Από τη Φανή Πλατσατούρα
Κυριακή ώρα 16κ45. Ένα νοικιασμένο ελικόπτερο πλησιάζει το προαύλιο της Α΄ πτέρυγας των φυλακών Τρικάλων, στις οποίες κρατείται εδώ και αρκετό καιρό ο 41χρονος βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός. Ο άνθρωπος που κατηγορήθηκε για απόπειρες δολοφονίας, εκβιασμών και απαγωγές - με πιο γνωστή την υπόθεση απαγωγής του εφοπλιστή Παναγόπουλου- αποπειράται να δραπετεύσει από το σωφρονιστικό ίδρυμα. Επακολουθεί η ανταλλαγή πυρών και ο τραυματισμός του Βλαστού, ο οποίος νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο της περιοχής με τραύματα σε ώμο, χέρια και σαγόνι.

Η είδηση αναπαράχθηκε από όλα τα Μέσα και σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως. Εντούτοις, ο σχολιασμός που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν εκείνος της κ. Λίτσας Πατέρα. Η αστρολόγος ανέφερε χαρακτηριστικά στο πρωινό του ANT1 «Βρε κύριε ληστή μου, με ανάδρομο Ερμή πήγες με το ελικόπτερο; Μα είναι δυνατόν με ανάδρομο Ερμή να πάει; Άλλη φορά να πας!»

Σε πρώτη φάση να πω πως η προσφώνηση «κ. ληστή μου» πολύ μου άρεσε. Την βρήκα ευφυέστατη. Αλλά αυτό με τον ανάδρομο Ερμή, δεν το πολυκατάλαβα. Δηλαδή αν ο Ερμής δεν ήταν ανάδρομος η απόπειρα απόδρασης του Βλαστού θα ήταν επιτυχής; Κάθε πότε έχουμε πορεία του Ανάδρομου; Παίζει ρόλο το γεγονός ότι ο Ανάδρομος ήρθε σχεδόν μαζί με την πανσέληνο; Τους διδύμους τους επηρεάζει πολύ ο Ανάδρομος; (αυτός είναι δικός μου καθαρά προβληματισμός).

Δηλαδή αν ο βαρυποινίτης έπαιρνε μέσα από τις φυλακές τηλέφωνο την κα. Πατέρα και της ζητούσε μια πιθανή ημερομηνία για να σχεδιάσει την απόδρασή του και αυτή να στεφθεί με επιτυχία, η κα. Πατέρα θα του απαντούσε; Θα του ζητούσε ίσως κάποιο περιθώριο χρόνου για να μελετήσει πρώτα τον αστρολογικό του χάρτη; Και πόσο θα τον χρέωνε γι΄ αυτή της την πληροφορία; Κοιτάχτε να δείτε που θα την πατήσει κάποια στιγμή η αστρολόγος και από το πουθενά θα κατηγορηθεί για συγκάλυψη και υπόθαλψη εγκληματία (!)


Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Εν δυνάμει δημοσιογράφος... (ΝΙΑΟΥ)!


Όλος ο καλός ο κόσμος έδωσε το παρών στη χθεσινή παρουσίαση του νέου βιβλίου μαγειρικής της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Μεταξύ αυτών και η φρέσκια, δροσερή πάντα εντυπωσιακή Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, η οποία έκανε υποδείξεις σε δημοσιογράφο του STAR (τι τραβάνε οι άνθρωποι για να βγάλουν το ψωμί τους). «Εσύ είσαι ο δημοσιογράφος εσύ θα μου απαντήσεις...» του είπε η παρουσιάστρια με ύφος χιλίων καρδιναλίων σε ερώτηση που ο ρεπόρτερ της υπέβαλε. «Μα και εσείς λέτε πως είστε δημοσιογράφος εκτός από παρουσιάστρια...» της ανταπαντά εκείνος. «Εν δυνάμει δημοσιογράφος...» τονίζει  με τη σειρά της και ο διάλογος παίρνει φωτιά. Πώς φαίνεται η κοπέλα που έχει κάτσει στα έδρανα της Φιλοσοφικής... Πάνε σύννεφο τα «εν δυνάμει» και τα «δυνάμει» (τη διαφορά την γνωρίζει η κα. Σπυροπούλου, να την τεστάρουμε;). Φεύγοντας δε, γυρνά και λέει στον φίλο της Παύλο Σταματόπουλο: «Αύριο σίγουρα δεν θα δω τηλεόραση». «Μα γιατί....;» αναρωτιόμαστε, αφού τα 'πατε τόσο ωραία στην κάμερα (!)