Από τον Τάσο (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλο

Η ανάθεση από τους παραγωγούς της τελετής της παρουσίασης των 85ων Όσκαρ στον αθυρόστομο και γνωστό για το μη πολιτικά ορθό χιούμορ του, Σεθ Μακφερλέιν, τον δημιουργό του «Ted» και του «Family Guy» ήταν από μόνη της ένα καλά υπολογισμένο ρίσκο. Καλά υπολογισμένο εφ’ όσον σαν στόχο του είχε την προσέλκυση ενός πιο νεανικού τηλεοπτικού κοινού.

Το τελικό αποτέλεσμα δίχασε τους αμερικάνους κριτικούς, και αναψε φωτιές στο twitter. Όχι μόνο για τον Μακφερλέιν αλλά και για ολόκληρη την τελετή. Με αρκετούς να γράφουν πως για ακόμα μια φορά και παρά τον θεματικό της προσανατολισμό στο μιούζικαλ, η απονομή δεν κατάφερε να δικαιολογήσει την 3ωρη plus διάρκειά της, και ο παρουσιαστής δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, όντας εγκλωβισμένος στην προχωρημενιά του. Με αιχμή του δόρατος το περιβόητο πλέον για τους λάθος λόγους, τραγούδι του Μακφερλέιν «ΕίδαME τα βυζιά σου» με το οποίο αναφερόταν σε επώνυμες πρωταγωνίστριες, παρούσες στην αίθουσα, που έχουν δείξει το στήθος τους στη μεγάλη οθόνη. Ακραία σεξιστικό για κάποιους, χαβαλεδιάρικα κανιβαλιστικό για αρκετούς άλλους, το τραγούδι συνοδεύτηκε από τις αρνητικές εκφράσεις στο πρόσωπο πολλών παρευρισκομένων με πιο γνωστή πλέον αυτήν της Σαρλίζ Θερόν που κατέγραψε η κάμερα. Όμως, αν κοιτάξει κάποιος προσεχτικά, θα δει πως στη συγκεκριμένη σκηνή, όλες τους, φοράνε διαφορετικά ρούχα από αυτά με τα οποία περπάτησαν στο κόκκινο χαλί. 

Με πιο τρανό παράδειγμα τη Σαρλίζ Θερόν, η οποία είναι ντυμένη στα μαύρα, ενώ λίγη ώρα πριν είχε διασχίσει το κόκκινο χαλί με ένα εντυπωσιακό λευκό με το οποίο περπάτησε στο κόκκινο χαλί αλλά και τη Ναόμι Γουότς. Γεγονός που σημαίνει πως το στιγμιότυπο ήταν μαγνητοσκοπημένο και ενταγμένο μέσα στη ροή του σόου σαν αστείο. Κατορθώνοντας παρ’ όλα αυτά να πετύχει τον σκοπό του και να γίνει το αντικείμενο συζήτησης όλου του Χόλυγουντ.


***ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο facebook στο www.facebook.com/tazthebuzz, στο twitter ως klarinabourana, κάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του fb SIGAIKA PRODUCTIONS, για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το [email protected] για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης