Από τον Τάσο (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλο
Προσωπικά δεν το είχα πάρει χαμπάρι, αλλά το έψαξα μετά από μηνύματα φίλων στις αναρτήσεις μου για τα Όσκαρ. Πως δηλαδή η Αν Χαθαγουέϊ συνοδεύεται από ένα ιδιαίτερα αρνητικό μπαζ στις Η.Π.Α., κατάσταση που χειροτέρεψε μετά τη βράβευσή της με Όσκαρ Β Γυναικείου Ρόλου για τους “Άθλιους”.

Και το ψάξιμο επιβεβαίωσε τη φήμη που από ότι κατάλαβα έχει ξεκινήσει από το ότι η φαινομενικά γλυκιά και εύθραυστη Φαντίν, είναι αδίστακτη στα επαγγελματικά της, με ολόκληρο team να δουλεύει γι αυτήν. Άνθρωποι που αντικείμενο της δουλειάς τους είναι να “ξεπαστρεύουν” οποιοδήποτε εμπόδιο όσον αφορά τους ρόλους που θέλει να καπαρώσει, και να  “σπρώχνουν” με τα χίλια την περσόνα της και ακόμα περισσότερο την υποψηφιότητάσ της στη φετινή προοσκαρική κούρσα, χαρίζοντας της τον χαρακτηρισμό της αρπάχτρας.  

Μολονότι το συγκεκριμένο team δεν φάνηκε να τη βοήθησε  τη βραδιά της απονομής σε δύο πολύ σημαντικά πράγματα. Το ντύσιμό της με την τοποθέτηση της ρώγας βυζιού σε θέση - οικογενειακό κειμήλιο, που μονοπώλησε τα σχόλια του twitter και τη συγγραφή του λόγου της, που σχολιάστηκε αρνητικά ως εντελώς στημένος.  

Αν και παραδέχομαι ότι σε πρώτη φάση, όπως ξενυχτούσα τη βραδιά των Όσκαρ, η πρόταση της “εύχομαι σε λίγο καιρό οι ατυχίες της Φαντίν να ανήκουν μόνο στη μυθοπλασία και όχι στην πραγματική ζωή” μου φάνηκε ιδιαίτερα συγκινητική, την επόμενη μέρα που το ξαναείδα, ψιλομούγκωσα από το μελοδραματικό “ποζάρισμα” του. Ειδικά από τη στιγμή που στα αμερικάνικα περιοδικά, άνθρωποι του στενού της κύκλοι δήλωσαν (αυτοί οι στενοί κύκλοι τελικά μόνο ρουφιάνους έχουν) πως η Χαθαγουέι έκανε πολλές φορές, σχεδόν υστερικά πρόβα τον λόγο της πριν την απονομή.  

Το αποτέλεσμα του συνδυασμού λόγου και φορέματος, εχμμ.... μάλλον καταστροφικό. Όπως έγραψε ένα αρνητικό tweet, ανάμεσα σε πολλά άλλα με όχι ιδιαίτερα αγαπησιάρικες εκφράσεις για τη Χαθαγουγέι: “Έύχομαι στο όχι μακρινό μέλλον, οι ατυχίες της γκαρνταρόμπας μου να ανήκουν μόνο στη μυθοπλασία και όχι στην πραγματική ζωή.”    

***ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο www.facebook.com/tazthebuzz, στοwww.twitter.com/klarinabourna , κάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του fb SIGAIKA PRODUCTIONS, για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το [email protected] για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης