Από την Αλεξάνδρα Τσόλκα
Εδώ δε ξέρουμε τι θα κάνουμε με τους γήινους, θα βάλουμε καημό και ντέρτι τους εξωγήινους και αν πράσινα μικρά ανθρωπάκια φτιάξαμε την Ακρόπολη! Διότι αυτό λίγο πολύ είπε ο κ. Σφακιανάκης, καλεσμένος του Θέμου Αναστασιάδη και του ΟΛΑ μπάχαλο, με μια επιστημονική πάντα, θεώρηση του κόσμου, θεμελιωμένη πάνω σε ντοκιμαντέρ ευρείας κατανάλωσης με θεωρίες συνωμοσίας των καναλιών της NOVA και τα βιβλία του Δημοσθένη Λιακόπουλου! Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες μου αρειανές που πάτε, έξω στο διάστημα!

Το αξιοσημείωτο στον κ. Νότη Σφακιανάκη είναι πως αυτά που λέει τα εκφράζει με ένα τόσο βαρυσήμαντο ύφος, με αλάθητη πόζα και αδιαμφισβήτητη διάθεση. Μύγα στο σπαθί του δε σηκώνει. Κι αν του ψελλίσεις εκείνη την ώρα, πως γράφει η ιστορία τον Ικτίνο, τον Καλλικράτη και όσους τα διναν όλα για την ακμή της πόλης, μπορεί και να ζήσεις το τέλος της λογικής με καμιά απάντηση πως γι' αυτό ο μαύρο Περικλής, φόραγε περικεφαλαία για να κρύβει τις κεραίες, που επικοινωνούσαν απευθείας με το Δέλτα της Ανδρομέδας, έξω από αυτόν τον Γαλαξία, μέσω δορυφόρου.

Ακούσαμε ακόμα εμπεριστατώμενα πως για τους γκέι φταίνε -αλίμονο που δε θα ψάξουμε ποιος φταίει, λες και είναι νόσος ιογενής - το ΝΙΤΡΟ και τα άλλα περιοδικά. Ε! Έπρεπε να 'χουμε φανταστεί πως και γι' αυτό ο Κωστόπουλος ευθύνεται. Στο τέλος η Μικρασιατική Καταστροφή θα αποδοθεί στα editorial του Down Town! Μάθαμε ακόμη πως «το μέγιστο κακό του πλανήτη είναι η γυναίκα» πως τον «ενοχλεί ένας άνθρωπος που είναι αρσενικός να βγαίνει σαν την φτερού στην Πλάκα. Και ο Χατζιδάκις ομοφυλόφιλος ήταν, βγήκε ποτέ φωναχτή, κραχτή;».

Όλα αυτά συμπληρωθήκαν με βεβαιότητες πως «είμαστε απομεινάρια του γαλαξία», «τον Παρθενώνα δεν τον έφτιαξαν άνθρωποι...» και άλλα πολλά, που λυπόμαστε δε αντέξαμε να παρακολουθήσουμε! Θέλουμε να πιστεύουμε, πως το λαϊκό ίνδαλμα τα λέει όλα αυτά προς χάριν εντυπωσιασμού και πως δεν τα πιστεύει. Διότι αν τα πιστεύει υπάρχει μεγάλο θέμα…