακόμα μία φορά πέρσι τον Ιανουάριο όταν σε ένα ταξίδι του στην Κύπρο αισθάνθηκε κατά τη διάρκεια της 
πτήσης έντονη δυσφορία και λίγα λεπτά αργότερα βρέθηκε ημιλυπόθυμος στα χέρια συναδέλφων και συνεργατών. Στο αεροδρόμιο της Λάρνακας περίμενε ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, όπου παρέμεινε για κάποιες μέρες. Για μεγάλο χρονικό διάστημα και λόγω των πολλών επαγγελματικών του υποχρεώσεων αισθανόταν μεγάλη κόπωση αλλά και πάλι δεν έδωσε σημασία και δεν είπε σε κανέναν τίποτα.

Λίγο καιρό αργότερα δήλωνε: «Είμαι μια χαρά τώρα, ένιωσα μια λιποθυμική τάση, αυτό είναι όλο. Πήγα στο νοσοκομείο έκανα τις απαραίτητες εξετάσεις και έφυγα. Είμαι πολύ καλά. Από κούραση ήταν όλο αυτό. Πηγαινοέρχομαι στην Κύπρο για δουλειά κάθε εβδομάδα και είναι λίγο μεγαλύτερη η κόπωση».

Στο παρελθόν ο σπουδαίος καλλιτέχνης έχει παραδεχτεί τον αγώνα που έκανε για να ξεπεράσει την κακή συνήθεια του ποτού και χαρακτήρισε την προσπάθειά του να απεμπλακεί από αυτό «μεγάλο ζόρι». «Το αλκοόλ με κατέστρεψε, με έκανε άλλον άνθρωπο», έλεγε στο TV Μακεδονία. «Έπινα για να πιω και αυτό ήταν λάθος. Είπα πως δεν θα πίνω και σταμάτησα», ενώ είχε αναφερθεί χαρακτηριστικά και στις δυσκολίες που αντιμετώπισε στη δουλειά του εξαιτίας αυτού του προβλήματος.

Ο «Ζούγα» και οι σχέσεις τους

Ο Σάκης Μπουλάς δεν θέλει να αναφέρεται και να κάνει κάποιες δηλώσεις για το νέο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. Αυτή τη φορά θέλει να ηρεμήσει πραγματικά και να ξεκουραστεί, να βγάλει από το μυαλό του πράγματα και καταστάσεις που πιθανόν να τον στενοχωρούν. Θέλει να έχει δίπλα του ανθρώπους που ξέρει ότι τον αγαπούν και οι οποίοι του μιλάνε για θετικά πράγματα που να τον κάνουν να χαμογελούν. Ένας από τους κολλητούς του φίλους είναι και ο Γιάννης Ζουγανέλης, που βρίσκεται πάντα δίπλα του ό,τι και να του συμβεί. Αν και γράφτηκαν πολλά για τις σχέσεις τους και τους καβγάδες τους στο σχήμα της «Ακτής Πειραιώς», τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει. Οι δυο τους παραμένουν πάντα αυτοκόλλητοι και δεν αποχωρίζονται για τέτοια θέματα μετά από τόσα χρόνια, όπως μάλιστα μας είπε χαρακτηριστικά άνθρωπος που δουλεύει μαζί τους. «Μακάρι να είχε αποχωρήσει ο Σάκης λόγω τσακωμού με τον Γιάννη. Θα το ξεπερνούσαν, φιλαράκια είναι, δεν είναι όμως αυτό…»