current views are: 1

25 Φεβρουαρίου 2013
Δημοσίευση12:11

Oscar… αλά Ελληνικά! (με μπόλικη φαντασία)

Από τη Φανή Πλατσατούρα

Δημοσίευση 12:11’
αρθρο-newpost

Από τη Φανή Πλατσατούρα

Από τη Φανή Πλατσατούρα
Ξέρω το σενάριο ακούγεται τρελό. Βέβαια το ίδιο τρελό ακουγόταν και πριν μια δεκαετία το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν θα ‘χει να ταϊσει τα παιδιά της, ότι η Αριστερά θα έχει τέτοια ραγδαία άνοδο, ότι η ενημέρωση μέσω του Διαδικτύου και κοινωνικών ιστοσελίδων θα ήταν η καθημερινή μας -και πάντα αγαπημένη- ασχολία.

ΌΣΚΑΡ 2013 στην Ελλάδα!!! 

Τοποθεσία: Σίγουρα θα γίνονταν στο θέατρο Παλλάς. Ευρύχωρο, φιλόξενο με πολλές θέσεις για κοινό και καλεσμένους. 

Ημέρα: 30 Φεβρουαρίου 2013 (σε μια Ελλάδα που τίποτα δεν είναι βέβαιο, όλα μπορούν να ειπωθούν…)

Παρουσίαση: Άννα Βίσση και Δέσποινα Βανδή – Δέσποινα Βανδή και Άννα Βίσση (να ‘χουν και τα περιοδικά να γεμίσουν κάπως τις σελίδες τους).

Χορηγοί: Η Σάρα και η Μάρα… (το κακό συναπάντημα αποσύρθηκε από την ελληνική αγορά)

Εκπρόσωποι της ελληνικής showbiz με χολυγουντιανό αέρα, την απαραίτητη λεύκανση δοντιών που συνοδεύει το παγωμένο χαμόγελο (αλά Θωμαή Απέργη) και φόρεμα με την υπογραφή του εθνικού μας σχεδιαστή μόδας Βασίλειου Κωστέτσου καταφθάνουν στη Βουκουρεστίου και η απονομή των πρώτων βραβείων Όσκαρ στην Ψαροκώσταινα, ξεκινά.

(Το κόκκινο χαλί που έφτανε τα 185 μέτρα στα κανονικά Όσκαρ που παρακολουθήσαμε χθες, σε εμάς θα ήταν 370 μέτρα, έτσι γιατί είμαστε large τύποι)!

Όσκαρ Εθνικού Star: Απονέμεται μετά Βαϊων και κλάδων στον πάντα νέο Σάκη Ρουβά. Το μουσικό είδωλο ανεβαίνει στη σκηνή, σκίζει τα ρούχα του στους ρυθμούς του νέου dance κομματιού του και από κάτω ακούς ένα μακρόσυρτο «Σάκηηηηηη…»! Μετά την παραλαβή του Όσκαρ ανακοινώνει και τον ερχομό του τέταρτου παιδιού του.

– Όσκαρ τηλεοπτικής περσόνας: Πάει δικαίως στην Ελένη Μενεγάκη για την πολύχρονη και χωρίς διακοπή πορεία της στην ελληνική TV. Από τα μεγάφωνα ακούγεται το όνομά της για την παραλαβή του βραβείου και ενημερωνόμαστε ότι η ωραία Ελένη θα πει τις ευχαριστίες με link από την Άνδρο, όπου παραθερίζει στα bungalows του Ματέο.

