Την ενόχληση της εκφράζει η ελληνική εβραϊκή κοινότητα για την αφίσα της μουσικής παράστασης του Τζίμη Πανούση, στην οποία απεικονίζεται το άστρο του Δαβίδ με κέντρο για τις ακτίνες του την ναζιστική σβάστικα.
Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣΕ) έστειλε επιστολές προς τον υπουργό Δικαιοσύνης αλλά και προς τον γενικό γραμματέα Θρησκευμάτων, εκφράζοντας την ενόχλησή του. Τονίζεται δε, πως «η απεικόνιση επί της εν λόγω αφίσας προσβάλλει βάναυσα τόσο την ίδια τη θρησκεία μας όσο και τη μνήμη των 6 εκατομμυρίων Εβραίων αδελφών μας θυμάτων του Ολοκαυτώματος». Η εβραϊκή κοινότητα ζητά από τις αρχές «τις κατά την κρίση τους ενέργειες για το θέμα της επαίσχυντης αφίσας» αλλά και να κατέβει απ' όπου έχει αναρτηθεί η αφίσα.

Στο παρελθόν, όπως μας θυμίζει η LIFO, σε συνέντευξη του στον ραδιοσταθμό Δίεση 101,3 ο Τζίμης Πανούσης απατώντας σε σχετική ερώτηση για τη λέξη «εβραιοναζήδες» την οποία χρησιμοποίησε αλλά και την αφίσα, διευκρίνισε ότι δεν αναφέρεται στους λαούς αλλά στην πολιτική και χαρακτήρισε τη Λωρίδα της Γάζας, μεγαλύτερη φυλακή από το Νταχάου. «Οι λαοί δεν φταίνε, όπως δεν φταίνε και όλοι οι Γερμανοί για το ναζισμό» είχε τονίσει.

Η εβραϊκή κοινότητα όμως, για το θρησκευτικό της σύμβολο και το σχήμα που καθόρισε τις εκατόμβες των νεκρών της, δεν μοιάζει να νοιάζεται για την πολιτική θέση του κ. Πανούση, προσποιούμενη τη δική της ιερή μνήμη…

Α.Τ.