– Όσκαρ κιτς ντυσίματος: Και νικήτρια είναι η… Λάουρα Νάργες. Ανεβαίνει στη σκηνή χοροπηδώντας, λέει σε άπταιστα γερμανικά «danke, danke» και τα φλας αστράφτουν. Φοράει πράσινο καπέλο, μωβ γόβες και μια κόκκινη ζώνη κοσμεί το ασημί παντελόνι της. Ένα παιδάκι αναφωνεί: Μαμά, μαμά κοίτα εξωγήινοι…

– Στην 85η απονομή των κανονικών Oscar, που τελέστηκαν χθες με την πρέπουσα λάμψη, η Adele ξέσπασε σε κλάματα μόλις πήρε στα χέρια της στο χρυσό αγαλματίδιο. Η αντίστοιχη δική μας Adele θα ήταν η Ευγενεία Μανωλίδου, η οποία με δάκρυα στα μάτια, θα ανέβαινε στη σκηνή και θα έλεγε: «Θα καταρρεύσωωω…». (Ο Άδωνις έχασε τη βράβευση της καλής του γιατί μιλούσε στις τηλεοπτικές κάμερες που είχαν στηθεί έξω από το Παλλάς).

– Είδαμε τη Σαρλίζ Θερόν να πηγαίνει στα χθεσινά βραβεία, συνοδευόμενη από τη μαμά της. Την ίδια τακτική θα ακολουθούσε και η Μαριέττα Χρουσαλά – Πατίτσα. Με τουαλέτα υπερπαραγωγή – ειδική παραγγελία από το εξωτερικό- θα πατούσε το κόκκινο χαλί αγκαζέ με τη μανουλίτσα και θα μιλούσε στις κάμερες για την τηλεοπτική της επιστροφή στις 30 Φλεβάρη του επόμενου έτους (!)

– Σαν άλλη Jennifer Lawrence, που κέρδισε το βραβείο Α΄ γυναικείου ρόλου και από τη χαρά της έπεσε στα σκαλιά της σκηνής, θα βλέπαμε στα δικά μας Όσκαρ τη Βάνα Μπάρμπα, η οποία θα δήλωνε μετά στους συγκεντρωμένους δημοσιογράφους για το ατυχές περιστατικό: «εμείς οι star υποφέρουμε από το κακό το μάτι. Αυτά έχει η δόξα, αγάπες μου».

– Τις θηλές της μας έδειξε στην 85η απονομή η Anne Hathaeway, την οποία θα υποδυόταν πολύ καλά η δική μας Πηνελόπη Αναστασοπούλου. Και επειδή δεν της αρέσει να αντιγράφει, θα ανέβαινε στη σκηνή γυμνή και θα έκανε μετά και μια βαθιά υπόκλιση. (τζζζζζ)

– Η Helen Hunt από την άλλη επέλεξε να φορέσει κοσμήματα αξίας 600.000 ευρώ στη βραδιά των Όσκαρ. Το ίδιο θα έκανε και η Μιμή Ντενίση. Να αστράφτει ο χρυσός, να την παίρνουν οι κάμερες από το καλό της το προφίλ και εκείνη, πάντα απαστράπτουσα, να χαρίζει χαμόγελα. Φυσικά η Μιμή δεν θα πήγαινε στην φαντασμαγορική τελετή ασυνόδευτη αλλά αγκαζέ με τον νυν σύζυγό της, Λάκη Λαζόπουλο!

– Crazy boy των Όσκαρ. Ο Τρύφωνας Σαμαράς, που ανέβηκε στη σκηνή να πάρει το αγαλματίδιο (τελικά το ξέχασε εκεί) και άρχισε να χτενίζει τη Βανδή, να κάνει πιρουέτες και κατακόρυφα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι χρειάστηκε η άμεση επέμβαση των ΜΑΤ για να κατέβει από τη σκηνή.

Και ενώ όλα κυλούν όμορφα και λαμπερά, ανοίγουν οι πόρτες και ακούμε μια απόκοσμη φωνή: «Αντίχριστοι, ανορθόδοξοι, πλάσματα του Σατανά, φωτιά θα πέσει να σας κάψει…» Είναι η Ελένη Λουκά, που διαμαρτύρεται γιατί δεν της έδωσαν Όσκαρ.

Και κάπου εδώ η μετάδοση λαμβάνει τέλος. Το ξυπνητήρι χτυπά δαιμονισμένα! 


σχετικα αρθρα